Politică

După suspendarea din USR Vrancea, Liviu Macovei vorbește despre candidatura independentă la Primăria Focșani

Ziarul de Vrancea
8 feb 2020 4046 vizualizări

La două zile de la suspendarea sa din USR Vrancea, omul de afaceri focșănean Liviu  Macovei își face publică, pe Facebook, reacția față de această măsură. Reamintim că acesta s-a înscris în USR din PNL Vrancea după alegerile europarlamentare de anul trecut şi fusese ales preşedinte al USR Focşani în luna octombrie 2019. Era asumat și anunțat public chiar de conducerea partidului drept candidat la postul de primar al municipiului Focşani.

Suspendarea survenită îi anulează lui Liviu Macovei posibilitatea de a candida din partea USR Vrancea la postul menționat de primar al Focșaniului. Decizia de suspendare a fost luată după o şedinţă a Biroului Judeţean, care a avut loc marţi, 4 februarie 2020.

Ce i-au reproșat lui Liviu Macovei membrii USR Vrancea: „A pus la grea încercare structura de rezistență a partidului. Susținut din plin de un grup de interese din zona politicii locale, și nu numai, acesta a evitat orice dialog intern constructiv atât de necesar în perspectiva alegerilor care vor urma, preferând, sub umbrela candidaturii la funcția de primar, să întrețină o stare de tensiune continuă cu scopul vădit de a prelua conducerea și orientarea întregii organizații județene a USR.”

În reacția pe care o are la două zile de la suspendarea sa din USR Vrancea, Liviu Macovei aduce în discuție posibilitatea candidaturii sale ca independent la postul de primar al municipiului Focșani. Redăm în continuare conținutul integral al postării omul de afaceri focșănean Liviu Macovei.

În urma unei ședinte “fulger” a biroului județean USR Vrancea, s-a luat decizia, cu ușile închise, să fiu suspendat din USR pentru un an, alaturi de alti șase colegi. În aceste condiții, candidatura mea la Primăria Municipiului Focșani a fost anulată. Nu cunosc care este interesul real în tot acest joc, însă eu nu pentru asta am venit în USR Vrancea, ca să asist la ”jocuri de putere” în care eu să cad victimă ,am venit în USR ca să câștig Primăria Focșani.

​Sunt dator cu un punct de vedere, mai ales că din comunicatul remis de USR Vrancea reies tot felul de acuzații ”împachetate frumos”. Sunt minciuni și defăimări, bazate pe presupuneri, la adresa mea și a unor membri USR Focșani. Nimeni nu e perfect, iar eu nu mă pot lăuda cu experiență politică așa cum se poate lăuda adevăratul conducător al USR Vrancea. Însă, pentru fiecare așa-zisă greșeală reproșată, am dat foarte multe lămuriri, dar se pare că în zadar. Au reluat aceleași și aceleași cauze ca și cum ar fi fost niște fapte penale. Nimeni nu m-a sunat, dintre cei care au decis suspendarea mea, să primească și alte lămuriri, ori să găsim împreună soluții constructive.

Am venit în USR Vrancea, la invitația fostului președinte de filială, crezând că vin într-un partid cu adevărat nou, un partid care respectă valorile democratice, care promovează competiția internă, meritocrația, cu oameni integri, un partid care să nu fie prizonierul modului de a face politică specific anilor 90.

Am crezut că las în urmă jocurile de culise menite să asigure frânturi de putere închipuită unor mediocri care nu au absolut nicio realizare în viață și sunt total dependenți de căpușarea sistemului public prin intermediul unui partid.

Am crezut că las în urmă politica făcută prin colțuri de restaurante și că vom promova o administrație menită să servească cetățeanul, nu să asigure salarii, comisioane și acces la lucrări publice membrilor de partid și apropiaților acestora. Este trist că tocmai eu am fost acuzat de așa ceva și de multe altele.

