Politică

Impresiile jurnalistului Sebastian Zachmann după Congresul PSD de sâmbătă 29 iunie 2019

Ziarul de Vrancea
29 iun 2019 2547 vizualizări


Partidul e mai divizat ca niciodată, în ciuda mesajelor de unitate transmise de Dăncilă. Găștile s-au amenințat pe holuri.

Baronii care azi, pragmatic, au stat pe tușă – Paul Stănescu, Lia Olguța Vasilescu, Dumitru Buzatu - abia așteaptă înfrângerea (mai mult ca sigură) de la prezidențiale. Vor cere un nou Congres și o vor zbura pe doamna Vio.

➡️Dăncilă a câștigat categoric, dar în același timp mincinos. Delegații au votat puterea, nu persoana. Dacă în locul premierului ar fi candidat o pisică împăiată (îmi cer scuze față de pisici), ar fi câștigat doar pentru că deține guvernarea. A fost un vot bazat strict pe șantaj: mă votați, rămâneți la bucate! Nu mă votați, adio resurse!

➡️Obișnuiți să voteze la ordin, pesediștii pur și simplu nu știau cum să folosească libertatea oferită de baronii care au boicotat. În lipsa unor indicații precise din partea șefilor de județ, întrebau disperați pe cine să aleagă. 

➡️Paul Stănescu, Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu și argații lui Dragnea din Teleorman au avut un singur scop la Congres: să-l umilască pe Oprișan. Le-a ieșit. Ați văzut cum tremură Angela Merkel în ultima vreme? Cam așa tremura și Oprișan la Sala Palatului, numai că de nervi. Plus că era foarte transpirat. Bleh. 

➡️Realizați cât de jos a ajuns acest partid dacă steaua în devenire e Liviu Pleșoianu? Cu discursul său dezaxat, dar axat pe lupta împotriva statului paralel (lăsat parcă prin testamanet de Dragnea), a electrizat sala. A fost singurul candidat aplaudat din convingere. A ieșit pe locul doi, în fața dinozaurilor Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae. Concluzia: și PSD vrea oameni noi. 

➡️Liderii PSD n-au înțeles nimic din rezultatul de la europarlamentare: dau vina în continuare pe ”comunicarea deficitară” și pe internet (nu e glumă). 

➡️Lichelismul nu poate fi abolit în partid: noul secretar general e Mihai Fifor, care l-a slujit pe Dragnea, apoi s-a dezis de Dragnea, apoi iar i-a pupat inelul lui Dragnea, ca să vireze spre Dăncilă. Și lista va continua.

➡️Cravata de la Congresul al XIV-lea al PCR e încă la modă printre social-democrații bătrâni. La fel și spiritul. 

➡️Mi-am recuperat bicicleta, deci iată că PSD e capabil și de gesturi frumoase.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.