Politică

La centru partidele lor bat palma pentru guvernare, în Vrancea prefectul și primarul Focșaniului pun de-o altă „cafteală politică”

Ziarul de Vrancea
25 oct 2021 3460 vizualizări

În timp ce, conform majorității știrilor publicate în ultimele zile în presa centrală, PNL și PSD au bătut palma pentru o nouă guvernare, în județul Vrancea, joi 21 octombrie 2021, prefectul și primarul municipiului Focșani au pus de-o nouă „cafteală politică”.

De data aceasta, totul a pornit exact precum în bancul cu iepurașul și lupul, care, când voia să-l bată pe iepuraș, găsea și motiv: „mă, tu iar n-ai șapcă!”. Astfel, totul a pornit de la îndemnul adresat focșănenilor, cu o zi înainte, de primarul Misăilă: „Este vital să înțelegem că ține de fiecare dintre noi ca să trecem cu bine peste această perioadă, iar vaccinarea poate fi o soluție în acest sens!”, a transmis edilul Focșaniului.

Văzând această postare, prefectul de Vrancea a lansat mai multe acuzații la adresa primarului Misăilă, prin intermediul unui comunicat de presă. Prefectul îl acuză că urmărește de fapt să-și facă o campanie proprie de imagine, care „nu ține loc măsurilor ce trebuiau luate până acum de primărie, lipsa lor fiind unul din factorii pentru care Focșaniul se află în situația actuală.”

În răspunsul transmis de primarul municipiului Focșani, în aceeași zi, pe Facebook, Cristi Valentin Misăilă îi cere demisia lui Gheorghiță Berbece.

Prefectul județului Vrancea, domnul Gheorghiță Berbece, în calitate de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea (CJSU) solicită public primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, implicare în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, luptă pe care Instituția Prefectului alături de autoritățile deconcentrate din județ și structurile M.A.I. o duc de aproape  doi ani de zile.

Din  august 2021 ne confruntăm cu cel de-al patrulea val al pandemiei și cu o nouă tulpină a virusului Sars-Cov-2 mai agresivă, cu impact negativ asupra populației tinere și nu numai.

În data de 11 octombrie 2021, rata de infectare în municipiul reședință de județ a depășit valoarea de 6/1000 de locuitori iar astăzi, 21 octombrie 2021, avem o rată de incidență de  7,72/1000 de locuitori. Deși  rata de infectare în municipiu se află de peste 20 de zile pe un trend ascendent galopant, nu am văzut nicio reacție din partea domnului  primar Cristi Valentin Misăilă. 

O poză la vaccin, care de fapt este tot un fel de campanie proprie, nu ține loc măsurilor ce trebuiau luate până acum de primărie, lipsa lor fiind unul din factorii pentru care Focșaniul se află în situația actuală.

 Îi solicit în mod expres ca în calitatea pe care o deține, de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, să ia cât mai urgent  măsurile ce se impun pentru  a proteja sănătatea  locuitorilor municipiului, prin organizarea de centre de testare gratuită a populației, prin deschiderea  de centre noi de vaccinare și mai ales prin derularea unei campanii  vizibile și eficiente la nivel local cu privire la importanța vaccinării.

 Primăria Municipiului Focșani dispune de resursa umană necesară, având la dispoziție personalul Direcției de Asistență Socială Focșani, precum și personalul din cabinetele medicale școlare pe durata vacanței de 2 săptămâni acordată elevilor pe fondul  situației epidemiologice.

Testarea în scopul prevenției s-a dovedit una din măsurile eficiente în combaterea pandemiei, iar Instituția Prefectului sprijină de la începutul lunii octombrie, în limita logisticii proprii, această activitate desfășurată de Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea.

Reamintim cetățenilor județului faptul că din martie 2020, când pandemia de Covid-19 a debutat pe teritoriul României, iar Instituția Prefectului a depus toate eforturile pentru a găsi soluții rapide pentru a proteja sănătatea populației, primarul municipiului Focșani a ales să atace virulent în presa locală prin ,,scrisori deschise,,  aceste măsuri, cu precădere cele legate de centrele de carantinare, de apartenența de domiciliu a cetățenilor carantinați în municipiul Focșani, de organizarea centrelor de vaccinare la care era obligat prin lege.

De asemenea, reamintim că în ianuarie 2021, când vaccinarea a debutat în județul Vrancea, iar municipiile din țară au organizat rapid centre de vaccinare, la nivelul municipiului Focșani singura autoritate care a sprijinit această activitate a fost ARMATA, care a înțeles importanța momentului și a pus la dispoziție spațiul de la Casa Armatei. 

 Am avut parte de disponibilitate, sprijin și implicare mult mai mare din partea primarilor din comunitățile mici, precum Măicănești, Suraia, Dumitrești, Panciu, Adjud, care au organizat și echipat în timp record, pe cheltuiala proprie, centre de vaccinare locale și mai puțin de la edilul municipiului reședință de județ .

 Fără o colaborare din care să lipsească orgoliile personale și politice,  nu putem  pune capăt acestei pandemii .

Sănătatea cetățenilor înainte de toate, domnule primar!