​Din păcate, spre marea mea dezamăgire am întâmpinat destul de repede multe nedreptăți pe care credeam că le-am lăsat în urmă. Un grup de oameni mărunți, cu interese mărunte, își bat joc de buna credință a membrilor simpli și a simpatizanților și nu o spun doar eu, ci si oamenii cu care comunic pe stradă. Acest grup are ca principal obiectiv pierderea onorabilă a alegerilor pentru a putea să-și conserve poziția în partid și pentru a avea ocazia de a negocia sinecuri cu câștigătorii alegerilor.

Faptul că obiectivul meu este câștigarea alegerilor și că mi-am pus toată priceperea și energia în slujba acestui scop a constituit o amenințare pentru naivii membri ai Biroului Județean USR, manipulați cu măiestrie de un individ aflat aproape în permanență pe poziții publice de aproximativ 25 de ani. Un individ care a fost membru în 7 guverne, inclusiv în guvernul Grindeanu (cel care a emis celebra ordonanță 13).

​Am avut alături de mine oameni onorabili și am vrut să atrag și alții asemenea, am vrut să creez o echipă puternică și competitivă la municipiu, o echipă care să facă față mașinilor electorale conduse de PSD și PNL. Am fost împiedicat să fac acest lucru și am avut parte numai de șicane, scenarite, scandaluri și tot felul de hărțuiri interne. Oameni care nu au mișcat un pai în campaniile electorale, oameni care nu și-au asumat niciodată o candidatură care să-i expună public, au făcut tot posibilul ca Liviu Macovei să nu fie mai vizibil de atât. Ceea ce nu au înțeles colegii mei, care au decis suspendarea mea și a colegilor mei, doar pentru că ne-am exprimat opinii, uneori în contradictoriu, a fost că toate acțiunile mele de a mă promova și de a mă face cunoscut, nu au fost în defavoarea USR Vrancea ci, dimpotrivă. Candidații câștigători încep campania de a doua zi după ce s-a terminat o campanie anterioară. Un candidat la Primărie nu poate sta ascuns în dulap și scos din cutie cu o zi înainte de alegeri. Un câștigător al Primăriei Focșani trebuie să doboare, prin prestanța sa, recordul de voturi al predecesorului. Cum se poate face asta? Cu scandaluri interne și răfuieli pe bază de orgolii? NU. Cu luptă și implicare zi de zi, comunicare și interacțiuni cu oamenii.

​Trist a fost să constat că, speriați de proximitatea alegerilor și că scorul meu este mult peste cel al partidului, au apelat la practici specifice securității anilor 50. Au pus pe cineva să facă o sesizare plină de minciuni la care mi-a fost și greu să răspund. Am răspuns întelegând că regulile partidului în care m-am înscris trebuie respectate fără să-mi imaginez ca ele pot fi folosite în alte scopuri. Încă mai consider că statutul USR trebuie respectat, dar în aceeași măsură de către toți membrii partidului.

Am dovedit atât ca om simplu, dar și ca antreprenor, că succesul se obține prin muncă, prin consecvență și corectitudine. Nu avem nevoie de vreun partid politic pentru a câștiga Primăria Focșani și a scăpa de PSD din administrația publică, dacă asta nu se poate. Avem nevoie doar de oameni credibili pentru care lumea să iasă la vot. Să le demonstrăm focșănenilor că vom munci pentru ei, nu pentru interesul personal, pentru o administrație curată, profesionistă și modernă.

Pot să fac asta, cu o echipă de oameni implicați, chiar și cu o candidatură independentă, pot scoate Focșaniul din ghearele hapsâne ale partidelor. Sunt convins că sunt foarte mulți cetățeni care cred același lucru ca și mine.

Spun un mare DA Focșaniului și îi aștept alături de mine la vot. Suntem o comunitate frumoasă și puternică, nu avem nevoie să ne lăsăm manipulați de nimeni să ne putem administra corect, să ne ducem urbea în lumea modernă.

Vă mulțumesc !

Text informații + foto:Liviu Macovei

Citiți și:Lovitură de teatru la USR Vrancea: Liviu Macovei, candidatul la funcția de primar al Focșaniului, suspendat timp de un an din organizație!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.