Politică

Marian Oprişan despre asumarea sub semnătură a scorului de la prezidenţiale: „Nu semnez nimic”

Ziarul de Vrancea
24 iul 2019 4631 vizualizări
Foto:arhiva ZdV-credit foto:G4Media.ro
Foto:arhiva ZdV-credit foto:G4Media.ro

Știrea apare pe digi24.ro 

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă le-a cerut liderilor, înainte de şedinţa CEx de marţi să îşi asume scorul de la alegerile prezindeţiale sub semnătură. Fiecare lider de organizaţie va fi obligat să semneze pentru scorul pe care şi-l asumă, au declarat surse din partid. Scorul nu trebuie să fie mai mic decât cel obţinut de PSD la alegerile europarlamentare, adică 22%, însă, este luat în calcul şi un procent mai mare, cel pe care l-ar avea partidul conform sondajelor prezentate în CEx – 26%.

Decizia luată de Dăncilă i-a nemulţumit pe unii baroni. Întrebat despre asumarea sub semnătură a scorului de la prezidenţiale, preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan a declarat: „Nu semnez nimic”.

În discuţiile informale care au avut loc la Vila Lac, cu o zi înainte de CEx-ul de marţi, Viorica Dăncilă le-a transmis liderilor de organizaţii că dacă PSD nu intră în turul al doilea, să-şi dea prima dată demisia preşedinţii de organizaţii şi mai apoi preşedintele partidului.

De asemenea, Dăncilă vrea să se asigure că vocile critice din PSD nu îi mai fac probleme. Astfel, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, liderii PSD au votat o rezoluţie prin care se angajează să nu mai aducă critici partidului şi preşedintelui PSD în spaţiul public.

„În CEx colegii au propus adoptarea unei rezoluţii care să cuprindă faptul că intrând în logica campaniei este important ca fiecare să îşi exprime liber opinia în forurile statutare, cei care ies în spaţiul public cu diferite afirmaţii, cu diferite opinii care să lezeze partidul sau candidatul la prezidenţiale să fie sancţionaţi în CEx.”, a declarat Viorica Dăncilă după şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

Text informații:digi24.ro 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.