Politică

Eliberarea din funcție a lui Marian Oprișan se discută săptămâna viitoare

Mihai Boicu
2 mar 2018 2897 vizualizări
 CJ votează propunerea PNL de a-l lăsa pe Oprișan fără funcție
CJ votează propunerea PNL de a-l lăsa pe Oprișan fără funcție

Consiliul Județean Vrancea a fost convocat pe 7 martie în ședință ordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi este eliberarea din funcția de președinte a lui Marian Oprișan.

Propunerea a fost inițiată de grupul consilierilor PNL și este previzibil că va fi respinsă în condițiile în care PSD și ALDE au o majoritate confortabilă. Raluca Dan, secretarul general al județului, a dat aviz de nelegalitate proiectului, motivând că nu sunt întrunite condițiile stabilite la art. 69 din Legea 393/2004, privind statutul aleșilor locali. Printre motivele invocate de consilierii PNL se numără absențele repetate ale lui Marian Oprișan de la ședințele CJ sau împărțirea discreționară a fondurilor către primari. Inițiativa PNL vine în contextul relațiilor reci dintre Oprișan și președintele PSD Liviu Dragnea, probabil în ideea că vor fi social – democrați care vor renunța să îl mai susțină pe președintele CJ. Este însă puțin probabil să se întâmple acest lucru. Pe ordinea de zi a ședinței din 7 martie se află încă opt proiecte de hotărâri. Printre acestea se află o inițiativă de depunere de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a unui proiect de finanțare, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în vederea restructurării Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Odobești și a dezvoltării a șapte locuințe protejate și a trei centre de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități, instituționalizate sau din comunitate. Alte două proiecte au ca obiect neexercitarea de către Consiliul Județean a dreptului de preemțiune la achiziționarea două imobile aflate pe strada Cernei din Focșani, incluse pe lista monumentelor istorice. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Anonim Anonim, acum 2242 zile, 29 minute, 23 secunde
Este foarte foarte necesar demiterea baronului de Vrancea, intrucat judetul arata foarte rau. In 4 mandate cat a fost la conducere nu a facut mai nimic, nu a oferit locuri de munca coruptia de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.