Politică

Deși ministerul ar putea reveni PSD Vrancea, Oprișan nu vrea să fie ministru al transporturilor

Ionel Sclavone
29 sep 2018 3407 vizualizări

Marian Oprișan neagă informațiile vehiculate pe surse potrivit cărora va ocupa funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul PSD, la remanierea anunțată de Liviu Dragnea după referendumul din 6-7 octombrie. 

„Nu ați urmărit cu atenție declarațiile mele publice. Am spus că am depus un jurământ pentru vrânceni și că am de gând să-l respect, să-mi duc mandatul de președinte al Consiliului Județean până la capăt“, a declarat Marian Oprișan.

La ultima întâlnire a CExN al PSD, de săptămâna trecută, întrebat dacă va fi numit ministru de Interne, Oprişan a ţinut să precizeze că are un jurământ depus să conducă judeţul Vrancea, însă și-a lăsat o portiță de scăpare pentru eventualitatea în care își va dori o funcție în Guvern.

„Eu am un jurământ pe care l-am depus faţă de cetăţenii judeţului Vrancea, pe care îi iubesc foarte mult şi nu voi accepta niciun fel de funcţie în acest moment. Dacă merit şi vreau să dau ceva pentru România la nivel guvernamental, atunci când va fi momentul le voi cere colegilor mei votul de încredere“, a precizat el, la vremea respectivă.

Revenind în actualitate, Marian Oprișan n-a infirmat însă și celelalte speculații, vehiculate tot pe surse, conform cărora este posibil ca scaunul de ministru al Transporturilor să fie ocupat de o altă persoană susținută de el, din cadrul organizației PSD Vrancea. El s-a ferit, însă, să înainteze vreun nume concret.

„În PSD Vrancea sunt mulți membri calificați să ocupe poziția de ministru al Transporturilor. Discuțiile sunt premature acum dat fiind că remanierea guvernamentală a fost anunțată după ce se va încheia referendumul din 6-7 octombrie“.

O remaniere a miniştrilor din partea PSD va avea loc în cadrul unui CExN ce va fi organizat după referendumul pentru redefinirea familiei, a anunţat Liviu Dragnea după întrunirea de la Neptun, de vinerea trecută.

Între numele vehiculate pentru a ocupa un portofoliu ministerial, au apărut și cele ale lui Marian Oprișan și Iulian Matache, la transporturi. Astfel, în semn de recunoștință pentru susținerea pe care i-a acordat-o, Dragnea i-ar fi oferit acest minister lui Oprișan pentru el ori pentru un apropiat de-ai săi.

Dintre cei susținuți de Oprișan, numele luat în calcul, în locul actualului ministru, Lucian Șova, ar fi fost cel al lui Iulian Matache. Acesta a mai fost ministru la transporturi în Guvernul Ponta, când l-a înlocuit pe Ioan Rus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.