Politică

Deși semnale indicau că deja s-a poziționat, Oprișan pare a juca încă prudent, la două capete, în conflictul Firea-Dragnea din PSD

Ziarul de Vrancea
8 sep 2018 2763 vizualizări

"Nu comentez despre problemele Partidului Social Democrat în presă, în public, ci doar în interiorul partidului" a declarat vineri, 07.09.2018, pentru AGERPRES Marian Oprişan, vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al organizaţiei judeţene de Vrancea a partidului.

Oprişan a declarat vineri, pentru AGERPRES, că nu doreşte să comenteze public scrisoarea primarului capitalei, Gabriela Firea, ci numai în interiorul partidului, el adăugând că în cadrul formaţiunii trebuie discutate şi lucrurile bune făcute de PSD, cât şi greşelile unora din conducerea partidului.El a mai adăugat că miza acestui joc politic nu este, în opinia sa, Liviu Dragnea, ci România. "Miza acest joc nu este Liviu Dragnea, dacă pleacă sau dacă rămâne... Miza este România, miza este programul de guvernare al guvernului PSD, care trebuie dus la capăt în beneficiul cetăţenilor României, miza este ca noi ca români să ne ridicăm odată din genunchi, în aşa fel încât resursele acestei ţări să fie ale românilor şi în beneficiul lor, nu ale străinilor", a declarat Oprişan.


Oprișan:.Îi îndemn pe unii dintre colegii mei la calm şi luciditate


"Ca membru fondator, îi îndemn pe unii dintre colegii mei la calm şi luciditate. Avem obligaţia să discutăm în interior, cu şefii organizaţiilor judeţene şi membrii PSD, atât lucrurile bune pe care le-am făcut pentru România, ce vom face în continuare pentru cetăţenii României ca ei să o ducă mai bine şi evident, despre greşelile pe care le-am făcut unii sau alţii în conducerea PSD, pentru a le remedia şi pentru a merge mai departe în coaliţia PSD-ALDE, singura construcţie politică competentă şi care reprezintă cu demnitate interesele românilor şi a României", a spus Marian Oprişan.


Oprișan crede că România trebuie să rămână un stat democratic, fidel partenerilor interni şi externi


"România trebuie să rămână cu orice preţ o ţară democratică, în care sunt respectate cu sfinţenie constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului. România are obligaţia să rămână fidelă partenerilor ei din UE şi din Alianţa Nord-Atlantică, parteneriatului strategic cu Statele Unite, dar cu multă demnitate, respectându-ne angajamentele internaţionale la care suntem parte", a mai menţionat Marian Oprişan.


Reamintim că  primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a trimis vineri o scrisoare deschisă membrilor şi simpatizanţilor PSD, în care explică pe larg contextul afirmaţiilor sale din ultimele zile, precizând că nu se află într-un război cu liderul partidului, Liviu Dragnea, că nu urmăreşte scindarea sau slăbirea formaţiunii şi că nu va candida la alegerile prezidenţiale.

Vizionați amănunte despre scrisoarea deschisă a  Gabrielei Firea în VIDEO de mai jos:

Imediat după ședința CExN al PSD din 01 septembrie 2018, de la  Neptun,o știre mediafax.ro  titra  :Un alt lider PSD s-a raliat cu Gabriela Firea în CExN ca ministrul Dan să îşi asume responsabilitatea pentru erorile din 10 august , cu referire la faptul că preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, ar fi susţinut sâmbătă,01.09.2018 în dezbaterile din CExN al PSD legate de protestele antiguvernamentale din 10 august, că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să îşi asume responsabilitatea dacă s-au comis erori la intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei.

De asemenea articolul Harta taberelor din PSD. Cine conduce grupul nemulțumiților​  publicat de  digi24.ro plasează Vrancea în tabăra celor nemulţumiţi :”În tabăra celor nemulţumiţisau care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea se numără liderii organizaţiilor din Giurgiu, Vaslui, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Bucureşti, Ilfov, Olt, Vrancea, Argeş, Buzău, Caraş Severin, Timiş şi a trei organizaţii de sector din Bucureşti.  Aceştia vor să îi ceară lui Liviu Dragnea să îşi schimbe stilul de a conduce partidul sau să facă un pas în spate. În plus, vor ca înainte de Comitetul Executiv să obţină majoritatea în rândul organizaţiilor PSD” menționează articolul din digi24.ro  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.