Politică

Noi dispute politice între deputatul AUR de Vrancea George Badiu și primarul comunei Pufești, Nicolae Damian

Ziarul de Vrancea
3 aug 2022 4897 vizualizări

Disputele politice publice între primarul comunei Pufești, Nicolae Damian, și deputatul AUR de Vrancea, George Badiu, continuă pe Facebook, după episodul excluderii din partid a profesorului Damian, din 17 iunie 2022.

Citiți și:VIDEO | A fost sau nu racolat de PNL primarul AUR al comunei Pufești?

În cronologia lor, faptele s-au petrecut astfel:

Pe data de 28 iulie 2022, după ce a fost făcută publică știrea că Guvernul României a stabilit lista celor 104 proiecte din Vrancea finanțate prin PNI „Anghel Saligny”, primarul comunei Pufești preciza pe contul său de facebook: „O veste bună pentru locuitorii comunei Pufești! A fost aprobat prin PNI «Anghel Saligny», proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare în comuna Pufești. Suma alocată este de 43 milioane de lei (8,6 milioane Euro), fiind printre cele mai mari alocări bugetare dintre localitățile vrâncene. De asemenea, CJ Vrancea are aprobat proiectul modernizării DJ 205H care tranzitează satele Domnești - Pufești și Ciorani.

A doua zi, pe data de 29 iulie 2022, deputatul AUR de Vrancea, George Badiu, tot printr-o postare pe contul său de Facebook, dădea următoarea replică postării din 28 iulie a primarului comunei Pufești, profesorul Nicolae Damian:

Cei care au ales să îngroașe rândurile aplaudacilor mafiei PNL, se bucură de orice os rămas de la masa liberală. Noi știm doar că trebuie să ne respectăm cuvântul dat.

Exact asta am făcut și facem, în interesul cetățenilor români. Conducerea AUR a făcut cărare prin birouri de miniștri, ca să se deblocheze banii alocați. Manipulările prin care se arogă merite de unii șnapani de la partidul dirijat de Iohannis nu ne impresionează. E un ghiveci pesedist, asezonat cu aromă de Toma.”

  

Sâmbătă, 30 iulie 2022, primarul comunei Pufești, profesorul Nicolae Damian, revine cu noi amănunte, într-o postare pe Facebook, prin intermediul căreia răspunde atacului deputatului AUR de Vrancea George Badiu din 29 iulie 2022, cu o replică din același registru (n.r. al atacului politic).

”Comunicat important

Vă rog să citiți tot textul, chiar dacă este mai lung, pentru a se cunoaște adevărul.

Stimați concetățeni, așa cum ați aflat comuna Pufești a primit prin PNI «Anghel Saligny» o sumă importantă pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. Imediat, deputatul de Vrancea al partidului aur a făcut afirmația publică pe pagina sa de facebook, că alocarea acestei sume se datorează președintelui de partid George Simion. Fals! Am să demonstrez în rândurile următoare și printr-o serie de capturi de ecran. În postare se spune că am primit un os ca rest de la masa PNL. Suma primită este de 43 milioane lei, aceeași sumă mai fiind primită de alte 3 comune (deci nu chiar un rest). De asemenea, comuna va mai beneficia și de refacerea unui Drum județean ce trece prin centrul satelor Domnești și Ciorani, prin Pufești.

În septembrie 2021 (in urmă cu un an), tot Pufeștiul a primit bani pentru a construi un dig de 1 km la Trotuș. Atunci nu eram <<aplaudac>>PNL?! Așa ați afirmat în postare, că din această cauză am primit bani la apă și canalizare. Am câteva întrebări retorice. De ce atunci când vă ceream sprijinul afirmați că nu aveți cum, fiindcă aveți doar 9%în Parlament? De ce imediat după scandalul făcut prin care mi-ați retras sprijinul politic (care?), a venit Simion și a spus că vor veni bani de apă și canalizare? Sunt două variante de răspuns: ori mințiți, ori dacă aveți dreptate ați vrut să mă marginalizați în partid.

Dovada lui Badiu că Simion «a făcut cărare prin birouri de miniștri» să-mi aducă bani este un print screen dintr-o știre prin care se spune că la bugetul din 2022 s-au propus amendamente în acest sens.

Doar că această captură este o trunchere a unei știri reale. Mai jos o să vedeți capturi cu știrea originală și adevărată, dată de Agerpres în decembrie 2021. Atunci Pufeștiul ar fi trebuit să primească bani pentru refacerea SF-ului la gaze, bani pe care nu i-am văzut până acum.

Nu am vrut să intru în astfel de mizerii politice pe care le-ați inițiat și le continuați, domnule deputat de Vrancea de la partidul aur. Eu vreau să fac administrație și să dezvolt comuna, nu circ și minciuni. Sunteți, împreună cu președintele partidului și cu alții, personaje politice false. Nu am adus dovezi dar, o pot face. Am lăsat cetățenii să decidă singuri asupra opțiunilor/simpatiilor politice. Dacă e nevoie pot scrie și despre generalii din partidul aur care au tras la Revoluție în populație, despre implicarea serviciilor în partidul vostru, despre cum unii se laudă că l-au cercetat pe MO (n.r.Marian Oprișan) dar au primit apartament de serviciu, despre pensiile speciale dublate de salariu de parlamentar (iar in fața electoratului fac un capital politic pe această temă), despre implicațiile penale ale unor membri din familia aur - dar ei se dau curați, despre multe altele. Nu scriu detalii, fiindcă eu vreau să dezvolt comuna Pufești, nu să fac circ și să prostesc lumea că partidul aur sunt oamenii curați din politica românească (mulți dintre parlamentari au fost în alte partide).

Dovadă, domnule deputat de Vrancea al partidului aur, că sunteți «o micime» a caracterului uman este faptul că ați cerut consilierilor aur de la Pufești să voteze împotriva oricărui proiect depus de mine pentru comună, altfel îi dați afară din partid. Nu prea a mers și ați propus că pentru orice fac pentru școală consilierii să voteze împotrivă! Grav! Ce aveți cu copiii din comună?! Nu vă e rușine? In acest context lucrurile ar putea evolua așa: 1. încheiem orice posibilitate de colaborare (asta am declarat-o din data de 17 iunie); 2 fiindcă nu m-ați dat afară din partid, nu am fost chemat la nicio comisie de disciplină, deci sunt membru al partidului AUR, o să solicit eu comisia de disciplină. Am să cer demisia deoarece conduceți filiala Vrancea cu atitudine de milițian. Probabil unchiul Simion George nu o să vă excludă, se strică «partidul de famiglia».

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi totul până la capăt!”-Nicolae Damian


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.