Politică

Liviu Mălureanu, USR Vrancea: Este REVOLTĂTOR să constatăm ce achiziții face CJ Vrancea în plină pandemie!

Ziarul de Vrancea
28 mar 2020 7463 vizualizări

Deși epidemia făcea deja ravagii în țară și era clar că era doar o chestiune de timp până va ajunge și în Vrancea, Consiliul Județean Vrancea cumpăra în 16 martie, prin ACHIZIȚII DIRECTE, servicii video prezentare județ Vrancea în valoare de 130.000 lei, pentru că, deh, e an electoral.

Liviu Mălureanu, membru USR Vrancea, reia solicitările făcute către autoritățile locale și județene, în plină pandemie Covid-19, și propune :

- Achiziționarea de echipamente sanitare de protecție pentru întreg personalul medical din județ și materiale dezinfectante și soluții biocide pentru toate instituțiile publice;

- Dotarea ambulanțelor în regim de urgență cu echipamente necesare transportării persoanelor infectate cu Coronavirus;

- Dotarea spitalului județean în regim de urgență cu echipamente pentru tratarea persoanelor infectate cu Coronavirus;

- Testarea cu prioritate a cadrelor medicale și persoanelor vulnerabile;

- Organizarea unui serviciu mobil care să trateze la domiciliu bolnavii cu afecțiuni ușoare, pentru a nu pune presiune asupra infrastructurii din spital;

- Sprijinirea serviciilor mobile de voluntari care asistă persoanele vârstnice, cele mai vulnerabile în caz de îmbolnăvire;

- Solicitarea suplimentării personalului medical care efectuează triaje și asigurarea acestuia de spații locative și hrană. Prin asigurarea unor condiții bune, rezidenții pot fi convinși să rămână în Vrancea.

- Furnizarea de informații clare, corecte și la zi în ceea ce privește situația din județ. Trebuie să știm câți cetățeni au fost testați precum și care este capacitatea de testare actuală.

- Făcute demersuri pentru ca echipamentele medicale sosite în țară să fie direcționate într-o cantitate suficientă și către Vrancea.

În această perioadă avem nevoie de responsabilitate!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.