Politică

Ludovic Orban, la Focsani: Felicit echipa liberala din Vrancea pentru spectaculosul rezultat obținut în alegerile pentru Parlamentul European

Ziarul de Vrancea
6 oct 2019 2221 vizualizări

”Fiind la prima conferință de presă de după alegerile europarlamentare, dați-mi voie să îi felicit pe colegii mei, pe domnul senator Toma, pe domnul deputat Ionuț Ștefan și toată echipa liberală din Vrancea, pentru spectaculosul rezultat obținut în alegerile pentru Parlamentul European, o victorie la care foarte puțini se așteptau și aproape nimeni nu se aștepta să fie o victorie atât de categorică.

Este rodul unei activități extrem de serioase în serviciul cetățeanului, este rodul unei poziționări corecte, de o poziție radicală la orice fel de abuz, la orice fel de decizie absurdă sau la orice fel de tentativă de a afecta interesele cetățenilor și de asemenea, rolul unei activități extrem de laborioase în plan parlamentar, în plan legislativ.

Trebuie să știți că domnul deputat Ștefan și cu domnul senator Toma, sunt printre cei mai prolifici născători de idei beneficie pentru cetățean, sub forma unor proiecte de lege. Am să enumăr doar câteva.

Participarea angajaților la profit, adică posibilitatea de a obține venituri suplimentare din profitul companiilor în limita a 20% din impozitul pe profit, care este o măsură care ar permite angajaților să obțină niște venituri suplimentare, fără ca angajatorul să plătească ceva suplimentar, mai ales pe fondul crizei forței de muncă care există astăzi în România, ar fi un mijloc de a stimula angajații să fie stabili pe locurile de muncă din veniturile suplimentare pe care le obțin.

De asemenea, știți foarte bine de proiectul de lege cu prima pentru comercializare care este de asemenea, rodul efortului de înțelegere a nevoilor care există în materie de comercializare a produselor agricole, un mijloc prin care s-ar putea stimula producătorii agricoli în acțiunea lor de intrare pe piață.

Nu în ultimul rând, trebuie să știți că și domnul senator Toma și domnul deputat Ionuț Ștefan, au fost extrem de activi în proiectul nostru „Gazul românesc în casele românilor”, care a însemnat mai multe modificări legislative.

Prima modificare legislativă a însemnat readucerea în competența autorităților locale a  competenței de înființare a  distribuțiilor de gaz. A doua inițiativă, folosirea unei părți din taxele offshore, care să se constituie într-un fond pentru a putea finanța constituirea acestor distribuții de gaz în comunitățile locale.

Lista proiectelor colegilor mei, care au fost preluate și de partid, susținute de partid, este mai lungă. Am enumerat doar aceste câteva proiecte legislative  și mă bucur  să vă spun și  probabil știți, că nu cred ca a omis domnul Toma și cu domnul deputat Ștefan, că proiectul cu prima de comercializare a trecut de Senat. E adevărat, prin adoptare tacită, dar a trecut de Senat și urmează să intre în Camera Deputaților.

Ieri, după evenimentul de la Iași, ar fi trebuit să merg la Târgu Mureș cu președintele, dar până la urmă am luat decizia de a veni direct la Vrancea. Domnul deputat imediat mi-a organizat programul, a fost în Tătăranu, în Milcovul și de asemenea, în Focșani, la evenimentul „Bachus”, organizat de Consiliul județean. Aici am de spus un singur lucru. Primarii noștri, președinții noștri de Consilii județene, mai organizează și ei astfel de evenimente, numai că o fac din sponsorizări, nu din bani publici și cred că acest model trebuie introdus și în județul Vrancea. Cred că totuși banii plătiți de cetățeni din taxe și impozite trebuie folosiți pentru drumuri, trebuie folosiți pentru proiecte, care într-adevăr sunt benefice pe termen mediu și lung pentru cetățeni.”-Ludovic Orban


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.