Politică

Ioan Stanomir: "Viorica Dăncilă vorbește limba relei-credințe"

Ziarul de Vrancea
22 aug 2018 956 vizualizări

Politologul Ioan Stanomir a comentat, la Digi24, prima reacție a premierului Viorica Dăncilă după incidentele violente de la protestul din 10 august. Aceasta spunea că instuțiile statului au fost atacate și că politicieni care nu au reușit să câștige alegerile încearcă să obțină puterea prin alte mijloace. 

 

„Eu am văzut doar ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, la capătul unei seri în care forțele de ordine ale statului au luat la bătaie oamenii pașnici. Nu aș califica-o ca pe o scindare, aș califica-o ca o încălcare inacceptabilă a normelor europene și euroatlantice. Pentru mine e dificil să înțeleg limbajul d-nei Dăncilă pentru că vorbește o limbă proprie, limba relei-credințe. Această guvernare nu mai e de mult în serviciul cetățeanului, ci în serviciul unei persoane al cărei nume îl cunoaștem cu toții care și nu e George Soros, ca să fac o ironie în ton cu dl Dragnea”, a spus Stanomir. „Putem reține din alocuțiunea d-nei premier faptul că domnia să se încăpățânează să trăiască într-o lume paralelă în care oamenii onești trebuie bătuți, iar jandarmii au dreptul să îi maltrateze pe cetățeni. Pentru unii dintre compatrioții noștri nu este lumea în care doresc să trăiască”, a spus Stanomir. El a remarcat faptul că premierul nu a făcut nicio referire la cele peste 450 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma intervenției jandarmilor, în timpul protestelor diasporei. „Pentru d-na Dăncilă, cei răniți atunci, cetățenii civili, nu contează. E același tip de înțelegere a lumii pe care l-a dovedit și d-na Carmen Dan când s-a dus să o doar viziteze pe jandarmerița rănită. Iar de cei care au luat gaze în față de la 30 de centimetri nu i-a păsat”, a spus politologul.

Text informație + VIDEO:CANALUL DE STIRI


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.