Politică

Fostul director de cancelarie al prefectului Halici care a demisionat după o bătaie, angajat consilierul primarului Chitic la Mărășești

Ziarul de Vrancea
26 mar 2023 5140 vizualizări
Fostul director al cancelariei Prefecturii Vrancea, Cătălin Aurelian Răducanu( foto stânga) la peste trei luni de la bătaia cu un coleg de-al său de partid, incident după care prefectul Nicușor Halici(foto mijloc) i-a solicitat demisia, a fost angajat, foarte probabil nu fără acordul reprezentantului Guvernului României în județul Vrancea,  în aparatul primarului din orașul Mărășești în postul de consilier al primarului Dorel Valerică Chitic( foto dreapta)
Fostul director al cancelariei Prefecturii Vrancea, Cătălin Aurelian Răducanu( foto stânga) la peste trei luni de la bătaia cu un coleg de-al său de partid, incident după care prefectul Nicușor Halici(foto mijloc) i-a solicitat demisia, a fost angajat, foarte probabil nu fără acordul reprezentantului Guvernului României în județul Vrancea, în aparatul primarului din orașul Mărășești în postul de consilier al primarului Dorel Valerică Chitic( foto dreapta)

Cătălin Aurelian Răducanu, fostul director al cancelariei prefectului de Vrancea Nicușor Halici (care a demisionat din această funcție după ce în luna noiembrie a anului trecut s-a bătut cu fostul parlamentar PSD Dragoș Bârlădeanu) este, începând din 2  februarie 2023, angajat în aparatul Primăriei Mărășești, în postul de consilier al primarului Dorel Valerică Chitic. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Vrancea miercuri seară, 23 martie 2023, chiar de către Cătălin Aurelian Răducanu.

Solicitare răspuns Ziarul de Vrancea: Vă rugăm să ne confirmați faptul că sunteți angajat la Primăria orașului Mărășești în calitate de consilier al primarului Dorel Valerică Chitic

Răspuns Cătălin Aurelian Răducanu: Informația este publică. Da, începând cu 2 februarie 2023 sunt angajat în aparatul primarului din orașul Mărășești în postul de consilier

Solicitare răspuns Ziarul de Vrancea: Ne puteți spune cu ce vă ocupați în cadrul aparatului primarului orașului Mărășești, Dorel Valerică Chitic?

Răspuns Cătălin Aurelian Răducanu: Fonduri europene (monitorizare implementare, noi finanțări disponibile)

Reamintim că directorul la acea vreme al cancelariei Prefecturii Vrancea, Cătălin Aurelian Răducanu (foto stânga) a recunoscut să s-a bătut în noaptea de 12 spre 13 noiembrie 2022, în parcarea restaurantului Grand`Or din Focșani, cu fostul său coleg de partid, fost consilier județean, vicepreședinte al CJ și parlamnetar PSD de Vrancea, Dragoș Bârlădeanu (foto dreapta). După ce Dragoș Bârlădeanu a făcut public incidentul, printr-o postare pe contul său de facebook, în dimineața zilei 13 noiembrie 2022, Cătălin Aurelian Răducanu a anunțat prin intermediul Ziarului de Vrancea că a demisionat din postul de director al cancelariei Prefecturii județului.

Contactat duminică dimineață,13 noiembrie 2022 pentru a-și preciza punctul de vedere în legătură cu acuzațiile pe care i le aduce fostul său coleg de partid, fost consilier județean, vicepreședinte al CJ și parlamentar PSD de Vrancea, Dragoș Bârlădeanu, Cătălin Aurelian Răducanu a precizat că începe prin a anunța că a demisionat din postul de director al cancelariei Prefectului de Vrancea.”Altercația a avut loc după ce Dragoș Bârlădeanu mi-a dat o palmă și s-a întâmplat astă-noapte în parcarea restaurantului Grand`Or din Focșani”, a precizat pentru Ziarul de Vrancea directorul demisionar al cancelariei Prefectului județului Vrancea, Cătălin Aurelian Răducanu. Prefectul Nicușor Halici a confirmat incidentul și a precizat că șeful Cancelariei a demisionat în acea dimineață. Pe de altă parte, poliția a deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

