Politică

Lista candidaților PSD Vrancea pentru parlamentare. Nume vehiculate „pe surse”.Corecții ce ar putea interveni și de unde

Ziarul de Vrancea
11 sep 2024 7085 vizualizări

Întrucât perioada alegerilor parlamentare este aproape de a intra în linie dreaptă, cotidinul nostru a căutat să afle cine va candida pe listele PSD Vrancea la acest scrutin.

La solicitările oficiale adresate președintelui PSD Vrancea, Nicușor Halici pe 03.09 și respectiv 05.09. 2024 am primit următoarele răspunsuri

Ziarul de Vrancea -solicitare transmisă pe 02.09.2024: Ne puteți vă rugăm furniza informații în legătură cu desemnarea candidaților PSD Vrancea pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024? Care-i calendarul stabilirii și cine sunt predendenții înscriși în cursă?

Nicușor Halici, președintele PSD Vrancea, răspuns pe 02.09.2024: La acest moment nu am nici un comunicat pe acest subiect! Când va fi luată decizia vă comunic fără probleme!   

Ziarul de Vrancea -solicitare transmisă pe 05.09.2024: Revin cu rugămintea pentru informații în legătură cu desemnarea candidaților PSD Vrancea pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024. Dați-ne vă rugăm măcar informația referitoare la cine și-a manifestat intenția și care-i calendarul desemnării. După modelul acestui articol:https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cine-sunt-social-democratii-ieseni-care-se-viseaza-parlamentari-surprizele-de-pe-lista--1673062.html        

Nicușor Halici, președintele PSD Vrancea, răspuns pe 05.09.2024: „Nimic nou încă! Vă comunic când apar primele noutăți!”         

Ce a aflat Ziarul de Vrancea „pe surse” în legătură cu desemnarea candidaților PSD Vrancea pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024

Doresc să candideze la alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024 pe listele PSD Vrancea actualii deținători ai posturilor:

Elena Stoica -Camera Deputaților; 

Laurențiu Marin-Camera Deputaților;

Angel Tîlvăr-Senat; 

Și-ar fi exprimar dorința să candideze la alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024 pe listele PSD Vrancea   

Cătălin Kanty Popescu

Cătălin Kanty Popescu (foto) l-a înlocuit recent pe Manole Merchea ca administrator special al SC Enet SA Focșani, societate cu capital public aflată în insolvență, având ca acționar Primăria Focșani. Cătălin Kanty Popescu a revenit astfel în prim-planul politicii locale, după ce anunțul numirii sale în noua echipă de conducere a PSD Focșani a fost făcut în februarie 2024 de primarul Cristi Valentin Misăilă. Popescu a avut un parcurs politic marcat de funcții importante, fiind de-a lungul anilor, prefect al județului Vrancea, deputat PSD și consilier județean PNL. Popescu a fost exclus din PSD în 2006, după ce a inițiat, împreună cu senatorul Fevronia Stoica, o acțiune de înlăturare a lui Marian Oprișan de la conducerea organizației județene. Ulterior, în 2007, s-a alăturat PNL, unde a activat ca vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea și consilier județean. La alegerile locale din 9 iunie 2024, Cătălin Popescu a fost ales consilier local pe lista PSD Focșani.

                                                                                                

Florin-Cristinel Țîrlea

Florin Țîrlea a deținut funcția de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în perioada 2015-2017. De la 1 ianuarie 2019, Florin Țîrlea a preluat funcția de șef de serviciu în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Florin Țîrlea, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, a înaintat cerere de ieșire la pensie la vârsta de 50 de ani, în anul 2021 care i-a fost aprobată de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii într-o ședință din luna aprilie a acelui an. Din informațiile Ziarului de Vrancea, Florin Țîrlea, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pensionat la vâesta de 50 de ani este „în cărți”  și pentru a ocupa postul de administrator public al județului în mandatul de președinte de Consiliu Județean al lui Nicușor Halici.

George Băeșu

Membru al Partidului Social Democrat (PSD), George Băeșu (foto) a fost subprefect de Vrancea în 2001, prefect al județului între 2001-2004, deputat de Vrancea între 2004-2008, consilier economic la ambasada Greciei între 2009-2012 și președintele Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P) începând din 2012. George Băeșu este unul dintre cei mai longevivi șefi de agenții guvernamentale el rezistând în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P) din anul 2012 până în 2021 când a fost schimbat pe vremea primului ministru Florin Cîțu. Băeșu a fost înscăunat în fruntea A.N.R.P. pe vremea când prim ministru al României era Victor Ponta.

Iată ce ne-a precizat în legătură cu aceste nume vehiculare o sursă bine informată în legătură cu problemele stabilirii candidaților pe listele PSD Vrancea pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024:

Trebuie să facem distincția între doritori și propozabili. La numele menționate aș adauga, parlamentarii în funcție, pentru că, de regulă, își doresc continuitate. Gandiți-vă și la egalitatea de gen, deci s- ar putea să mai apară nume de doamne. Și la faptul că este nevoie și de o primenire a garniturii. Și conducerea centrală joacă un rol în ecuație, mai important decâat se lasă să se vadă.”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.