Politică

Disputa putere-opoziție în CL Focșani, tranșată prin părăsirea sălii dă către cei 8 consilieri PNL + Costel Bîrsan (UNPR)

Ziarul de Vrancea
28 nov 2018 1597 vizualizări

Este reacția pe care consilierii opoziției politice (8 aleși PNL + consilierul UNPR Costel Bîrsan) din Consiliul Local Focșani, au considerat-o oportună, față de atitudinea aleșilor majoritari (PSD+ Marius Iorga PUNR) din același for. Concret, aceștia din urmă, prin președintele de ședință, i-au ridicat dreptul la cuvânt consilierului Costel Bîrsan, după ce anterior consilierii coaliției puterii votaseră limitarea luărilor de cuvânt la câte un minut de fiecare consilier, la un proiect de hotărâre.

VIDEO:vrancea atlastv-Partea I

VIDEO:vrancea atlastv-Partea a II-a

VIDEO:vrancea atlastv-Partea a III-a

Toate acestea se întâmplă în contextul încercărilor, în derulare, de excludere din Consiliul Local Focșani a consilierului Costel Bîrsan UNPR, despre care puteți citi accesând titlul alăturat  Ultima oră | S-a făcut primul pas în încercarea de excludere din Consiliul Local Focșani a lui Costel Bîrsan 

Contrele dintre consilierii coaliției majoritare și cei ai opoziției au fost vizibile încă de la începutul ședinței CL Focșani de miercuri, 28 Noiembrie 2018. Ele au continuat cu și mai mare intensitate după ce a devenit evident faptul că aleșii PSD au adus în sală câteva zeci de focșăneni, majoritatea membri sau simpatizanți PSD, cu scopul de a forța mâna consilierilor opoziției să voteze două proiecte de hotărâre ce necesitau două treimi din voturi. În cuprinsul aceleiași strategii, pusă în aplicare de majoritatea politică din CL Focșani, la ședința de miercuri, președintele de ședință, Mihai Nedelcu (PSD), a dat cuvântul mai multor participanți din rândul focșănenilor prezenți la întrunirea aleșilor locali. Nu întâmplător, respectivii cetățeni, în discursurile rostite i-au criticat, direct sau voalat, pe consilierii opoziției, lucru care a accentuat tensiunile dintre cele două tabere din miniparlamentul municipiului reședință de județ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.