Politică

(Update) Ludovic Orban: „Voi demisiona din grupul parlamentar al PNL”. Câți dintre parlamentarii vrânceni îl vor urma?

Ziarul de Vrancea
25 oct 2021 3437 vizualizări

Știre actualizată 22 ocotombrie 2021 ora 11:00:Deputații de Vrancea, Ion Ștefan și Ionel Dancă și-au activat pe conturile lor de facebook postări din care rezultă că îl vor urma pe Ludovic Orban și nu vor vota un Guvern susținut de PSD 

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a anunţat joi seară că săptămâna viitoare va demisiona din grupul parlamentar al PNL, el spunând că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de către preşedintele Klaus Iohannis, este „picătura care a umplut paharul”. Foarte probabil curând va urma și înființarea unui nou partid politic. Se pune desigur întrebarea câți dintre cei parlamentari vrânceni (doi deputați, Ionel Dancă și Ion Ștefan, și senatoarea Raluca Ioan) îl vor urma pe Ludovic Orban? Dar dintre ceilalți politicieni ai filialei Vrancea a PNL? 

Reamintim că la începutul acestei luni, într-o scrisoare semnată de 41 de parlamentari PNL, dintre care 3 erau senatorul PNL de Vrancea Raluca Ioan și deputații PNL de Vrancea Ionel Dancă și Ion Ștefan, se vorbea despre situația de criză în care se află România în acel moment și se cerea ca Ludovic Orban să fie numit premier. De asemenea în competiția care a avut loc la Congresul din 25 septembrie 2021 și-n întreaga campanie electorală ce-a precedat-o, delegația de reprezentanți a județului Vrancea l-a susținut aproape-n unanimitate pe Ludovic Orban. Dovadă a acestei susțineri la Comitetul Director Județean al PNL Vrancea dinaintea Congresului, moțiunea „PNL - Forța Dreptei" a președintelui PNL de la acea vreme, Ludovic Orban, a obținut 59 de voturi, iar cea a premierului de atunci, Florin Câțu, aflat în competiție cu Ludovic Orban, 0 voturi.

Declarațiile făcute de Ludovic Orban joi seara, 21 ocotombrie 2021, pe postul de televiziune B1 TV

Fostul președinte al PNL a mai acuzat că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l impune premier pe Nicolae Ciucă, „la înțelegre cu PSD”, reprezintă „o trădare gravă” a românilor care l-au votat atât pe Iohannis, cât și PNL:

  • "Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forța conducere PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înțelegere cu PSD, e o decizie care reprezintă o trădare gravă a alegătorilor care au votat cu Iohannis și în primul tur, și în al doilea, o trădare gravă a electoratului care a votat PNL tocmai pentru a ține departe de guvernare PSD, pentru a forma o coaliție de guvernare de centru dreapta.

  • „Azi, printr-un guvern minoritar învestit din mila PSD, fără o majoritate parlametară care să susțină reformele necesare, pur și simplu va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme, de a asigura dezvoltarea României”.

Ludovic Orban, care în 25 septembrie a pierdut mandatul de președinte al PNL, a anunțat la acel moment că parteneriatul său cu președintele Klaus Iohannis s-a încheiat. A urmat un șir de acuzații la adresa succesorului său, Florin Cîțu, și a șefului statului, pe care l-a acuzat că este „vinovatul principal pentru declanşarea crizei politice”.

 

Ludovic Orban a susținut de mai multe ori de la debutul crizei politice că soluția era refacerea coaliției PNL-USR-UDMR, cu un alt premier PNL.

  • "Ambiţia bolnavă de a controla numirile procurorilor şi de a impune la şefia PNL un om care nu mai are nicio şansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică (...)

  • Solicit public demisia lui Florin Cîțu, care a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate și a executat orbește ordinele primite.

  • Odată cu Cîțu ar trebui să plece acasă și toți cei care l-au susținut.

  • Sigur că azi ar fi potrivit să îi cer și demisia lui Klaus Iohannis, dar nu o să o fac, pentru că știu că o fac degeaba. Îl somez în schimb public să-și amintească că e președintele României, să renunțe la jocurile meschine (...)

  • „Până când nu se eliberează de tutela lui Iohannis, de poftele de la Cotroceni şi nu alege ce vor cetăţenii, PNL e sortit eşecului", declara, miercuri, fostul președinte al PNL.

Ludovic Orban, aflat la cel de al treilea mandat de deputat, a fost președinte al Camerei Deputaților, din decembrie 2020, și a demisionat din funcție în 13 octombrie. El își anunțase demisia de la șefia Camerei încă din 25 septembrie, când a pierdut șefia PNL.

Ludovic Orban a intrat în politică în 1992, ca membru al PNL - Aripa Tânără.

Text informații:hotnews.ro

Știre actualizată 22 ocotombrie 2021 ora 11:00:Deputații de Vrancea, Ion Ștefan și Ionel Dancă și-au activat pe conturile lor de facebook postări din care rezultă că îl vor urma pe Ludovic Orban și nu vor vota un Guvern susținut de PSD .Prezentăm în continuare aceste postări.

Ion Ștefan:”Nu compromisului!”

Ionel Dancă:”Nu voi vota o alianță cu PSD pentru susținerea unui guvern PNL. Respect votul românilor care ne-au acordat încrederea pentru o guvernare stabilă și eficientă pentru dezvoltarea României fără PSD. Singua soluție politică democratică pentru guvernarea României și depășirea situației grave de criză sanitară si economică este refacerea coaliției de guvernare PNL - USR - UDMR cu un Prim-ministru liberal, ales de membrii PNL. România are nevoie urgent de soluții de guvernare reale, nu de improvizații politice netransparente, lipsite de legitimitate democratică.”

