Politică

Focșaniul degradat, proprietar nesancționat

Ziarul de Vrancea
2 feb 2020 3619 vizualizări

Centrul Municipiului Focșani este într-o continuă degradare. Ansamblul Arhitectural ”Piața Unirii”, Casa de Cultură, vechea Prefectură, Grădina Publică (”proaspăt pavată cu marmură”) și multe alte clădiri de patrimoniu ce ascund o parte din istoria Focșaniului s-au ruinat sub ochii autorităților publice locale și județene. Atât respect au avut pentru Orașul ”Unirii”.

Tot în centrul orașului se mai află o clădire lăsată în paragină de Oprișan și pentru care primarul Misăilă nu ia nicio măsură. Este clădirea lipită de Hotelul Vrancea, fosta locuință de protocol a Consiliului Județean Vrancea. Aceasta a fost transformată, printr-o Hotărâre de Consiliu Județean, în anul 2007, în ”Birou de relaţii externe şi dezvoltare regională” și pentru care s-au alocat, tot atunci, aproape 100.000 de euro pentru renovare. Nu se știe dacă s-au cheltuit sau nu acei bani, realitatea din teren ne arată altceva. Că edilul Misăilă sancționează doar anumiți proprietari, nu și pe deținătorul acestei clădiri.

Astfel, în jurul Primăriei Focșani domină degradarea, fiind deja emblematică pentru gospodarii orașului și ai județului.

Solicităm primarului Misăilă să aplice Hotărârea Consiliului Local nr. 25/26.01.2017, art.4, lit. (L) și (m) și proprietarului acestei clădiri, respectiv Consiliul Județean Vrancea, prin președintele Marian Oprișan, sancțiunea fiind amendă de la 1.000 la 2.000 lei. Aveți curaj, domnule Misăilă? Ori, poate, sancțiunile sunt mai ușor de aplicat persoanelor fizice?

Text informații + foto:USR Focsani

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.