Politică

În pandemie timpul nu mai înseamnă bani. Ci vieți, foarte multe vieți!

Ziarul de Vrancea
27 mar 2020 1304 vizualizări

USR Focșani face din nou apel la autoritățile publice locale, atât la primarul Misăilă cât și la Consiliul Local al Municipiului Focșani, să ia măsuri urgente în fața unei crize de proporții ce stă să înceapă.

Spitalul Militar Focsani este încă închis și nu știm câți sunt infectați dintre cei care lucrează acolo. Spitalul Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani se confruntă cu lipsuri majore în ceea ce privește echipamentele de protecție pentru personal în lupta cu COVID 19.

Nu mai avem timp de pierdut! De aceea e nevoie mai mult decât oricând ca autoritățile publice să facă uz de starea de urgență instalată și să redirecționeze toate resursele financiare disponibile către spitale.

Este foarte bine că Primăria și Consiliul Județean au cumpărat echipamente de protecție și dezinfectant pentru angajații acestora, însă prioritatea trebuie să rămână aprovizionarea spitalelor, de funcționarea lor în siguranță depinde viața tuturor vrâncenilor.

În acest moment, personalul medical este expus la riscuri majore și nu pot folosi mai mult de două măști pe zi. Mai mult, echipamentele sunt cele standard, mănușile sunt simple și nu din cele specializate cu filtre de carbon activ. (Vezi în primul comentariu tipurile de echipamente necesare recomandate de Organizația Umanitară a Sănătății.)

USR Focșani face apel la Primarul Misăilă și la Consiliul Local, dar și la Marian Oprișan și Consiliul Județean Vrancea, să organizeze ședințe de îndată și să aloce fondurile către consumabilele medicale pentru a putea începe demersurile de achiziție, așa cum de altfel s-a discutat în ședința de îndată de luni a Consiliului Local Focșani.

În plus, chiar astăzi, 26 martie, aterizează pe Aeroportul Otopeni o aeronavă cu 45 de tone de echipament medical de la Seul la București, solicitate de Ministerul Apărării Naționale. Sunt 100.000 de combinezoane de protecție care au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Primarul și managerii spitalelor trebuie să se asigure că prefectul face demersurile necesare pentru ca spitalului județean să primească un număr suficient de combinezoane din acest transport strategic.

Domnilor decidenți, nu aveți nevoie de scrisoare și deviz în acest caz din partea conducerii spitalului, aveți puterea de a acționa și trebuie să o faceți, pentru a evita un dezastru! Protecția și securitatea intraspitalicească este URGENTĂ! Nu vă puteți baza pe donațiile cetățenilor. Nu e timp pentru asta. Trebuie să interveniți!

Dacă luni erau ZERO cazuri, acum sunt deja TREI și nu se știe câte vor fi și mâine. Un întreg spital a fost evacuat. Dacă se va evacua și Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” unde se va ajunge?

Dragi focșăneni, rămâneți în case, acesta este modul nostru de a ajuta cadrele medicale!

Corina Atanasiu - Președinte USR Focșani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.