Fostul deputat Dragoș Bârlădeanu susține că a fost agresat de șeful Cancelariei Prefectului, Cătălin Răducanu. Incidentul s-a petrecut sâmbătă seara 12 noiembrie 2022 într-un club din Focșani unde, potrivit fostului deputat, a mers împreună cu soția și mai mulți prieteni. Dragoș Bârlădeanu a făcut o postare pe Facebook în care a povestit cum s-au petrecut lucrurile.

Cu mare dezamăgire spun acest lucru plecând din sediul Politiei: ieșind în oras la un club din Focșani, împreună cu soția și prieteni foarte apropiați, am fost agresat fizic grav de către Cătălin Răducanu, consilierul principal al prefectului județului. Într-un conflict la care a luat parte și Roșu Bogdan, încercând să-l aplanez, Răducanu Cătălin (cunoștință de-a mea, de 43 de ani) a sărit la mine cu pumnii dându-mă jos din picioare”a scris fostul deputat Bârlădeanu.

El a precizat că la incident au asistat mai mulți martori și că a făcut plângere penală, primind și certificat medico-legal. Totodată, Dragoș Bârlădeanu și-a exprimat speranța că poliția va elucida cazul.

Nu m-aș fi așteptat niciodată! Urât de tot! Am făcut plângere penală cu martori și mi s-a eliberat certificat medico-legal! Sunt ferm convins ca Poliția si organele de urmărire penală își vor face datoria! Doamne ajută pentru toată lumea!”, a concluzionat Dragoș Bârlădeanu, în postarea de pe Facebook.

Ulterior, Dragoș Bârlădeanu a povestit pentru Ziarul de Vrancea cum s-a petrecut incidentul. El a relatat că se afla în restaurant, împreună cu soția și prietenii săi și a văzut o bătaie pe geam.

Eram în club, iar la un moment dat cineva din grupul nostru ne-a atras atenția că se întâmplă ceva afară. Că sunt mai multe persoane care bat. Nu știu ce și cum. Doar l-am recunoscut pe Cătălin Răducanu și pe Bogdan Roșu. Acesta din urmă era la pământ, lovit. Atunci, pentru că îi cunoșteam, am intervenit să-i despart.Cătălin Răducanu m-a îmbrâncit și apoi m-a lovit cu pumnul înainte să am timp să reacționez. Am căzut, iar alții, din jurul lui, pe care nu-i cunosc, au încercat să mă lovească cu picioarele. Am mers și am depus plângere și urmează ca poliția să-i identifice pe toți după înregistrările camerelor video din zonă”, a relatat pentru Ziarul de Vrancea, Dragoș Bârlădeanu.

Pe de altă parte, Cătălin Răducanu a susținut că a reacționat după ce ar fi fost lovit de fostul deputat.

Altercația a avut loc după ce Dragoș Bârlădeanu mi-a dat o palmă și s-a întâmplat astă-noapte (n.r. sâmbătă 12 noiembrie 2022) în parcarea restaurantului Grand`Or din Focșani”, susține Cătălin Aurelian Răducanu directorul demisionar al Cancelariei Prefectului Vrancea.

Prefectul Nicușor Halici i-a cerut demisia lui Cătălin Răducanu

Prefectul județului, Nicușor Halici, a declarat că șeful cancelariei sale, Cătălin Răducanu a demisionat din funcție duminică dimineață, la câteva ore după scandal. Prefectul a subliniat că i-a cerut să se retragă din funcția pe care o ocupa după ce consilierul i-a relatat ce s-a întâmplat.

