Politică

În ședința de Consiliu Local Focșani, opoziția a contestat proiectele care prevedeau sume mari de bani

Alexandra TĂTARU
27 oct 2017 1268 vizualizări

Peste 43 de proiecte de hotârâre au fost supuse dezbaterii în ședința ordinară de Consiliu Local Focșani. Consilierii din opoziție, liberalii și Costel Bârsan, au contestat vehement proiectele care aveau prevăzute sume mari, aproape nejustificate. Fiind nevoie de majoritate simplă pentru aprobarea lor, acestea au trecut fără probleme cu ajutorul consilierilor PSD, în ciuda opoziției vocale. Ședința a durat aproape patru ore, mult mai mult față de alte ședințe cu mai multe proiecte pe ordinea de zi.

Liberalii au deschis dezbaterea cu o discuție aprinsă chiar în ce privește aprobarea ordinii de zi, amintind că ar trebui să se reia votul din ședința extraordinară  trecută când, consilierul Filimon a votat din neatenție proiectul nr. 12, proiect care privea achiziționarea de către Primăria Focșani a unui imobil situat pe str. Comisia Centrală.  Chiar dacă PNL Focșani și liberalul Filimon au depus contestație la Prefectura Vrancea pentru ilegalitatea votului, ședința ordinară a continuat în lipsa unei hotărâri în acest sens. Multe dintre proiecte au trecut fără ca opoziția să conteste ceva, altă parte dintre acestea însă au fost prelung dezbătute cu argumente mai mult sau mai puțin solide. La primul proiect, prin care primarul Misăilă dorea să inițieze un concurs de proiecte școlare intituat „Mie-mi pasă! Las curat în urma mea”, prin care elevii să fie conștienți de menținerea curățeniei în spațiul public, liberalii au replicat că este foarte frumoasă inițiativa, dar mai întâi primarul ar fi trebuit să le ofere locurile de joacă mult promise acestor copii și abia apoi să-i pună la treabă. De altfel, și în conferința de presă organizată a doua zi, vineri, la sediul PNL Vrancea, consilierii liberali focșăneni au prezentat chiar și un inventar al locurilor de joacă degradate și neamenajate nici după atâtea luni de mandat. ”A trecut luna de miere a primarului Misăilă, pentru ceea nu face nu mai are nicio scuză”, au mai precizat consilierii liberali care au mai atașat și un ”Raport de inactivitate al primului focșănean”, ironizând și faptul că toate proiectele pe care le supune dezbaterii sunt inițiate și semnate de edilul șef, indiferent de cine le propune.

Sărbători de iarnă prea scumpe

 

Discuții aprinse s-au mai iscat și pe marginea proiectului organizării Sărbătorilor de iarnă, proiect care avea incluse trei devize. Unul de 85 mii lei, strict defalcat pe acțiuni, cu sume alocate pentru daruri pentru copii, colindători și materiale de promovare, la care se mai adaugă 20 mii lei pentru produse alimentare pentru 400 de cazuri sociale, și un alt deviz, de 520 mii lei, de data aceasta nedefalcat cu sume, pentru amenajarea orășelului copiilor, inclusiv închirierea patinoarului mobil și achiziția a șase care vieneze fast-food. Consilierii liberali au considerat că aceste sume alocate sunt mult prea mari și nejustificate, având în vedere că orașul are nevoie de mult prea multe alte nevoi de acoperit. Au contestat și faptul că patinoarul nu este în regim gratuit așa cum se laudă Primăria, iar cearta a continuat, pe temă, minute în șir. În final, cu voia sau fără voia liberalilor, Primăria Focșani va monta un patinoar în Piața Unirii și va organiza evenimentele din cadrul Sărbătorilor de iarnă.  O altă discuție aprinsă a fost pe marginea unui proiect de securitate la incendiu pentru Colegiul Cuza. Opoziția l-a considerat un proiect care trebuie reluat pentru că nu este posibil ca din valoarea totală a costurilor pentru achiziție a utilajelor necesare și a lucrărilor de construcții montaj, de 1.240.000 lei, pentru asigurarea securității la incendiu, căminul pentru apometru să coste aproape 300 milioane lei vechi, iar un apometru nu mai puțin de 80 milioane lei vechi.  Liberalii au cerut amânarea proiectului, dar consilierii PSD l-au aprobat fără probleme. Discuțiile au continuat și pe marginea unor străzi care nu au fost cuprinse în programul de reabilitare prin PNDL, primarul Misăilă explicând că proiectările inițiale s-au făcut pe baza unor hărți mai vechi, dar nimic nu va fi lăsat, în final, de izbeliște. Potrivit primarului Misăilă, cel mai devreme, la începutul primăverii, mare parte din oraș se va transforma în șantier, ca urmare a intrării multor străzi în reabilitare. Rămâne de văzut cine va avea prima dată de câștigat! (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.