Politică

Deși în iunie șefii PNL Vrancea sugerau că l-au racolat, primarul din Pufești a sărbătorit zilele comunei alături de PSD-iști

Ziarul de Vrancea
31 aug 2022 3347 vizualizări

Surpriza politică a verii în județul Vrancea a venit duminică, 28 august 2022, cu prilejul zilelor comunei Pufești, unde primarul Nicolae Damian, care a câștigat mandatul la alegerile din 2020 sub sigla partidului AUR, dar a pierdut susținerea politică a partidului pe 17 iunie 2022, a sărbătorit duminică zilele comunei Pufești alături de prefectul PSD al județului Vrancea, Nicușor Halici, însoțit de alți câțiva membri importanți ai filialei autohtone social democrate.

Șefii PSD-iștilor vrânceni par să fi fost mai convingători sau în orice caz mai rapizi în acțiune în ceea ce-l privește pe primarul Nicolae Damian al comunei Pufești, decât liderii PNL-ști din județul nostru. Aceasta este concluzia, dacă avem în vedere că pe 17 iunie 2022, imediat ce primarul Nicolae Damian fusese înștiințat de liderul filialei județene AUR că i s-a retras sprijinul politic, purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea, Adrian Vasile Crețu, explica într-o declarație citată de g4media.ro: „Domnul primar (n.r. Nicolae Damian al comunei Pufești) a colaborat și va colabora cu PNL Vrancea. Dacă AUR îl exclude, forurile decizionale din organizație vor lua în calcul să-l facem membru”.      

Citiți ce a transmis pe Facebook prefectul PSD al județului Vrancea după ce a participat duminică, 28 august 2022, la zilele comunei Pufești, însoțit de alți câțiva membri importanți ai filialei autohtone social democrate:

Astăzi (n.r. duminică 28 august 2022) am fost și alături de primarul comunei Pufești, Nicolae Damian, unde am sărbătorit prima ediție a zilelor comunei Pufești. La această sărbătoare am putut vedea, precum și în celelalte locuri unde merg, români patrioți, care au moștenit ceva și care la rândul lor vor da această moștenire mai departe. Nu putem decât să fim bucuroși că roadele muncii și ceea ce lăsăm de fapt în urmă «copiii», ca un arbore puternic, vor putea doar să dăinuie, și să țină acest popor unit și puternic așa cum ne-a fost lăsat de străbunii noștri. Localitatea Pufești va beneficia în perioada următoare, prin programul «Anghel Saligny» de 43 milioane de lei pentru extinderea sistemului de canalizare și de apă, care să aducă la normalitate și această comunitate. Ca prefect nu pot să fac decât ceea ce trebuie, să fac eforturi pentru a ne putea dezvolta și pentru a trăi în siguranță! Mulțumesc pentru participare lui (n.r. membrilor PSD) Vali Marin, Cristian Dănuț, Vasile Carnariu, Adrian Atarcicov, Mirel Mihăiță și primarului comunei Pufești Nicolae Damian”-Nicușor Halici

Reamintim că deputatul George Badiu, șeful filialei Vrancea a partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), a anunţat pe 17 iunie 2022, printr-o postare pe contul său de Facebook, că nu-l va mai sprijini pe actualul primar al comunei Pufeşti, Nicolae Damian, de altfel singurul edil al formaţiunii în județul nostru. Conform precizărilor din această postare, rezultă că liderul AUR Vrancea îl suspectează pe primarul Nicolae Damian că ar fi bătut palma cu PNL. Deși contactat de Ziarul de Vrancea, prof. dr. Nicolae Damian, primarul comunei Pufești, neagă că ar fi trecut în barca PNL, confirmând totuși o discuție recentă în biroul președintelui Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma, pentru sprijin în materializarea unor proiecte de investiții prioritare pentru locuitorii comunei Pufești, purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea pare să confirme acuzația șefului filialei Vrancea a partidului AUR: „Domnul primar (n.r. Nicolae Damian al comunei Pufești) a colaborat și va colabora cu PNL Vrancea. Dacă AUR îl exclude, forurile decizionale din organizație vor lua în calcul să-l facem membru”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Vrancea, Adrian Vasile Crețu, citat de g4media.ro. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.