Politică

Fost președinte al PNL Focșani acuză: Deputatul Ion Ștefan responsabil pentru trădarea consilierei Maria-Panaite

Ionel Sclavone
7 aug 2017 3785 vizualizări

După ce consiliera Irina Anca Maria-Panaite a votat alături de PSD împotriva colegilor săi din PNL, apar noi detalii despre modul în care a ajuns pe listele de candidați la Consiliul Municipal Focșani. Cristian Bălosu, exclus de curând din PNL, susține că aceasta a fost impusă „cu forța“ pe liste, de deputatul Ion Ștefan. Bălosu, care în 2016 ocupa funcția de președinte al PNL Focșani, susține că a fost nevoit s-o accepte pe Maria-Panaite pe listă pentru că, altfel, Ștefan ar fi provocat scandal în partid chiar înainte de alegerile locale. Ion Ștefan neagă acuzațiile fostului său coleg și le pune pe seama supărării post-excludere.

Cristian Bălosu, fost președinte al PNL Focșani în perioada alegerilor locale din 2016, a declarat că responsabilitatea pentru trădarea consilierei locale Irina Anca Maria Panaite îi aparține în principal deputatului Ion Ștefan. Actualul parlamentar care la vremea respectivă a candidat la Primărie, a avut pretenția să-și facă singur lista de consilieri locali.

„Înainte de depunerea candidaturilor, în timp ce lucram la lista de consilieri, ne-am trezit cu candidatul Ion Ștefan însoțit de soție și de doamna respectivă. Ne-a cerut pe un ton imperativ s-o punem pe Irina Anca Maria-Panaite pe un loc eligibil pe lista de consilieri, sugerându-ne locul 4 sau 5. Inițial am refuzat deoarece nu o cunoșteam, auzisem doar că ar fi prietena unei nepoate de-a lui care făcea parte din echipa de campanie. A impus-o cu forța, amenințând că ori Maria Panaite va fi pe listă, ori el nu va mai candida. Cum am înțeles că avea și acceptul conducerii județene, am cedat, pentru a evita un scandal în prag de alegeri“, a declarat Cristi Bălosu.

Deputatul Ion Ștefan neagă acuzațiile, punându-le pe seama supărării post-excludere. Cristian Bălosu a fost dat afară, de curând, din PNL, fiind acuzat că a postat pe internet declarații denigratoare la adresa colegilor, fapt ce ar fi adus atingere imaginii partidului.

„Domnul Bălosu vrea să mai dea o lovitură formațiunii din care a făcut parte și din care a fost exclus din vina sa. Nu am cunoscut-o înainte pe Anca Maria-Panaite și nici nu am impus-o pe lista consilierilor. Prima oară când am văzut-o a fost înainte de campanie, în sediul partidului. Și-a depus candidatura ca toți ceilalți și a fost desemnată pentru că a întrunit criteriile de eligibilitate impuse. Este regretabil că după un an a cedat tentațiilor și ispitelor PSD, trădându-și colegii dar se mai întâmplă“, a afirmat Ion Ștefan.

În acest context, deputatul nu-și găsește nici o responsabilitate pentru ceea ce a făcut consiliera locală, spunând că  vina îi aparține în totalitate acesteia:

„Începând cu Iuda care l-a trădat pe Domnul Iisus Hristos, foarte mulți s-au vândut pentru arginți. Nu știu cum au convins-o pesediștii pe Irina Panaite însă gestul nu-i face cinste“.

Pe listele PNL, datorită tatălui preot

Anca Irina Maria-Panaite este fiică și soție de preoți. Soțul său, Ștefan Maria-Panaite, slujește, ca preot, la o biserică dintr-una din parohiile comunei Milcovul, locul de orgine al deputatului Ion Ștefan. A intrat în PNL, după cum mărturisește pe o rețea de socializare, în vara trecută, chiar înainte de a fi nominalizată pe lista de consilieri locali. Ea recunoaște că nu merita nominalizarea și că i s-a propus să fie consilier local doar datorită tatălui său, preotul Panaite:

„Nu sunt chiar atât de naivă încât să nu-mi dau seama că invitația de a fi pe listele PNL nu ar fi venit dacă tatăl meu era un cetățean fără nici un pic de notorietate publică. Regret faptul că m-am lăsat folosită dar, mai ales, regret faptul că m-am lăsat folosită împotriva intereselor cetățenilor din Muncipiul Focșani“.

 

Maria-Panaite a anunțat că nu renunță la calitatea de membru PNL și nici la scaunul de consilier local în Consiliul Local Focșani

La ultima ședință a Consiliului Local, consiliera Maria-Panaite a votat alături de PSD mai multe proiecte de hotărâre controversate care n-ar fi trecut fără votul a 2/3 dintre consilierii locali. Între acestea se află și cel privind externalizarea serviciului de iluminat public.

După ședință s-a speculat că în schimbul votului, parohia în care slujește soțul său, în comuna Milcovul, ar fi primit sau urmează să primească o donație a în valoare de 30.000 de lei. Aceste speculații au fost lansate chiar de foștii săi colegi de partid fără a se aduce însă vreo dovadă concretă care să justifice bănuielile .

Într-o postare pe internet, consiliera susține că a fost convinsă să voteze împotriva colegilor săi, de enoriașii tatălui său, pe care i-ar fi întâlnit la biserică: „Să știți că nu este ușor să mergi duminică de duminică la biserică unde părintele este tatăl tău și să vezi că toți cei care te știu de când erai de-o seamă cu fetițele tale te întreabă de ce te opui unor proiecte de interes local“.

Interesant este că, deși a votat alături de PSD hotărârile controversate, precum cea care permite achiziția de beculețe de crăciun în valoare de peste un milion de lei, fără licitație publică, consiliera s-a opus chiar unui proiect de interes public, care ar fi permis construirea unor terenuri de sport.

Organizația PNL Focșani a decis în unanimitate excluderea Irinei Anca Maria-Panaite din partid, după votul dat alături de PSD.

Așa cum era de așteptat și a și anunțat, consiliera nu va ceda și nu va renunța de bunăvoie la calitatea de membru al PNL. Este posibil ca ea deschidă un proces în intanță, împotriva deciziei de excludere iar cauza să se întindă pe foarte mult timp.Președintele PNL Ludovic Orban a menționat însă ,într-o conferință de presă desfășurată duminică la Focșani ,că în opinia sa odată finalizată procedura excluderii din partid,Irina Anca Maria-Panaite nu va mai avea cum să lungească perioada  de deținere a mandatului de ales în Consiliul Local Focșani  pe numele său.Potrivit legii, excluderea atrage și pierderea mandatului de consilier local, lucru pe care, cu siguranță, Anca Irina Maria-Panaite nu și-l dorește, mai ales că tocmai i-a fost mărită substantial îndemnizația.

 

Citiți și:

Ludovic Orban apreciază ca fiind corecte recentele excluderi din PNL Focșani ;

 Consiliera focșăneancă Irina Panaite ar putea fi exclusă din PNL        

Scrisoarea deschisă a liberalei care a trădat cauza partidului votând proiectele propuse de consilierii PSD  ;

 

                                                                                                                  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 2452 zile, 20 ore, 54 minute, 15 secunde
Nici la PNL si nici in vreun alt partid important nu ajungi consilier prin " depunerea candidaturii si intrunirea criteriilor " asa cum spune Ion Stefan. Deci in opinia mea Ion Stefan este un foarte citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.