Politică

Liberalii spun că salariile mari de la CJ sunt o răsplată pentru funcționarii ”zeloși”

Mihai Boicu
1 aug 2017 899 vizualizări

Consilierii PNL afirmă că măririle cele mai mari sunt la cei care câștigau mult și până acum și că au crescut cheltuielile de personal în CJ

 

Liberalii susțin în continuare că modul în care au fost mărite salariile la Consiliul Județean Vrancea s-a făcut fără o fundamentare, spre comparație cu alte județe, unde coeficienții luați în calcul au fost mai mici, sub 6. ”Văd în asta o recompensă din bani publici pentru funcționarii foarte zeloși în timpul campaniilor electorale”, a spus Liviu Bostan, liderul consilierilor PNL din CJ, în cadrul unei conferințe de presă. Liberalul a susținut că în alte județe coeficienții au fost puși sub 6 și au fost corectate doar problemele care au fost până acum, în timp ce la CJ Vrancea s-au mărit foarte mult. Reprezentanții CJ au susținut la ședința ordinară care a avut luni că anvelopa salarială nu se mărește, însă liberalii au afirmat că la toate instituțiile subordonate CJ sunt creșteri ale cheltuielilor de personal. Noile salarii, mai mari, vor duce și la majorarea indemnizațiilor consilierilor județeni, care sunt raportate la salariul președintelui CJ. ”Din surplusul de venit pe care îl vom avea vrem să contribuim la acțiuni caritabile și la recompensarea performanței”, a precizat Liviu Bostan. Prima acțiune va fi în folosul Feliciei Ariton, singurul absolvent din Vrancea care a luat 10 la bacalaureat. Consilierii PNL, Liviu Bostan și Cristi Irimia, au mai criticat faptul că nu li se oferă informații despre proiectele de hotărâre propuse de conducerea CJ, liberalii fiind singurii care ridică probleme la ședințele comisiilor de specialitate. ”Ne dorim din partea conducerii CJ o comunicare mai eficientă în condițiile în care am fost votați de peste 50.000 de vrânceni. Cred că în multe cazuri, consilierii PSD și ALDE votează în necunoștință de cauză”, a afirmat Cristi Irimia. De asemenea, Liviu Bostan a mai atras atenția sumelor foarte mari alocate pentru centenarul Primului Război Mondial și a susținut că ”tot programul are un iz de ceaușism”. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.