Politică

Foto | Liberalii susțin că proiectele de investiții pentru Vrancea promise în campanie nu rămân la stadiul de vorbe

Ziarul de Vrancea
16 feb 2021 1931 vizualizări

Conform precizărilor făcute de  Ion ȘTEFAN, Centrul de Științe Aplicate de la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, baza de tratament cu ape minerale de la Vizantea-Livezi și reabilitarea și dotarea Păstrăvăriei Lepșa sunt în proceduri avansate de contractare și vor putea începe lucrările de execuție în acest an. 

„Proiectele de investiții pentru Vrancea nu rămân la stadiul de vorbe! Am fost astăzi împreună cu Ionel Danca, colegul deputat de Vrancea, la Compania Națională de Investiții, unde am discutat cu directorul Manuela Pătrășcoiu despre stadiul unor proiecte de investiții importante pentru dezvoltarea județului, demarate în mandatul meu de ministru al lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

Avem vești bune pentru vrâncenii noștri.

Astfel, Centrul de Științe Aplicate de la Colegiul Național ”Unirea” din Focșani, baza de tratament cu ape minerale de la Vizantea-Livezi și reabilitarea și dotarea Păstrăvăriei Lepșa sunt în proceduri avansate de contractare și vor putea începe lucrările de execuție în acest an.

Școala modernă, adaptată nevoilor elevului de astăzi va fi realitate, la Focșani, cât de curând. Proiectul CNI are în vedere: transformarea vechii săli de sport a colegiului în bibliotecă multimedia; crearea a 2 laboratoare pentru fiecare dintre disciplinele fizică aplicată, fizică – chimie, chimie aplicată (știința materialelor), biologie și robotică și a 3 laboratoare de informatică; realizarea unei săli multifuncționale (cu o capacitate de 150 – 180 de persoane) și a unui centru multimedia pentru prelucrare de imagine și tipografie digitală; dotarea centrului cu servere, calculatoare, imprimante, proiectoare, table digitale și kituri pentru experimente de fizică, chimie sau biologie. Investiția de la Colegiul Unirea se va ridica la aproape 5 milioane de euro.

Complexul balnear ultramodern de la Vizantea-Livezi, care va pune în valoare proprietățile curative ale apelor minerale din zonă, este o investiție care se ridică la 37 milioane de lei.

Modernizarea prin care va trece Păstrăvăria de la Lepșa va duce la o dublare a producției medii de păstrăv de la 10 la 20 de tone de pește și va aduce mai mulți turiști în zona montană.

De asemenea, un alt proiect important de investiții la nivel național, inițiat tot în mandatul meu de ministru, alternativa rutieră la DN1 pe Valea Prahovei prin Valea Doftanei, este pregătit pentru aprobare în vederea organizării licitației pentru execuție în acest an.”

Text informații + foto:Ion ȘTEFAN 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.