Am aflat dimineață (n.r. duminică 13 noiembrie 2022) despre incident, de la consilierul meu, și i-am cerut să demisioneze din funcție, ceea ce a și făcut. Pe de altă parte, din punct de vedere politic, urmează ca organizația din care fac parte cei doi să ia o decizie pe care comitetul județean să o valideze. În ce mă privește, eu le-am recomandat tuturor colegilor, încă de la început, când am preluat mandatul de președinte interimar, să lase la o parte disputele și să colaboreze pentru că facem parte din aceeași echipă”, a spus Nicușor Halici.

Potrivit informațiilor furnizate de Nicușor Halici, fostul deputat Dragoș Bârlădeanu și Cătălin Răducanu sunt membri ai organizației municipale a PSD Focșani.

Poliția a deschis dosar penal

Poliția Municipiului Focșani a confirmat incidentul din seara de sâmbătă 12 noiembrie 2022 și că a primit o plângere penală de la fostul deputat Dragoș Bârlădeanu. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru care se fac cercetări cu privire la infracțiunile de lovire și alte violențe.

În cursul nopții trecute( n.r. sâmbără 12 noiembrie 2022), Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată direct (prin plângere) de către un bărbat, de 43 de ani cu privire la faptul că, în timp ce se afla în fata unui restaurant din municipiul Focșani, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost lovit de către un alt bărbat, de aceeași vârstă. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Județene, inspector principal Paula Enache, într-un răspuns pentru Ziarul de Vrancea.

Controversatul primar al orașului Mărășești, Dorel Valerică Chitic este „garantat” de prefectul de Vrancea Nicușor Halici!

Nicușor Halici folosește pentru a doua oară în ultimele luni, aparatul primarului din orașul Mărășești și pe Dorel Valerică Chitic, pentru a-și angaja oamenii de încredere.

Reamintim că în luna noiembrie 2022, Ziarul de Vrancea a publicat articolul Medicul stomatolg Cătălin Graur și-ar „face încălzirea” ca nou angajat al Primăriei Mărășești pentru a reveni la șefia DSP Vrancea. De asemenea, în luna luna august 2022 Ziarul de Vrancea a publicat articolul De când lui Valerică Chitic i s-a impus interdicția de a exercita funcția de primar, Mărășeștiul ”freamătă” de dezvăluiri

În ambele articole se anunța pregătirea medicului stomatolog Cătălin Graur, în calitate de angajat al Primăriei Mărășești, pentru a reveni la șefia DSP Vrancea. Odată revenirea în funcția de director al DSP Vrancea, via Primăria Mărășești, a medicului stomatolog Cătălin Graur devenită realitate se mai întâmplă ceva. Astfel și legătura specială între prefectul Nicușor Halici și primarul Dorel Valerică Chitic al orașului Mărășești capătă clar o explicație mai solidă și mult mai ancorată în realitate.

Acum, odată confirmată angajarea începând din 2 februarie 2023, în aparatul primarului din orașul Mărășești în postul de consilier al primarului Dorel Valerică Chitic a lui Cătălin Aurelian Răducanu, fostul director al cancelariei Prefecturii Vrancea, puteam observa că este pentru a doua oară în ultimele luni când prefectul Nicușor Halici folosește această metodă. De a apela la aparatul primarului din orașul Mărășești și la Dorel Valerică Chitic, pentru a-și angaja oamenii de încredere. Aceasta arată încă o dată ceea ce Ziarul de Vrancea a mai constatat. Controversatul primar al orașului Mărășești Dorel Valerică Chitic este la rândul său unul dintre oamenii în care prefectul și președintele PSD Vrancea, Nicușor Halici are cea mai mare încredere. Nu poți apela decât la un om de încredere, precum Dorel Valerică Chitic, pentru a-ți angaja, în aparatul său propriu de primar, colaboratori apropiați, așa cum s-au dovedit a fi Cătălin Graur și Cătălin Aurelian Răducanu, pentru prefectul Halici. Altfel spus, în ciuda numeroaselor și complicatelor probleme pe care le are în justiție, primarul orașului Mărășești, Dorel Valerică Chitic, este „garantat” de prefectul de Vrancea Nicușor Halici.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.