Politică

Ion Ștefan, ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, 17 voturi „pentru” și 19 „împotrivă”, în comisiile parlamentare

Ziarul de Vrancea
30 oct 2019 4501 vizualizări
Foto:g4media.ro
Foto:g4media.ro

Ion Ștefan, ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a fost respins în comisiile parlamentare, el primind 17 voturi „pentru” și 19 „împotrivă”. Avizul comisiilor este consultativ.

Este primul ministru propus în Cabinetul Orban care primește un aviz negativ clar. Marți, și Florin Cîțu a primit un aviz negativ, însă în cazul său a fost paritate la vot (detalii aici).

Ion Ștefan, ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a fost audiat în comisiile parlamentare, însă multe dintre răspunsurile la întrebările parlamentarilor au fost date de premierul desemnat Ludovic Orban sau de către deputatul Florin Roman. Deputatul PSD Olguța Vasilescu a reacționat și a cerut ca ministrul desemnat să fie lăsat să răspundă, chiar dacă „se vede că nu e pregătit”.

Ion Ștefan a declarat că va continua toate lucrările începute prin PNDL, iar prima sa prioritate este achitarea facturilor restante din acest program.

Ion Ștefan a fost  audiat în comisiile pentru administrație publică din Parlament. Premierul desemnat, Ludovic Orban, este prezent la audiere.

Citiți întreg articolul publicat pe site-ul g4media.ro accesând titlul alăturat:BREAKING Ion Ștefan, ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, respins în comisiile parlamentare. Multe răspunsuri au fost date de Ludovic Orban sau Florin Roman / Olguța Vasilescu: „Lăsați-l și pe el să spună două vorbe”

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, după avizul negativ din comisii pentru Ion Ștefan, că are încredere deplină în acesta, iar PSD este disperat că la Ministerul Dezvoltării poate veni un om corect.

 

Orban a declarat că Ion Ștefan a fost respins de majoritatea PSD din comisiile de administrație, care i-a învestit pe Daniel Suciu și pe Paul Stănescu.

„Dl deputat Ștefan, care este candidat la funcția de ministru, e un om care a pus pe picioare de la firul ierbii o afacere care a generat locuri de muncă, a plătit taxe și impozite la bugetul local”, a precizat Ludovic Orban.

Liderul PNL a făcut și câteva precizări despre o taxă pe care Ștefan ar datora-o Primăriei Focșani, pentru că nu s-a făcut recepția construcției casei sale în anul 2000, subiect care a fost dezbătut și în timpul audierii.

„Recepția lucrării și stabilirea valorii de impozitare trebuie să o facă primăria. M-a făcut să mă gândesc dacă nu cumva această situație există în foarte multe cazuri în Focșani pentru că primăria nu și-a făcut treaba. Domnul deputat Ștefan și-a plătit toate impozitele pe care i le-a solicitat Primăria”, a precizat Orban.

Premierul desemnat a declarat că are încredere deplină în Ion Ștefan și a susținut că acesta a fost emoționat la audierea în comisii.

„Pregătirea programului, toate ideile pe care le-a prezentat, capacitatea de a îndeplini obiectivele în programul de guvernare, am încredere deplină în domnia sa. Faptul că a fost emoționat… Are o experiență cu oamenii, nu cu reprezentanții PSD, care sunt disperați că la Ministerul Dezvoltării va fi un om corect”, a afirmat Ludovic Orban.

Ion Ștefan, ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a fost respins în comisiile parlamentare, el primind 17 voturi „pentru” și 19 „împotrivă”. Avizul comisiilor este consultativ.

Text informații:g4media.ro

Ce-a spus Ion Ștefan după audieri:

”Vă mulțumesc pentru susținerea arătată în aceste momente în care PSD a început tirul acuzațiilor la adresa mea. Mulțumesc colegilor pentru sprijin!

Nu renunț și nu voi depune armele în fața PSD, cu toate intimidările și asalturile la care se dedau!”-Ion ȘTEFAN


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.