Politică

VIDEO | Liberalii focșăneni se pregătesc să modifice substanțial propunerea de buget pe anul 2021

Ziarul de Vrancea
26 apr 2021 2944 vizualizări

Într-o conferință de presă suținută sâmbătă, 24 aprilie 2021, la sediul PNL Vrancea de viceprimarul municipiului Focșani - Ana Maria Dimitriu și consilierul local - Victor Dumitru s-a desprins clar concluzia că majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani se pregătește să modifice substanțial, cu amendamente proprii, propunnerea de buget pe anul 2021 prezentată și supusă dezbaterii publice de primarul Cristi Valentin Misăilă.

Viceprimarul Focșaniului, Ana Maria Dimitriu și consilierul local Victor Dumitru au transmis clar mesajul în cadrul conferinței de presă de sâmbătă, de la sediul PNL Vrancea, că sunt pregătiți, alături de colegii lor de majoritate, consilierii USR-PLUS, să modifice substanțial cu amendamente proprii, propunerea de buget pe anul 2021 a primarului Cristi Valentin Misăilă. Hotărârea anunțată va stârni foarte probabil noi dispute în Consiliul Local Focșani. Bugetul municipiului Focșani se va discuta în ședința ordinară a Consiliului Local convocată marți, 27 aprilie 2021, la ora 11:00. În propunerea de ordine de zi a ședinței care cuprinde 42 de proiecte de hotărâri, la punctul 36 apare proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general al municipiului Focșani pe anul 2021, avându-l ca inițiator pe primarul, Cristi Valentin Misăilă.

Consilierul local liberal Victor Dumitru a și explicat unul din punctele din propunerea de buget pe anul 2021 a primarului Misăilă care va fi modificat, referitor la cheltuielile prevăzute în amintita propunere de buget pentru Poliția Locală a municipiului Focșani. Consilierul local Victor Dumitru a făcut o comparație între structura de personal și grila de salarizare aferentă a Poliției Locale cu aceeași structură din cadrul municipiului Suceava.

„În ceea ce privește ordinea publică, respectiv Poliția Locală, noi am făcut o analiză comparativă. Întrucât la dezbaterea publică a bugetului de joi, 22 aprilie 2021, domnul primar Misăilă a dat ca exemplu Poliția Local Suceava și pentru că la numărul de locuitori Focșaniul și municipiul Suceava sunt apropiate. Poliția locală prin legea de funcționare ca și organigramă are 1 salariat la 1000 de locuitori. Ca funcții și salarii de bază, directorul executiv de la Focșani are 14720 lei, iar la Suceava-13138 lei; șeful de serviciu la Focșani are -12650 iar la Suceava -10793 lei; șeful de birou la Pliția Locală Focșani are 10810 lei, iar la Poliția Locală Suceava - 9121 lei; Polițist local superior la Poliția Locală Focșani - 8578 lei, iar la Poliția Locală Suceava - 7643 lei; Polițist local principal, la Poliția Locală Focșani - 6498 lei, iar la Poliția Locală Suceava - 6264 lei; Polițist local asistent la Poliția Locală Focșani - 5460 lei, iar la Poliția Locală Suceava - 4610 lei. Însumând salariile de bază și făcând o comparație per total, diferența de salarii lunară este de 7136 mai mult la Poliția Locală Focșani. Aceasta dacă ne raportăm doar la salariul de bază. Dacă ne raportăm la total diferențe lunare, diferența crește la 31 482 lei. Ca diferență anuală între bugetul Poliției Locale Focșani și bugetul Poliției Locale Suceava, pe același număr de funcții și pe același număr de salariați rezultă o diferență în plus la Poliția Locală Focșani de 1689626 lei. Deci salariile polițiștilor locali de la Poliția Locală a Municipiului Focșani sunt mai mari, cumulate, cheltuiala e mai mare cu 1689626 lei, adică aproape 17 miliarde de lei. Aceasta numai în cadrul Poliției Locale”, a precizat legat de subiectul Poliției Locale a Municipiului Focșani consilierul local liberal Victor Dumitru.

O altă observație legată de propunerea de buget a municipiului Focșani pe anul 2021 înaintată de primarul Misăilă a fost aceea că „dacă ne uităm la capitole, luând proiectul pe instituții, sumele alocate investițiilor sunt foarte mici. La autorități publice (cap. 5102), dacă suma alocată este de 25192 mii lei, la investiții avem 182 mii lei. La învățământ (cap. 6502), suma alocată 8720 mii lei, iar la cap. investiții avem 200 mii lei. La sănătate - 6602, investiții zero lei. La capitolul cultură, recreere și religie investiții (6702) sume alocate 17585 mii lei, iar la investiții doar 513 mii lei. La asigurări și asistență socială avem 1866 mii lei și doar 640 mii lei investiții”.

Ca o concluzie, liberalii au spus că în ședința de săptămâna viitoare vor vota bugetul, dar numai în condițiile în care vor trece și amendamentele propuse. Liberalii speră ca toate aceste probleme legate de bugetul Focșaniului să fie rezolvate în ședințele comisiilor de specialitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.