Politică

Foto | Clădirea fostei Prefecturii Putna, un nou pas spre a deveni sediul unei instituții de învățământ superior de stat la Focșani

Ziarul de Vrancea
11 nov 2020 5119 vizualizări

Amănunte apar într-o postare activată  pe contul de facebook a  lui Ion ȘTEFAN, deputat de Vrancea , candidat pentru un nou mandat la alaegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

  Reamintim că rectorul Universității din București, Marian Preda, a venit la Focșani pe 16 septembrie 2020, însoțit de prorectorul Lucian Ciolan, pentru a discuta cu autoritățile din județul Vrancea posibilitatea ca prestigioasa instituție de învățământ superior să se extindă cu specializări noi și în orașul nostru.

Știrea privind interesul Universității București de a-și extinde portofoliului educațional la Focșani, acolo unde în prezent funcționează o sucursala a Facultății de Psihologie și Științele Educației, cu o nouă ramură de studiu cu profil de business a apărut la începutul lunii august 2020. În acest sens, Universitatea București a înaintat către CNI o solicitare de includere în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul Instituții de învățământ superior de stat, pentru o clădire destinată spațiilor de învățământ. 

”Clădirea Prefecturii Putna ar putea fi pusă în valoare de Consiliul Județean Vrancea prin parafarea unui parteneriat cu Universitatea București, prin care aici să fie înființat un sediu pentru învățământul superior de stat la Focșani. Astăzi am vizitat frumoasa clădire de patrimoniu cu rectorul Universității București, prof. Dr. Marian Preda, și noul președinte CJ Vrancea, Cătălin Toma, și sunt încrezător că noul legislativ județean va arăta o mai mare aplecare la treburile școlii decât cel precedent.”- Ion ȘTEFAN


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.