Reamintim ce declarații au făcut cei trei parlamentari vrânceni dar și președintele filialei județene, imediat după Congresul PNL din 26 septembrie 2021, când Ludovic Orban a pierdut șefia partidului în competiția cu Florin Cîțu

Citiți și postarea activată pe contul Catalin Toma președintelui filialei PNL și al Consiliului Județean Vrancea, duminică 26 septembrie 2021 după Consiliul Național al partidului: ”Mulțumesc colegilor liberali vrânceni care au participat ieri la Congres și astăzi la Consiliul PNL. Parlamentarii Ion Ștefan, Ionel Dancă și Raluca Ioan, primarii liberali de Vrancea, consilierii județeni, municipali și locali au demonstrat că știu să facă echipă, că nu sunt implicați în jocuri de culise și că-și asumă susținerea pe care au anunțat-o încă de la început. Rămânem aceeași echipă unită care a obținut victorii mari împotriva PSD, în Vrancea, și vom continua să facem politică și administrație în folosul oamenilor!”

Citiți și postarea activată pe contul Ion ȘTEFAN a deputatului PNL de Vrancea, duminică 26 septembrie 2021 după Consiliul Național al partidului: ”Forța unei echipe este dată de unitate și rezultate. PNL Vrancea este o echipă frumoasă care va merge mai departe, cu sprijinul vrâncenilor. Avem proiecte de îndeplinit pentru comunitățile noastre.

Ne-au călit luptele anti-pesede și vom continua pe acest drum!

Rămânem uniți!”

Citiți și postarea activată pe contul Ionel Dancă a deputatului PNL de Vrancea, sâmbătă 25 septembrie 2021, după anunțarea rezultatelor votului la funcția de președinte al partidului la Congresul PNL: ”Dragi liberali, nu abandonam lupta pentru Binele Partidului Național Liberal și al României!

Am fost alături de Ludovic Orban într-o bătălie epică dintre Bine și Rău și sunt mandru de toata munca și sacrificiiile personale făcute în această luptă.

Iar atunci când am simțit că toate forțele Răului, anti-liberale și anti-democratice, sunt împotriva noastră și ne copleșesc, m-am rugat lui Dumnezeu pentru ca Binele să învingă in Partidul Național Liberal pentru Binele României.

Nu a fost să fie de această dată așa cum ne-am dorit noi pentru că Dumnezeu știe ceea ce este mai bine pentru fiecare.

Dar noi, Forța Dreptei din Partidul National Liberal, am câștigat această luptă pentru că ne putem întoarce în fața oamenilor cu fruntea sus, noi toți cei care am luptat în acești ani, împreună cu Ludovic Orban, pentru Binele PNL și al României.

Sunt mândru că fac parte din adevărata echipă câștigătoare a Partidului Național Liberal, formată din sutele de mii de membri și simpatizanți liberali care ne-au fost alaturi in această bătălie pe viață si pe moarte pentru viitorul PNL.

Și sunt mândru că fac parte din cea mai curajoasă echipă a Partidului National Liberal, Vrancea Liberală - Vrancea Eroică! pe care, în istorie, nici Stefan cel Mare de la Suceava nu a putut să o îngenuncheze și nici astăzi vreun alt voievod politic nu poate să o îndoaie!

Am încredere în Dumnezeu că până la urmă Binele va învinge în Partidul Național Liberal! Dumnezeu să ocrotească România și Partidul Național Liberal! Forța Dreptei- Ludovic Orban nu poate fi oprită!”

Citiți și postarea activată pe contul Ionel Dancă a deputatului PNL de Vrancea, duminică 26 septembrie 2021 după Consiliul Național al partidului:”Am anunțat public la Consiliul Național PNL că începând de astăzi voi intra în Opozitie față de noua conducere a Partidului Național Liberal pentru că unitatea partidului în care cred nu trebuie să fie o unitate de gândire, ca la un ordin pe Unitate, cum mi-au spus unii colegi!

În același timp, mi-am susținut în continuare candidatura pentru funcția de Vicepreședinte PNL, indiferent de rezultat, pentru că trebuie păstrată vie speranța sutelor de mii de membri și simpatizanți liberali care au fost alături de noi în această competiție internă împreună cu Ludovic Orban.

Mulțumim, dragi liberali adevărați, pentru încredere și vă asigur că nu abandonam lupta pentru Binele PNL și al României! Binele învinge , mai devreme sau mai târziu, cu ajutorul lui Dumnezeu!”

Citiți și postarea activată pe contul Raluca Ioan a senatorului PNL de Vrancea, duminică 26 septembrie 2021 după Consiliul Național al partidului:

”PNL și-a ales echipa de conducere pentru următorii patru ani.

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal cu 2878 voturi primite în congresul de ieri - un procent de 60,2%; Ludovic Orban a primit 1898 voturi – 39,7% .

Consiliul Național de astăzi a ales prim-vicepreședinții, secretarul general, vicepreședinții și membrii Biroului Executiv al PNL.

Alegerile interne din PNL s-au terminat, iar cel mai puternic partid al dreptei românești are de gestionat în continuare crize care se suprapun și situații complicate: relația cu parternerii de la USR-PLUS, pandemia COVID 19, creșterea prețurilor la utilități, reformele structurale din educație, sănătate, transporturi și infrastructură, susținerea mediului de afaceri și a antreprenorilor români.

Succes, PNL!

Succes, PNL Vrancea!”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.