Politică

Liviu Dragnea și familia sa au primit interdicție de a intra în SUA, din cauza corupției

Ziarul de Vrancea
5 sep 2019 2277 vizualizări
Liviu Dragnea, la ultimul Congres al PSD, în 2018 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea, la ultimul Congres al PSD, în 2018 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi, Valentin Ștefan și Maria Alexandra, au primit interdicția de a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii din cauza actelor de corupție ale fostului președinte al PSD. Potrivit comunicatului de presă al Departamentului de Stat, prin această acțiune SUA continuă lupta împotriva corupției și întărirea statului de drept în România.

Secretarul de stat Mike Pompeo l-a indicat public pe Liviu Dragnea ca persona non grata din cauza „implicării în fapte semnificative de corupție”, potrivit unui anunț al Departamentului de stat american.

Motivul pentru care Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi nu mai pot să călătorească în SUA este acela că „în cazurile în care Secretarul de Stat are informații credibile că oficiali guvernamentali străini au fost implicați în fapte semnificative de corupție, acei indivizi și membrii familiei nu sunt eligibili intrării în Statele Unite”.

„Legea mai prevede ca Secretarul de Stat să indice public sau privat acei indivizi și pe membrii familiei lor. Pe lângă indicarea domnului Dragnea, secretarul de stat îi mai indică public pe cei doi copii: Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea”, se mai arată în comunicat.

Citiți întreg articolul  publicat pe site-ul digi24.ro accesând titlul alăturat:Liviu Dragnea și familia sa au primit interdicție de a intra în SUA, din cauza corupției

Citiți pe acelați subiect și comnetariul jurnalistului Dan Turturica

Liviu Dragnea împreună cu cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupție semnificative în care a fost implicat, a anunțat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Anunțul a fost făcut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România.

Două comentarii: nu este deloc o coincidență că anunțul secretarului de stat american vine în ziua în care la București se află ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland.

Sonland a detonat azi o adevărată bombă prin această declarație:

”Faptul că Procurorul General al SUA l-a invitat recent pe ministrul român al Justiției (Ana Birchall -n.m.) - este unul dintre motivele pentru care sunt aici, să mă întâlnesc cu ea, ca urmare a invitației - să vină în SUA și să continue să lucreze alături de el și de echipa lui, în mod direct, pentru o foaie de parcurs pentru România, la care el a contribuit. O foaie de parcurs consultativă legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi și măsuri adecvate care să fie introduse în legislație în în ordonanțe, pentru a asigura un stat de drept puternic și consistent.”

Țineți minte acest element! ”O foaie de parcurs consultativă legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi și măsuri adecvate care să fie introduse în legislație în în ordonanțe, pentru a asigura un stat de drept puternic și consistent.” O să mai auzim de el. Răspunsul SUA la Ordonanțele lui Dragnea și Tăriceanu, ale PSD și ALDE, ale șerpăriei subterane care visează la liberare va consta în legi și ordonanțe care să facă posibil exact opusul a ceea ce își doresc ei.

De ce o fac? O spune răspicat Sonland: ”Este foarte greu să creezi un mediu investițional în orice țară unde cei care își riscă banii nu știu care sunt regulile sau, mai important, unde regulile de azi se pot schimba mâine, după ce ți-ai riscat banii.” Simplu și clar.

De ce nu este o coincidență anunțul privind interdicția pusă familiei Dragnea de a mai intra în SUA cu declarațiile lui Sonland?

Pentru că, se pare, demiterea lui Birchall de la Justiție este văzută de americani ca opera directă a lui Dragnea. A cerut asta din pușcărie, iar Dăncilă s-a executat de frică, deși știa că i se face praf bruma de relație pe care a încropit-o cu Washingtonul.

Veți spune că ultima grijă a lui Dragnea este interdicția de a mai intra în SUA, când lui îi pasă mai mult de cum intră și mai ales cum iese din curtea închisorii, unde cică ar trebui să se relaxeze. Aveți dreptate. Însă, doar parțial.

Afectată cu adevărat de această măsură este fiica lui Dragnea, care a fost practic expulzată din SUA având în vedere că ea locuia acolo în momentul în care administrația americană a luat această decizie.

Alexandra Dragnea studia de mai mulți ani actoria la o facultate din Statele Unite și locuia acolo împreună cu iubitul ei, Alexandru Maţaev, fost concurent în emisiunea “X Factor”.

Poate de data asta, daddy înțelege mesajul. Sau nu o fi fost doar pentru el?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.