Politică

Liberalii l-au făcut fericit pe Misăilă - Trădare cu parfum de blat în Consiliul Local Focșani

Ziarul de Vrancea
28 iul 2017 2835 vizualizări

Mai multe proiecte controversate de hotărâri, promovate de primarul Cristi Misăilă au fost aprobate joi după amiază în ședința Consiliului Local, cu ajutorul PNL. Consilierul liberal Irina Panaite a votat alături de PSD, ori de câte ori a fost nevoie, asigurând votul necesar trecerii hotărârilor. S-a întâmplat în contextul în care liderii liberali s-au bătut cu pumnul în piept, săptămâni la rând, jurându-se că nu vor colabora în nici un fel cu administrația Misăilă-Oprișan.

Privind de pe margine, ultima întrunire a Consiliului Local, de joi, a părut un spectacol bine regizat, în care fiecare a avut rolul său. Vorbitorii din partea Puterii și ai Opoziției s-au contrat în intervenții mai mult sau mai puțin pe subiect, atrăgând atenția spectatorilor, votul de două treimi a fost asigurat, discret, doar pe anumite proiecte.

Mai jos puteți viziona integral, în cele două montaje VIDEO postate,desfășurarea ședinței Consiliului Local Focșani de joi 27.07.2017:

 

 

Ample discuții s-au iscat, din nou, pe marginea proiectului de externalizare a serviciului de iluminat public. Liberalii, dar și consilierul Bîrsan, au încercat să determine majoritatea că nu este bine să se externalizeze acest serviciu și să se încerce o soluție de gestionare a acestuia chiar de către Primăria Focșani. ”Noi nu suntem de acord cu așa ceva. Ați luat-o pe toate părțile să externalizați serviciul de iluminat public, urmează spațiile verzi și tot așa. Tot timpul doriți să delegați aceste servicii. Doriți să privatizați primăria. Noi nu suntem de acord cu așa ceva. S-a spus că Primăria Focșani nu poate obține licență pe iluminat public că-i lipsesc doi electricieni. Credeți că există cineva care crede așa ceva? Nu crede nimeni”, a intervenit în mai multe rânduri consilierul PNL Nicu Tănase. Intervenții au avut și consilierii Ionuț Filimon și Ana Maria Dimitriu, acuzând aparatul de specialitate că nu-și face bine treaba. În replică, consilierul PSD Mihai Nedelcu, dar și președintele de ședință, viceprimarul Marius Iorga au spus că ei nu pot fi împotriva cetățenilor și că soluția pe care au găsit-o este cea mai potrivită pentru următorul pas, cel de accesare a unor fonduri europene, idee întărită și prin intervenția primarului, vizibil iritat de discuțiile iscate. ”Înainte de ședința asta mi-am propus să nu dau curs unor provocări iluzorii și hilare a unor «Gică contra». Unu, măsurile de privatizare sunt de dreapta și doi, tocmai pentru asta am propus acest proiect, să avem fonduri europene. Bine ați venit în lumea reală, este o condiție obligatorie pentru a accesa cele 5 milioane de euro din fonduri europene. Vă anunț că, în curând, nu va mai fi nevoie să fiți prezenți în ședință să votați aceste proiecte, pentru că noul Cod administrativ va stipula că necesarul de 2/3 din voturi va fi doar pentru proiectele care vizează patrimoniul”, a intervenit primarul Misăilă, enervat de atitudinea liberalilor în timpul ședinței.

Suspiciunile legate de o eventuală înțelegere secretă între PNL și PSD în Focșani sunt alimentate de trecutul comun al celor două formațiuni politice. N-ar fi primul blat pe care cele două formațiuni l-au făcut în Consiliul Local. Presa locală a relatat, în nenumărate rânduri, în trecut, despre asemenea aranjamente, punctuale sau de lungă durată.

Nicu Tănase: „A fost trădare!“

Liberalii focșăneni neagă, însă, orice blat cu PSD și vorbesc de un act de trădare din partea consilierei Irina Panaite. Ei susțin că PSD-iștii ar fi făcut presiuni asupra acesteia prin intermediul tatălui și soțului și că aceasta a cedat fără să-i avertizeze în prealabil.  „A fost o surpriză neplăcută pentru noi ceea ce s-a întâmplat la vot. Nu credeam că vreun om din echipa noastră va trece de partea PSD-ului și va vota altfel decât am decis în cadrul partidului. Colegii mei au vorbit cu doamna respectivă imediat după ședință și le-a spus că a votat alături de PSD pentru că așa au sfătuit-o tatăl și soțul. Din punctul meu de vedere, după ceea ce s-a întâmplat la ședința Consiliului Local, s-a autoexclus din partid. Vom avea o discuție cu domnia sa în zilele următoare, vom vedea ce explicații va oferi în fața colegilor și vom decide în consecință“, a declarat Nicu Tănase, președintele organizației PNL Focșani și liderul grupului liberal din Consiliul Local.

Ion Ștefan: ”Jur că PNL nu va fi nicioadată în cârdășie cu PSD”

Blocul opoziției, care s-a făcut fărâme joi după amiază în Consiliul Local, a fost construit, cărămidă cu cărămidă, om cu om, de deputatul Ion Ștefan. Înainte de alegerile locale, el a avut ultimul cuvânt în stabilirea listei de consilieri locali, alegând fiecare candidat în parte, tocmai pentru a evita orice posibilă trădare. Mai mult, în urmă cu doar câteva săptămâni, Ion Ștefan era dispus să jure că PNL nu va colabora niciodată cu PSD la nivelul municipiului Focșani. PNL Focșani este în opoziție în Consiliul Local și va fi în continuare în opoziție. Nu va fi nicioadată în cârdășie cu PSD si nu va fi remorca PSD. Și, definitiv, PNL Focșani și PNLVrancea nu va fi de acord cu PSD”, a spus deputatul Ion Ștefan într-o conferință de presă organizată la începutul lunii iulie, în care s-a vorbit foarte mult despre proiectul externalizării serviciului de iluminat public.

Ultima conferință de presă a PNL în care șefii actuali ai organizației Vrancea susțineau că vor face opoziție adevărată a PSD  

 

 

 

Despre un posibil blat între PSD și PNL, în Consiliul Local, a vorbit și Cristian Bălosu, fost membru al PNL, exclus din partid tocmai pentru declarații defăimătoare. În mai multe postări pe rețelele de socializare, acesta a dat de înțeles că Nicu Tănase și Ionuț Filimon ar dori să primească de la PSD afaceri și locuri în diverse Consilii de Administrație, în schimbul voturilor.

Chiar dacă nu există dovezi clare că ceea ce s-a întâmplat joi a fost rezultatul unei înțelegeri pe sub masă, ca multe altele din trecut, liberalii ies cu imaginea foarte șifonată. (A.T., I.S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.