Politică

Liviu Macovei despre alianța cu Ion Ștefan și PNL la Focșani: “Va fi o victorie totală a PNL”

Ziarul de Vrancea
27 aug 2020 5102 vizualizări
Reporter:Ați decis să vă uniți forțele cu cei din PNL în alegerile acestea. Unii consideră această decizie ca fiind controversată. Dumneavoastră cum vi se pare?
Liviu Macovei:Orice decizie aș fi luat, pentru unii ar fi fost controversată. Dacă aș fi candidat independent, ar fi fost o decizie controversată pentru cei care vor să scape de PSD. Alăturarea de PNL este o decizie controversată pentru cei de la PSD și pentru cei din conducerea USR care par a avea o problemă personală cu Ion Ștefan. Eu personal m-am înscris în cursa pentru Primăria Focșani cu scopul de a implementa în administrația publică un nou mod de a vedea și de a face lucrurile, cu mai mult respect față de cetățeni și cu deschidere mai mare față de dezvoltarea armonioasă a orașului. Asta înseamnă că nu sunt deloc mulțumit de ceea ce s-a făcut până acum și însemnă implicit că nu sunt deloc mulțumit de PSD pentru că ei sunt cei care conduc orașul de 20 de ani. În aceste condiții, dacă decizia de a mă alătura echipei PNL provoacă neliniști celor care susțin PSD, înseamnă că a fost o decizie bună. 

Reporter:Cum au decurs negocierile cu cei de la PNL, a fost greu să ajungeți la o soluție comună? 

Liviu Macovei:Au decurs mai bine decât mă așteptam în sensul în care nu au fost obtuzi în ceea ce privește variantele de lucru. Nu a fost o discuție unidirecțională în care PNL a impus și eu am acceptat. Încă de la prima rundă de discuții, ambele părți au participat cu candidatura pe masă cum s-ar spune. Am stabilit ca obiectiv comun faptul ca trebuie să învingem PSD și de acolo am analizat toate argumentele în favoarea unei candidaturi sau a alteia. La fel, am armonizat și cele două programe pentru Focșani, eu asumându-mi responsabilitatea pentru digitalizarea administrației publice, atragere de fonduri europene și investiții care să creeze locuri de muncă, implementarea de soluții pentru a face din Focșani un oraș mult mai prietenos cu mediul decât este acum și dezvoltarea infrastructurii pentru activități sportive. 

Reporter:Considerați că cei care vă susțineau și v-ar fi acordat votul, îl vor vota pe Ion Ștefan la Primăria Focșani și PNL la Consiliul Local? Erați totuși un candidat independent. 

Liviu Macovei:Cea mai mare parte dintre ei sunt convins că o vor face pentru că eu nu m-am retras din cursă ci m-am alăturat unei organizații puternice cum este PNL și îi reprezint în continuare doar că de această dată cu șanse mari de victorie. Sunt locul 1 pe lista PNL pentru Consiliul Local Focșani și sunt susținut pentru postul de viceprimar cu atribuții clare. Cei care au încredere în mine și în proiectele mele vor vota PNL și Ion Ștefan. Sigur că sunt și unii care sunt nemulțumiți din diverse motive, pentru că ar fi preferat un candidat independent sau pentru că ar fi preferat ca eu să fiu candidatul susținut de PNL. Dar trebuie sa fim și realiști, scopul competiției electorale este victoria și îi asigur pe toți că s-a luat decizia cu cele mai mari șanse de câștig. 

Reporter:Credeți că Ion Ștefan este potrivit pentru funcția de Primar al Municipiului Focșani?

Liviu Macovei:Dacă nu aș fi crezut asta, nu am fi ajuns până aici. Eu cred că un om care a fost Ministrul Dezvoltării în cea mai grea perioadă pe care a traversat-o România, poate fi oricând un bun primar pentru Municipiul Focșani. Îl cunosc de foarte mulți ani pe Ion, suntem vecini, vă asigur că este un foarte bun gospodar. 

Reporter:Sunt unii care consideră că nu a fost un ministru bun...

Liviu Macovei:Normal că sunt, cu precădere cei din PSD. Dar realist vorbind, a fost criticat pentru chestii care nu au nicio legătură cu activitatea de ministru. Cred că majoritatea atacurilor la adresa lui din PSD și chiar din USR, au ca și cauză faptul că anumite grupuri nu mai au acces la sifonat bani publici prin programele de la ministerul pe care îl conduce. 

Reporter:Dar despre Cristi Misăilă ce credeți, a fost un primar bun?

Liviu Macovei:Dacă aș fi crezut că a fost un primar bun, nu m-aș fi implicat în această competiție electorală. Misăilă poate fi considerat un primar mai bun decât precedentul primar PSD dar asta nu înseamnă că este cel mai potrivit pentru dezvoltarea Focșaniului. A făcut și unele lucruri bune, realizări pe care nu i le poate contesta nimeni dar este departe de ceea ce ar avea nevoie Municipiul Focșani. Să spui că dacă ai asfaltat unele străzi ai rezolvat toate problemele, e ca și cum ai spune că dacă ai dat cu mătura prin propria curte ai renovat toată casa. A avea străzi asfaltate în Focșaniul anului 2020 mi se pare o chestiune de bun simț, obligatorie, nu vreo realizare extraordinară. Chiar și așa majoritatea străzilor sunt încă în stadiul din anii 90. Misăilă este parte a sistemului PSD, este prizonierul practicilor implementate de Marian Oprișan timp de 20 de ani. Nu este cu nimic diferit de Marian Oprișan. 

Reporter:Despre ceilalți candidați ce părere aveți? 

Liviu Macovei:Ceilalți candidați nu există. Nici electoral, nici programatic, nici mediatic și nici ca personalități. Este clar pentru toată lumea că aceste alegeri înseamnă o luptă între PNL și PSD 

Reporter:Cine credeți că va câștiga alegerile în Focșani și în Vrancea?

Liviu Macovei:Va fi o victorie totală a PNL. După 20 de ani, în noaptea alegerilor ne vom uita la televizor când se prezintă harta pe culori și vom vedea că Vrancea nu va mai fi roșie. 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.