Politică

Liviu Avram: Firma de lobby care l-a plătit pe Giuliani a fost plătită de Alexander Adamescu

Ziarul de Vrancea
29 aug 2018 1089 vizualizări

Jurnalistul Liviu Avram este de părere că faptul că Rudolph Giuliani a recunoscut că a fost plătit pentru a trimite scrisoarea adresată președintelui Klaus Iohannis, în care critica lupta anticorupție, este binevenit, mai ales în condițiile în care puterea se va folosi de această scrisoare pentru a-și justifica asaltul asupra justiției.

Liviu Avram: „Această informație aduce o serie de clarificări. Firma de lobby care l-a plătit pe Giuliani este firma domnului Freeh, avocatul lui Adamescu, care a scris o scrisoare identică cu cea a lui Giuliani. Nu are nicio legătură calitatea de fost șef FBI cu ceea ce face acum domnul Freeh, după cum nici ce face acum Giuliani nu are legătură cu funcția sa de primar al New York-ului. Îi luăm fix pentru ce sunt acum: lobby-iști, oameni plătiți să execute anumite lucruri, legal. Nu putem să îl inculpăm pe Giuliani că a semnat o scrisoare. Recunoașterea sa e bine venită pentru noi, pentru că arată dimensiunea operațiunii care se derulează sub ochii noștri, de a găsi justificări pentru asaltul asupra justiției. Nu e prima oară când se orchestrează operațiuni de manipulare tandem presă-politicieni. Vorbim de manipularea opiniei publice pentru a justifica mutilarea legislației penale și a legilor justiției.” - Poate exista vreun dubiu că onorariul a fost plătit pentru trimiterea acestei scrisori? Liviu Avram: Aș vrea și eu să fiu plătit bine doar ca să citesc un material și să nu fac nimic cu el. Onorariul a fost plătit pentru ca Giuliani să își folosească numele și reputația pentru a trimite acea scrisoare, nu avem dubii. Ne putem aștepta la un mare grad de nesimțire din partea puterii, care va acorda o greutate mare scrisorii trimise de Giuliani și va ignora semnalele oficiale instituționale care ne vin din toate părțile: Comisia Europeană, SUA. Mai rămâne să vedem un punct de vedere al Rusiei. Să vedem cum vor reacționa cei de la putere față de o intervenție publică a Moscovei.” - Giuliani nu a spus ce sumă a primit. Liviu Avram: „Hai să înlocuim Alexander Adamescu cu Sile Cămătaru. Cămătaru are bani și reușește prin avocat să ajungă la domnul Giuliani și îl pune să scrie că crima organizată nu e periculoasă în România. Exact aceeași situație.”

Text informații + VIDEO:CANALUL DE STIRI

Citiți și vizionați și:Giuliani recunoaște că a primit bani pentru scrisoarea în care critica protocoalele

 

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a fost plătit de o firmă de lobby din Statele Unite, pentru a trimite scrisoarea adresată preşedintelui Klaus Iohannis. Politicianul american, care nu deţine nicio funcţie publică la Washington, a recunoscut pentru publicaţia Politico faptul că a primit bani de la compania de lobby, dar nu a dezvăluit despre ce sumă este vorba. Declaraţia lui Giuliani vine la o zi după ce ambasada americană la Bucureşti s-a delimitat de scrisoarea fostului primar de New York printr-o precizare extrem de clară, "Guvernul Statelor Unite nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani." Într-o declarație pentru Politico, Giuliani a declarat că scrisoarea sa s-a bazat pe „un raport al fostului director FBI Louis Freeh”, patronul unei firme de consultanță numită Freeh Group International Solutions. „Ei îmi plătesc onorariul”, a declarat Giuliani. Grupul Freeh nu a răspuns deocamdată solicitărilor presei de a răspunde câți bani a primit avocatul lui Donald Trump pentru scrisoare. Fostul director FBI Louis Freeh este avocatul omului de afaceri fugar Puiu Popoviciu, dar s-a ocupat și de problemele cu legea ale lui Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu. „Este foarte neobișnuit pentru un avocat american să îi scrie președintelui unei alte țări pentru a-i oferi sfaturi despre eforturile anticorupție ale țării sale. Dar să faci asta fără a identifica și clienții din partea cărora trimiți scrisoarea este șocant. Singura concluzie pe care o pot trage este că cine l-a pus să facă asta și l-a plătit crede că Giuliani poate avea o influență, doar pentru că este avocatul președintelui Donald Trump”, a declarat un avocat consultat de Politico. Avocatul preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucureşti s-a disociat, transmiţând, prin purtătorul de cuvânt, că Guvernul SUA nu comentează acţiunile persoanelor fizice.

Text informații + VIDEO:CANALUL DE STIRI


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.