Politică

(Update) Nicu Panaitescu, unul din cunoscuții militanți civici locali înainte de a intra în politică, și-a anunțat demisia din USR Focșani

Ziarul de Vrancea
31 ian 2021 3046 vizualizări
Focșăneanul Nicu Panaitescu, la un protest împotriva celebrei ordonanțe 13 a guvernului Sorin Grindeanu, în februarie 2017. Foto:Facebook
Focșăneanul Nicu Panaitescu, la un protest împotriva celebrei ordonanțe 13 a guvernului Sorin Grindeanu, în februarie 2017. Foto:Facebook

Focșăneanul Nicu Panaitescu, cunoscut ca activ militant civic local înainte de a intra în politică, a ales să demisioneze din USR Focșani printr-o postare pe Facebook, adresată foștilor colegi. Am hotărât să o publicăm, întrucât ea evidențiază tensiunile existente în structura locală a filialei unui partid cu rol important în viața politică din județul nostru.

„Aducem la cunoștința opiniunii publice, formată din aproape trei oameni din bula mea, că am părăsit partidul oamenilor noi în politică. L-am părăsit după ce filiala locală a fost transformată în propriul teren de joacă și într-o catapultă către funcții de «demnitate» publică pentru ei înșiși, de numiții foști și actuali bucureșteni Mălureanu și Atanasiu. Cu sprijin «dezinteresat» din partea unor eminențe aproape cenușii autohtone, a câtorva sărmani care așteaptă o firimitură din prăjitura boierilor sus-pomeniți și a unei mase amorfe de oameni aduși în partid doar cu numele și CNPul, dar cu indicații precise despre cine trebuie susținut. Adicătelea, dacă tot au luat praful de pe tobă la ultimele alegeri locale și parlamentare și dacă tot n-aveau slujbe pe măsura egourilor proprii, e bună și o funcție numită, iar nu aleasă. Parafrazând un clasic: dacă voi nu-i vreți, ei se vor. Leafa să fie bună, că vrâncenii s-or descurca cumva. Apropos, dna. Atanasiu era consilier local la Focșani, dar ce mai contează că-și înșeală votanții dând bir cu fugiții, atâta timp cât zornăitul arginților din capitală e infinit mai atrăgător?

A, ziceam că am plecat și vă explicam motivele. Pretextul sau picătura care a umplut paharul a fost atitudinea (era să zic nesimțirea, ptiu!) dnei. Atanasiu care m-a convocat oficial la judecata Biroului Local (ea e și președinta acestuia) la ora 17:30, m-am dus acolo cu supușenie și am așteptat până la 18:50 să se întrunească marele for de conducere. Un singur om din BL a fost prezent în acea oră și douăzeci de minute de așteptare. După care, odată ajuns acasă, am primit un e-mail că Biroul s-a întrunit și m-a sancționat. Nu sancțiunea aia m-a făcut să plec. Doar caracterul acestor oameni.

Mai jos e textul demisiei că să înțelegeți nu numai cât de punctuali sunt, dar și cât de riguroși și corecți în respectarea statutului și a dreptului la apărare al membrilor. Aveți așteptări de la ei în funcțiile în care s-au cocoțat? Mai gândiți-vă.

*******************

Către

Biroul Local Focșani al Uniunii Salvați România

Au trecut 9 zile de la e-mailul dv. în care îmi spuneați că documentul oficial cu decizia de sancționare este în curs de redactare. Asta după ce, la data și ora la care m-ați convocat la sediu pentru discuții pe marginea faptelor pe care mi le imputați, am așteptat de la 17:30 până la 18:50 să se întrunească Biroul Local care să mă judece și să decidă ce au de decis.

Consider că totul a fost o farsă (nici măcar amuzantă), iar decizia pe care mi-ați comunicat-o neoficial a fost luată în cu totul alt cadru decât cel statutar. Cum altfel să-mi explic că, după ce am așteptat în zadar o oră și douăzeci de minute întrunirea Biroului Local, după plecarea mea de la sediu am primit un e-mail în care mi se comunica sancțiunea? Cum altfel să-mi explic refuzul dv. de a-mi da posibilitatea să mă apăr, refuz exprimat limpede prin 3 lucruri:

1. Necomunicarea textului cuprinzând obiectul sesizării decât după reminderele mele transmise prin e-mail și repetate zile întregi și cu doar vreo oră înaintea celei la care eram convocat,

2. Prezența (la sediu sau online) a unui singur membru al Biroului Local (mulțumesc sincer pentru companie și pentru discuția informală) până când am plecat de acolo cu sentimentul că ați pus la cale o farsă proastă și ticăloasă,

3. Necomunicarea deciziei oficiale de sancționare, semnate de membrii Biroului Local, până la ora aceasta (nouă zile mai târziu), astfel încât să o pot contesta.

Acestea fiind spuse, vă rog să luați act de demisia mea din USR, o organizație în care, după multele lucruri urâte întâmplate atât la nivel local cât și național, nu mai cred și care nu mai seamănă în niciun fel cu imaginea pe care o avea în momentul adeziunii mele.

Va urez succes în orice demers veți întreprinde pentru îndreptarea lucrurilor din interiorul organizației și, după aceea pentru binele comunității din care împreună facem parte. În această ordine. Inversarea acesteia ar fi, cred eu, un eșec. Poate nu pentru dumneavoastră, individual, dar sigur pentru comunitatea de care ziceam.

Focșani, 29 ianuarie, 2021

Nicușor Panaitescu

***********************

Later edit:

Aceasta nu este o postare menita sa blameze intregul USR, nici măcar întreaga filiala Vrancea sau Focșani. Există și oameni de ispravă acolo, oameni cărora le doresc succes și putere de luptă mult mai mare decât am avut eu). De altfel, dacă lucrurile se vor așeza pe o direcție onorabilă, cu cine credeți c-am să votez in viitor? Dacă nu.. nu știu, probabil că nu voi mai vota, oricât de blamabil ar fi acest statement pripit.”-Nicu Panaitescu

Actualizare știre-31 ianuarie 2021 ora 12:40:”Sezonul 1 episodul 2 - Minciunile unui proaspăt secretar de stat.

După ce la postarea mea de ieri dna. Atanasiu a mințit nerușinat într-un comentariu (poza nr. 1), atașez aici e-mailul de convocare unde se vede limpede ora 17:30, fizic la sediu. Sau online, dacă mi-ar fi trimis și veun link de Zoom. (poza 2). Tot acolo se pot vedea și rugămințile mele, repetate fără mare succes, de a-mi fi transmisă sesizarea cu acuzațiile de care se presupune că ar fi trebuit să mă apăr. Posibilitate de apărare care mi-a fost negată atât prin neatașarea sesizării cât și prin farsa de prost gust cu convocarea și neîntrunirea Biroului Local condus de însăși doamna Atanasiu.

Ulterior am aflat că, mai întâi, dna. demnitar și om nou în politică își mințise în modul cel mai natural și colegii din filiala Vrancea pe un grup intern. Pun un printscreen și de acolo (poza 3) unde, evident, n-am putut să mă apar printr-un comentariu pentru că, natural, am fost scos de pe grup odată ce am demisionat.

Postez asta mai ales pentru foștii colegi din lista mea care încă gândesc cu mintea proprie. Poate fi util să vadă și ei cine este doamna și să gândească de două ori înainte de a-i atribui niscai bune intenții.”-Nicu Panaitescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.