Politică

Liberalii critică stilul de finanțist al primarului Misăilă

Alexandra TĂTARU
24 nov 2017 2042 vizualizări

Într-o conferință de presă, organizată la sediul PNL Vrancea, atât consilierul local Neculai Tănase, dar și senatorul Cătălin Toma, au criticat vehement stilul adoptat în ultima vreme de primarul Cristi Misăilă, în ceea ce privește modul de a administra interesele comunității focșănene. Taxa pe habitat, desființarea Ateneului Popular, lipsa de comunicare și consens între consilierii majoritari și cei din opoziție au fost tot atâtea probleme criticate la întâlnirea cu jurnaliștii.

Mai multe critici au fost aduse de către cei doi liberali, Neculai Tănase și Cătălin Toma primarului Cristi Misăilă, vineri, 24 noiembrie 2017, în cadrul unei întâlniri cu presa. Îngrijorați fiind de cele mai recente reacții publice generate de introducerea unei noi taxe focșănenilor, taxa pe habitat, dar și în ceea ce privește unele proiecte de hotărâri, care nu sunt atât de transparente încât să fie votate de majoritatea consilierilor. Liberalii mai consideră că edilul șef ar trebui să fie mult mai deschis către comunicare, consens și mediere. ”A rămas cu metehnele de pe vremea când era angajat al Gărzii Financiare și aplică același stil finanțist, fără mediere și în mandatul său de primar”, a intervenit și senatorul Toma.

Primarul Misăilă este, totuși, consecvent

Consilierul local Neculai Tănase a recunoscut, totuși, că edilul, în ciuda acțiunilor sale și deciziilor abrupte, are totuși calitatea de a fi consecvent. ”Primarul Misăilă este foarte consecvent. La aproape doi ani de mandat putem constata că este consecvent în decizia de a desființa o instituție culturală, chiar dacă Mr. Pastia a lăsat prin testament ca Ateneul Popular să fie instituție independentă, vrea să desființeze și Corul Pastorala, cu tradiție de atâția ani, a făcut un talmeș balmeș cu acest nou proiect, ce mai, vrea să desființeze cultura”, a specificat Neculai Tănase, cu privire la recentul proiect, de reorganizare a instituțiilor culturale ”Mr. Gh. Pastia”, care va fi introdus pe ordinea de zi în ședința de Consiliu Local, ce va avea loc marți dimineață. Consilierii liberali, prin vocea lui Neculai Tănase, au mai criticat și faptul că primarul Misăilă a externalizat servicii și își dorește să externalizeze și iluminatul public la o sumă exorbitantă, în condițiile în care ENET este producător de energie electrică și focșănenii ar putea fi scutiți de atâtea suprataxe. ”În plus, edilul șef se tot plânge că nu are bani și de aia bagă taxe, dar uită să precizeze că s-au mărit salariile funcționarilor foarte mult, iar unele sume din dreptul anumitor indicatori tehnico-economici, la unele investiții, depășeșc cu mult valoarea reală”, a mai spus Neculai Tănase.

În loc să se reducă taxele, se introduc suprataxe

În campania electorală, pesediștii au promis că vor reduce taxele, nu că vor introduce alte taxe”, a completat Neculai Tănase. Iar în ceea ce privește ”taxa pe habitat”, care este în continuare în atenția opiniei focșănenilor, consilierii liberali au replicat că taxa nu se justifică și că cei 6 lei ar putea să fie pachețelul de mâncare pentru un copil, care se duce zilnic la școală. ”Dacă s-ar face alegeri mâine, primarul Misăilă nu ar mai putea deveni nici primar la Mărășești, cu atâtea biruri pe care le pune pe spinarea focșănenilor”, a mai precizat Tănase. Senatorul Cătălin Toma a ținut, în încheierea conferinței de presă, să mulțumească edilului Misăilă pentru faptul că este atent la fosta sa activitate de primar și s-a declarat dispus să aibă o întâlnire cu acesta pentru a-i explica cum se face administrație locală. ”Am instituit și eu la nivelul comunei Jariștea o taxă de 4 lei de persoană și maxim 10 lei pe gospodărie, aceasta fiind o taxă de salubrizare, la nivelul unei comunități rurale, fără serviciu de salubrizare  din cauza proiectului Vrancea Curată, inițiat de  Consiliul Județean Vrancea, ajuns într-un stadiu pe care-l cunoașteți. Aceasta taxă a fost instituită pentru a evita să transformăm comunitatea într-un focar de infecție”, a concluzionat senatorul Toma, fost primar al comunei Jariștea. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.