Politică

Jos labele de pe Ateneu!

Ziarul de Vrancea
16 aug 2017 2126 vizualizări
P.S.D, prin cel mai înalt reprezentant al său la nivel municipal, primarul Misăilă Valentin Cristian, zis „Bălărie”, vrea să îngroape ce a mai rămas din cultura vrânceană.


În urmă cu 41 de ani, la inițiativa Maestrului Marin Constantin și a dirijorului Dumitru Săndulachi, a fost înființat Corul de Cameră PASTORALA. De atunci, talentul muzical al orașului Focșani, al județului Vrancea, a fost reprezentat în sute de concerte și turnee de către PASTORALA.

În anul 2009, directorul Ateneului Popular, Valentin Gheorghiță, a reluat tradiția muzicii culte în Focșani și a înființat Orchestra de Cameră UNIREA, continuatoarea Filarmonicii de Stat UNIREA, cea desființată abuziv în 1964.

Ce au în comun cele două? Reprezintă cultura în cea mai pură formă a sa și amândouă vor fi desființate de către Misăilă, ca urmare a fuziunii prin absorție dintre Teatrul Municipal Focșani și Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia. Bineînțeles, cel care va conduce destinele noii instituții va fi Sorin Francu, obedient P.S.D-ului, care a transformat teatrul vrâncean în agenție de impresariat și organizatoare de paranghelii. În afară de peticirea străzilor, „primarul bălărie” s-a remarcat prin plecări lungi în străinătate, pe bani publici, și sinecurile pentru apropiații lui și ai partidului pe care îl reprezintă. Manevra pe care vrea să o facă acum este pentru a acoperi managementul defectuos și creșterile salariale nesimțite și pentru a demonstra că, într-adevăr, singura competență socială rămâne cea care și-a trecut-o în C.V., anume „membru vânător al AJVPS”. Dacă ar fi avut și altele, ar fi aflat că nu poți să măsori cultura așa cum măsoară un conțopist vraful de dosare de pe birou.

Prin urmare, Partidul Național Liberal Filiala Vrancea spune răspicat: JOS LABELE DE PE ATENEU și invită toată suflarea vranceană iubitoare de cultură să protesteze pentru a împiedica acest act samavolnic.

                                                          PNL Vrancea-contul de facebook

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.