Politică

Opinia halucinantă a președintelui CJ Vrancea despre cei care-i critică activitatea: Aceștia ar alunga investitorii!

Ziarul de Vrancea
8 nov 2022 3193 vizualizări

Într-un interviu vrut se pare un fel de replică la criticile pe care i le-a adus recent în spațiul public local fostul său partener la conducerea PNL Vrancea, actualul deputat și reprezentant al formațiunii politice Forța Dreptei Ion Ștefan, președintele CJ și al PNL Vrancea, Cătălin Toma, și-a exprimat o opinie surprinzătoare despre cei care-i critică activitatea.

Cătălin Toma, președintele CJ și al PNL Vrancea, în interviul acordat postului de televiziune Atlas TV Focșani: (n.r. Către redactorul șef al postului Atlas TV Focșani care-i lua interviul) Vreau să vă întrerup și-mi cer scuze. Dar în ultima perioadă se tot vorbește de partea asta economică. Și mă uitam așa cât suflet pun unii în a promova județul și-i felicit și le doresc mult succes. Și cât suflet între ghilimele pun unii de a destabiliza de a dezonora acest județ. Indiferent că vorbim despre un om care a ajuns într-o funcție, indiferent că vorbim despre cineva care face o afacere în Vrancea, trebuie să se găsească cineva care să spună fie c-a furat, fie că nu-i bun, fie... Adică niște păreri dintr-astea care vă spun sincer, dragi telespectatori și dragi vrânceni, toate aceste lucruri să știți că ne fac rău nouă! Nouă, vrâncenilor! Dacă cineva își imaginează că unul de la Cluj suferă alături de noi când noi între noi ne criticăm, se înșeală amarnic! Așa că îi rog pe toți să se gândească de 1000 de ori când critică. Să se gândească că și ei pot ajunge în situația în care să fie promovați sau să promoveze ceva. Și tare m-aș întreba cum s-ar simți când văd că sunt atât de criticați. Vă dau un singur exemplu. Noi vorbim despre aceste proiecte pe care... deci iată că-mi revine plăcerea de a-i felicita pe colegii primari. Atenție, pe colegii primari pentru că toți sunt ai mei. Ai mei în sensul bun al cuvântului, pentru că au depus, indiferent de culoarea politică, ei au depus în numele Unității Administrativ Teritoriale niște proiecte și în urma evaluării au obținut finanțare pe Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) pe cele două componente, componenta 5 și componenta 10 pe Valul Renovării și Fod Local. Vreau să vă spun că toate aceste proiecte sunt pentru cetățeni. Dar sunt și piste de biciclete, sunt și reabilitări energetice, sunt și dezvoltarea digitalizării, pe parte de energie verde de pe microbuze și tot felul de lucruri care la momentul acesta, acestea sunt liniile de finanțare. Și am avut surpriza să văd reacții de genul că „Domnule, dar nimic pentru cetățeni?”. Păi, dragii mei: fix pentru cetățeni se fac aceste proiecte. Că nu o să plece primarul de acolo cu microbuzul sau cu pista de biciclete. Cum nici eu în calitate de președinte de județ, nu o să plec cu Galeriile de Artă, cu Tribunalul, cu Casa Tatovici, cu Casa Alaci, cu Casa Duiliu Zamfirescu, cu Casa Alexandru Vlahuță, cu Casa Moș Ion Roată. Toate acestea rămân aici. Și datoria noastră atâta timp cât suntem pe funcție este să le reabilităm și să le scoatem la lumină. 

Redactorul șef al postului de televziune Atlas TV Focșani, Lenormanda Florențiu: Ce se întâmplă? De ani de zile numai asta am observat. Că indiferent cum te-ai comporta, indiferent cât de mult bine faci, tot o să fie cineva să te vorbească de rău. Așa că nu prea mai contează treburile acestea. Important e că se poate demonstra cu realizările ... 

Cătălin Toma, președintele CJ și al PNL Vrancea: Doamnă, aveți mare dreptate! Nici pe mine nu mă deranjează când mă critică cineva sau când sunt aduse critici. Ce mă deranjează este că apar oameni la care nu te aștepți și oameni care au o educație și oameni care au o conduită. Dar din dorința de a face rău sau de a se pune ei în valoare, în jurul lor trebuie să dispară tot! Repet! Nici un clujean, nici un arădean, sau nici un bucureștean n-o să se întristeze alături de noi dacă noi între noi ne criticăm.O să se bucure și o să spună: „Domnule, uite câți bani ne pot veni nouă că ăia se ceartă!”  

