Politică

Ludovic Orban demisionează din PNL. Câți dintre susținătorii săi din filiala Vrancea îl vor urma?

Ziarul de Vrancea
23 nov 2021 2566 vizualizări
Ludovic Orban Foto: AGERPRES
Ludovic Orban Foto: AGERPRES
Ludovic Orban a anunțat luni că demisionează din PNL ca urmare a intrării la guvernare a partidului alături de PSD. Fostul șef al liberalilor a anunțat că-și va face o nouă formațiune politică. „Începând de astăzi pentru mine PNL a murit în pat cu PSD”, a spus Orban.
 
Ludovic Orban a mai spus că baza partidului a fost împotriva alianţei cu PSD, una împotriva firii. 

”E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuşi în sondaje, e nevoie de un partid care să contrabalanseze acest hipopotam. Se spune că răul are loc din cauza pasivităţii celor buni. Dacă astăzi cei 17 preşedinţi de filiale care nu ar fi votat acest ghiveci politic numit USR poate am fi reuşit să oprim acest ghiveci care e sfidarea", a mai declarat Ludovic Orban.

Potrivit lui Orban, „astăzi nu mai există nicio forţă politică de centru dreapta care să îi reprezinte cu adevărat pe oamenii cinstiţi”.

„Astăzi PSD a revenit la putere şi PSD practic va face legea de acum înainte pe foarte mult timp. Îmi voi da demisia din PNL şi voi continuă să fac ceea ce am făcut de 30 de ani să îi reprezint pe oameni în mod onest, cinstit pe toţi acei români care cred cu adevărat într-un proiect al României. Astăzi PNL şi-a negat întreaga istorie. O majoritate fragilă care asculta de Iohannis a dus partidul într-o înfundătură”, a mai spus fostul preşedinte liberal. 

Reamintim că Biroul Executiv al PNL decisese în ședința de vineri, 12 noiembrie 2021, excluderea lui Ludovic Orban din partid, după aproape 30 de ani de când acesta s-a alăturat liberalilor. Decizia a fost luată atunci cu un vot covârșitor în ședința conducerii partidului, 31 dintre cei prezenți votând pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abținut. Decizia finală din 12 noiembrie 2021 trebuie să fie aprobată de Consiliul Național, numai că, iată, între timp, Ludovic Orban a anunțat luni, 22 noiembrie 2021, că demisionează din PNL ca urmare a intrării la guvernare a partidului alături de PSD.

Pentru PNL Vrancea, ultimele desfășurări ale evenimentelor legate de soarta lui Ludovic Orban în partid și de deciziile sale ulterioare au o importanță specială. Aceasta deoarece doi parlamentarii PNL de Vrancea, deputații Ion Ștefan și Ionel Dancă, l-au urmat până acum în toate deciziile politice luate pe fostul lider PNL. Dacă cei doi deputați vor proceda la fel în continuare și ce efecte vor avea asemenea decizii la vârful PNL Vrancea, sunt întrebări la care răspunsurile s-ar putea contura curând. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.