Biroul de comunicare al Instituției Prefectului Vrancea

În răspunsul pe care primarul municipiului Focșani îl dă, pe Facebook, după apariția publică a comunicatului de presă a prefectului de Vrancea de joi 21 octombrie 2021, Cristi Valentin Misăilă îi cere demisia lui Gheorghiță Berbece 

”Pe 15 mai 2021, Premierul Cîțu anunța, în mod oficial, că Guvernul PNL-USR+ a învins pandemia de Covid-19!

O lună mai târziu, pe 24 iunie, Președintele Iohannis ne spunea ca “la noi campania de vaccinare a fost un succes, noi practic am oprit pandemia”.

MINCIUNI!

Campania de vaccinare este un DEZASTRU, iar pandemia nu s-a oprit, ci s-a întins ca o plagă peste toată țara, dovadă sutele de români care mor în FIECARE ZI din cauza acestui virus perfid!

Romania este, la concurență cu Bulgaria, țara cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană și a ajuns, tot din cauza NEMERNICIEI Guvernului PNL-USR+, pe primul loc în lume la rata deceselor de Covid!

Aceste MINCIUNI însă au justificat frenezia electorală a liberalilor, care au abandonat guvernarea pentru a se putea ocupa în voie de răfuielile interne din PNL!

Unul dintre cei care s-au făcut remarcați în mai toate acțiunile electorale PNL este chiar Prefectul Berbece Gheorghiță, care timp de luni bune nu a fost interesat decât cum să dea cât mai bine în pozele de partid.

Culmea tupeului instituțional o atinge domnul Prefect atunci când afirmă public că „din august 2021 ne confruntăm cu cel de-al patrulea val al pandemiei și cu o nouă tulpină a virusului Sars-Cov-2 mai agresivă, cu impact negativ asupra populației tinere și nu numai”.

Și dacă din august ne confruntăm cu o nouă tulpina, mai agresivă... ce făceați pe 25 septembrie 2021 la Romexpo București, domnule Prefect? Erați cumva la o întâlnire oficială ca să analizați măsurile necesare combaterii acestei noi tulpini?

Nu, domnule Prefect, erați la Congresul PNL, împreună cu alți 5000 de liberali din toată țara!

5000 mii de oameni înghesuiți într-un spațiu închis, deși știați că România este deja lovită de valul 4 al pandemiei de Covid!

Știați... dar NU V-A PĂSAT, pentru că ordinele și interesele politice au fost mai presus de siguranța și sănătatea cetățenilor!

Astăzi( n.r. joi 21 octombrie 2021) acest domn, vicepreședinte al PNL Vrancea, Prefect de ocazie, a găsit vinovatul pentru pandemie în persoana Primarului Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă.

Am declarat că susțin necesitatea unui acord politic care să ne ajute să traversăm această perioadă extrem de dificilă, dar nu pot tolerarea MINCIUNA, IPOCRIZIA ȘI INCOMPETENȚA, drept pentru care CER PUBLIC DEMISIA lui Berbece din funcția de Prefect al Județului Vrancea!

O să spun și de ce trebuie să demisioneze BERBECE din funcția de Prefect!

-În 2020, în primul val al pandemiei, Prefectul l-a internat abuziv, cu Poliția, pe directorul Spitalului Județean Vrancea ”Sfântul Pantelimon” în spital doar ca să poată să o pună manager al instituției chiar pe verișoara sa de la Păunești❗️De competent ce a fost atât el, ca Prefect, cât și verișoara de la Păunești, devenită peste noapte director de spital județean, aparatul pentru testare COVID-19, achiziționat și donat de Consiliul Județean Vrancea, nu a fost montat, deși au trecut mai multe luni de zile. Adică... verișorii nu au făcut nimic!

-Prefectul și DSP Vrancea au făcut tot ce au putut pentru a sabota înființarea centrelor de vaccinare din Municipiul Focșani pentru că aveau interes să facă centre de vaccinare la Suraia. Și aici Prefectul a avut un interes direct! Fiul său, agent la Postul de Poliție Nănești, fusese detașat la Ministerul Afacerilor Interne, acolo unde secretar de stat a fost chiar soțul primăriței de la Suraia. Mai multe centre de vaccinare au fost înființate la Suraia - ”un fel de campanie proprie”, ca să citez din Prefectul de ocazie, drept mulțumire politică pentru că soțul de la MAI a avut grijă de feciorașul său!

Dovezile INCOMPETENȚEI acestui liberal parașutat în postul de prefect sunt mult mai multe, dar cred că personajul nu merită nici măcar importanța pe care singur și-o atribuie singur, în mod total nerealist.

Dacă nu ar fi un mincinos ipocrit, Berbece ar trebui să se uite mai des în oglindă, ca să vadă exact cine este cu adevărat responsabil pentru proasta gestionare a pandemiei COVID-19 la nivelul județului Vrancea.

Sper din tot sufletul ca această criză politică să ia sfârșit cât mai repede și viitorul guvern să numească un profesionist în funcția de Prefect al județului Vrancea.

Românii s-au săturat de politrucii care au ajuns în funcții înalte doar pentru că au lipit afișe pentru PNL!”-Cristi Valentin Misăilă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.