Comentariile vrâncenilor care l-au deranjat pe Cătălin Toma. Conform părerii din interviu a acestuia, ele ar urmări destabilizarea județului și ar alunga potențialii investitori 

Mai mulți vrânceni au postat comentarii critice la postarea activată pe contul de facebook Catalin Toma al președintelui Consiliului Județean Vrancea în care aceasta se laudă  cu „Proiecte de 168,7 milioane lei, pentru Vrancea, aprobate la finanțarea prin PNRR. Iată câteva dintre ele:

A.L.:”Sunt bune și pistele pentru biciclete, stațiile de alimentare a mașinilor electrice dar, în comuna Poiana Cristei cred ca sunt altele prioritățile: apa curentă, canalizare...Acolo mai circula căruțele cu cai, mașinile electrice sunt de domeniul fantasticului... 

B.L.:”Doar proiecte făcute în grabă și fără sens...prioritățile în comunități sunt cu totul altele, bani aruncați pe fereastră... Nu înțeleg de ce comunitățile nu sunt consultate de către autoritățile locale...

M.L.:”Serios, stații ptr vehicule electrice, piste de biciclete.......la Ploscuțeni ...nu-i rău, dar mă așteptam să facă canalizare, șanțurile promise...”

C.C.: „Bănuiesc că DJ 204 E (sector Doaga-Străjescu-Ciușlea) nu este o urgență, nu? Măi fraților, chiar nu conștientizați că și noi plătim taxe și culmea....chiar și noi suntem vrânceni, Catalin Toma

Catalin Toma:”C.C. CJ Vrancea a realizat proiectul tehnic al investiției care se va face prin Programul Operațional Regional (POR). Așteptăm publicarea Ghidului de finanțare pentru a merge mai departe cu proiectul.

C.C:”Catalin Toma mulțumesc pentru răspunsul dvs. Dar totuși vă întreb..., chiar nu puteți urgenta reabilitarea acestui drum care arată ca în evul mediu?Totuși sunteți Președintele CJ  Și noi suntem ai dvs...Stimă!”

A.L.:”C.C. cu stima, să nu uitam ca in ultimii doi ani s-a lucrat la foc continuu, nu reușește nimeni sa facă in doi ani ce nu s-a făcut in ! Da , acel drum este terminat de zeci de ani!”

C.C.:”A.L. Suntem multe familii care ne-am săturat să ne rupem mașinile pe acest sector de drum județean de numai 8 km (distanța Ciușlea-Doaga), care actualmente repet este mai rău ca niciodată...Dl.Președinte Toma a promis în ianuarie 2021 că până la finele acestui an, acest drum va fi reabilitat. Vrem să fie seriozitate, nu promisiuni politice! Stimă!”

O.N.:”Canalizări când se fac?

G.P.:Cătălin, Șoseaua spre Gura Caliției după puțin timp de la asfaltare în multe porțiuni asfaltul a început să cedeze după fiecare ploaie. Când și cine răspunde?”

Catalin Toma:”G.P. Lucrarea este în garanție. Firma care a realizat proiectul va repara acele zone cu probleme.”

M.S.:”Să înțeleg că Mera nu s-a prezentat cu nici un proiect?”

Catalin Toma:”M.S. Discutați cu primarul din localitate.”

M.S.:”Catalin Toma observ că în mare parte doar pe unde sunt primari liberali se dau fonduri...cu excepția Odobeștiului...Dar mă rog, poate greșesc eu ...

C.C.:”Cred că nu are sens să mai comentăm în această pagină...De această pagină se ocupă vreun boieraș de consilier, pe care îl doare în bască de plângerile noastre!Dar vin iarăși alegeri în curând și atunci noi toți vom conta iarăși!

G.P.:”Și tot la Dumbrăveni s-au facut canalizări despre care nu se știe ce bani s-au cheltuit, calitatea lucrărilor este de dorit dar întrebarea este: CAND VOR DEVENI OPERABILE ACESTE CANALIZĂRI? Văd că cineva vă felicită pentru orice postare dar nu vă pune întrebări de nici-un fel!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.