Politică

Membri ai ALDE, Filiala Vrancea, au împărțit flori și fundițe albe în cadrul acțiunii ”Femeie, nu victimă!”

Ziarul de Vrancea
2 dec 2018 1394 vizualizări

O acțiune începută în anii 2013 de Organizația de femei ALDE, în cadrul proiectului ,,FEMEIE, NU VICTIMĂ” a continuat și în acest an, pentru că acest "fenomen" face parte, din păcate, din viața noastră.

Deși au trecut 37 ani de la celebrarea primului demers privind ,,Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, încă ne luptăm cu un inamic nevăzut și mut, statisticile fiind tulburătoare.

În continuare, violența în familie este percepută ca fiind un fapt obișnuit, considerându-se că astfel de fapte sunt justificate în anumite situații; de unii, în toate situațiile, chiar.

Nu ne trebuie o zi anume pentru a sărbători un astfel de ,,fenomen” care, după cum se vede, se manifestă în formă continuată.

Societatea are nevoie în permanență de valori și principii morale solide, menite să schimbe mentalități, prejudecăți și atitudini, să aducă lumină, liniște și speranță acolo unde domnește ,,teroarea” și ,,întunericul.

Prin acțiunea de astăzi, de conștientizare a acestui ,,fenomen”, membrii partidului Alianța Liberalilor și Democraților, Filiala VRANCEA, care, au împărțit  flori și fundițe albe în semn de respect și ,,puritate”,  s-au simțit responsabili să intervină  cu gesturi și sfaturi împotriva violenței,  de orice fel, pană la urmă; acest act care desfigurează condiția și calitatea umană.

Până în 10 decembrie când  este  Ziua  Drepturilor  Omului, dar, nu numai, suntem  obligați  să   atragem atenția,  să  ducem cu toții informația  mai   departe, să  schimbăm  comportamente  și  atitudini, să  luptăm  pentru   sănătatea  și  starea  noastră de bine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.