Politică

Nini Săpunaru ”ministrul agriculturii” în ”guvernul din umbră” liberal

Ziarul de Vrancea
24 iul 2017 2248 vizualizări

Potrivit site-ului stiripesurse.ro Biroul Executiv al PNL s-a reunit luni, 24 iulie, începând cu ora 12.00, la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților. În cadrul ședinței a fost votat „Guvernul din umbră” al liberalilor. Aceeași sursă dă ca votată următoarea componență a guvernului din umbră liberal : 

Premier - Ludovic Orban

Apărare - Ovidiu Raețchi

Administrație publică - Ion Dumitrel (președintele CJ Alba)

Buget și politici fiscale - Lucian Heiuș

Educație - Marilen Pirtea

Muncă - Mara Calista

Agricultură - Nini Săpunaru

Transporturi - Antonel Tănase

Comunicații - Pavel Popescu

Mediu - Lucia Varga

Fonduri Europene - Petru Luhan

 

Aparent retras în umbră în perioada alegerilor locale de anul trecut ,dar mai ales a celor parlamentare, fostul deputat de Vrancea Nini Săpunaru dă ,iată, încă un semnal clar  de revenire în viața politică cu ocazia constituirii ”guvernului dim umbră” liberal.Fostul deputat de Vrancea, Nini Săpunaru, a ocupat postul de  președinte al Comisie de Agricultură din Camera Deputaților, în mandatul 2012-2016. În prezent, Nini Săpunaru este președintele Senatului Asociației Agrointeligența activând  tot în domeniul agriculturii.

Iată ce declară în legătură cu ” guvernul din umbră” liberal un cunoscător din interior al partidului :”După cum se știe, șefii comisiilor (departamentelor) de specialitate ale Partidului Național Liberal sunt în pole-position pentru a fi propunerea partidului atunci când acesta se va afla la putere și se vor face nominalizări pentru diferitele ministere. Aceștia vor conduce laborioasa operă de articulare a unui program de guvernare liberal, pe care noi îl vom propune poporului în 2020 sau mai devreme (ar trebui să îl avem gata în mai puțin de 1 an…) Asta, desigur, dacă varii considerente politice nu vor decide altceva.”-Sursa: Radu Zlati -contul de facebook

Între timp a apărut și o declaraăie a secretarului general al PNL în funcție Robert Sighiartău în legătură cu componența și rolul șefilor comisiilor de specialitate din partid:

"În legătură cu decizia Biroului Executiv privind desemnarea membrilor PNL care vor conduce, vor coordona comisiile de specialitate ale PNL, fac câteva precizări. În primul rând, acești coordonatori de comisii vor avea statut de interimari, după adoptarea regulamentului în următorul Consiliu Național vor urma alegeri în fiecare comisie de specialitate. (...) Legat de speculațiile care apar în presă că ar fi un Guvern din umbră, vreau să vă precizez că acești coordonatori sunt cu statut de interimar și nu putem discuta încă de un Guvern din umbră, pentru că nu s-au constituit ca și un guvern din umbră. Decizia Biroului Executiv este foarte clară: ei vor coordona, vor reorganiza aceste comisii ca să devină active, ca să monitorizeze activitatea Guvernului, ca să vină cu avize pentru inițiativele legislative inițiate de putere, dar și din interiorul PNL și apoi putem discuta despre alte aspecte" - Robert Sighiartău


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.