Politică

Invitație la o dezbatere publică sâmbătă, 31 martie ora 11.00, pe tema educației, din partea USR Vrancea

Ziarul de Vrancea
29 mar 2018 1178 vizualizări

Acțiunea se numește ”Hai să vorbim despre Educație” și este programată  sâmbătă, 31 martie,2018, ora 11.00, la Hotel Ambasador, strada Bucegi 35, Focșani.

Pe 31 martie, USR Vrancea invită cadrele didactice, reprezentanții Inspectoratului Școlar Vrancea și pe toți cetățenii preocupați de domeniul educației din județul nostru la un dialog deschis și constructiv despre Educație. 

 
 

Invitatele dezbaterii vor fi:

Cristina Iurisniti Deputat USR BN - deputată - Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, cu experiență de profesor de limba franceză, metodist ISJBN și formator național.

Lavinia Cosma - deputată - Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, cu experiență de consilier în carieră și trainer în practică privată.

Silvia Dinică - senatoare, cu experință de cadru didactic în cadrul Universității București, Facultății de Matematică, Colegiului Național Gheorghe Lazăr și al Colorado State University.


Ne dorim să fie o dezbatere onestă, liberă, independentă de alegerile politice sau ideologice ale fiecăruia, al cărei scop să fie unul singur: expunerea vulnerabilităților, a cauzelor acestora și identificarea împreună a unor soluții concrete de îmbunătățire, în folosul noii generații a comunității noastre.


Aceste idei se pot transforma, prin intermediul parlamentarelor invitate, în interpelări parlamentare și propuneri legislative.

------

Temele dezbaterii:


ÎMBUNĂTĂȚIREA MEDIULUI DIDACTIC:

- Cum luptăm cu efectele subfinanțării educației;

- Modalități de obținere fonduri europene sau fonduri de răspundere corporatistă;

- Motivarea cadrelor didactice: drepturi și beneficii - ce putem îmbunătăți prin legislație;

- Formarea de calitate a cadrelor didactice, inițială și contiuă;

- Respectul față de munca profesorilor prin remunerarea pentru activitățile suplimentare față de fișa postului, în cadrul verificărilor și simulărilor naționale;

- Trecerea sumelor decontate de primărie (transport, etc.) direct în salariu, pe baza unei cereri depuse la contabilitatea școlii;

- Reducerea birocrației.


REDUCEREA ABANDONULUI ȘCOLAR

- Cum identificăm și micșorăm riscul abandonului școlar. Context actual - închidere școli si gradinite din mediul rural;

- Promovarea școlilor profesionale, dublată de o bună consiliere și orientare profesională;

- Proiectele educaționale - alternativa viabila, eficienta si complementara a educației formale.


RESTRUCTURAREA SISTEMULUI EDUCAȚIONAL

- Dezbatere despre schimbarea filozofiei sistemului, în locul “peticelilor” din ultimii 30 de ani;

- Corelarea sistemului de învățământ cu realitățile socio-economice impuse de globalizare și informatizarea pieței muncii secolului XXI;

- Oportunitatea introducerii educației pentru sănătate în școli.

------

Îi încurajăm pe particpanți să adaugae și să supună dezbaterii orice temă legată de educație care îoi preocupă. Cele trei membre ale Parlamentului invitate vor răspunde tuturor întrebărilor și vor asculta cu interes opiniile participanților.


Vă așteptăm cu deschidere sâmbătă, 31 martie, ora 11.00, la Hotel Ambasador, Strada Bucegi 35, Focșani!-Sursa :USR Vrancea contul de facebook

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.