Politică

„Păruială” pe facebook între PNL-iștii și PSD-iștii autohtoni pe asumarea meritelor construirii în Vrancea a Canalului Siret-Bărăgan

Ziarul de Vrancea
13 oct 2022 4056 vizualizări

Imediat după ce știrea finalizării licitației pentru proiectarea Canalului Siret-Bărăgan pe tronsonul din Vrancea a devenit publică, luni, 10 octombrie 2022, s-a declanșat o adevărată „păruială politică” între comentatorii la postarea făcută pe Facebook de Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean și al PNL Vrancea, prin care se anunța vestea. 

Redăm în continuare atât postarea făcută pe Facebook de Catalin Toma, cât și comentariile PSD-iștilor și PNL-iștilor autototoni:

Licitația pentru proiectarea Canalului Siret-Bărăgan a fost finalizată


Licitația pentru faza de proiectare a tronsonului din Vrancea al canalului (km 5 – km 23) a fost finalizată, urmând ca execuția propriu zisă să înceapă în primăvara anului viitor.


Pentru ca proiectul să-și atingă obiectivul (peste 50.000 de hectare irigate) este nevoie de investiții și în amenajările de irigații care preiau apa din canal. În acest sens, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vrancea a trimis o notă conceptuală Consiliului Tehnico-Economic (CTE) din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) cu privire la investițiile necesare după finalizarea celor 18 km ai Canalului Siret-Bărăgan.


Practic, starea actuală a canalelor secundare de irigații trebuie pusă la punct printr-o investiție de început (amenajarea Biliești – Slobozia Ciorăști), pentru a putea fi irigate în fază incipientă 20.000 de hectare teren agricol.


Astfel, localitățile Garoafa, Răstoaca, Vânători, Suraia, Biliești, Slobozia Ciorăști, Milcovul și Vulturu, datorită infrastructurii existente deja, vor putea fi primele beneficiare ale investițiilor în Canalul Siret-Bărăgan.”-Catalin Toma

Comentariile politicienilor PSD-iști și PNL-iști vrânceni

Constantin Guguianu -consilier județean PSD:”Ce vorbești Franz? Te lauzi cu realizările altora? Care este meritul tău în acest proiect? Meritul tău este cel pe care l-am prezentat in ședința Consiliului Județean - 3,6% execuție bugetară la 30 Iunie 2022. V-am prezentat cu date și cifre care sunt performanțele administrației liberale în județul Vrancea. Nu mai vindeți gogoși că nu vă mai crede nimeni, vedeți/vă de administrarea județului. Ma aștept ca bărbații liberali din spatele conturilor false să posteze din nou mârșăvii ticăloase la adresa mea și a colegilor!”

Adrian Crețu, consilier județean PNL, administratorul județului:”Constantin Guguianu aveți un limbaj de mahala. Păcat de părul dvs alb. Ați fost și condamnat pentru derapajele verbale dar insistați să le afișați. Știm că dl Halici v-a trasat sarcini să trollați postările președintelui Toma, dar nu cred că v-a spus să folosiți un astfel de limbaj.”

Constantin Guguianu -consilier județean PSD:”Adrian Crețu faci o afirmație gravă și te rog sa probezi afirmația că am fost condamnat pentru derapaje verbale. În ce constă limbajul de mahala? Ceea ce postați voi, în spatele unor conturi false, nu este un limbaj de mahala? Mai bine l-ai trage de mâna pe Toma să nu mai posteze enormități.”

Adrian Crețu, consilier județean PNL, administratorul județului:Consilier PSD: „Am distribuit fotografii cu Iliescu, Băsescu și Iohannis, fiecare cu specificul lui”  ”CNCD v-a condamnat la plata unei amenzi de 2000 de lei iar potrivit comunicatului PSD de atunci, Oprișan a condamnat ferm acest tip de comportament.”(..) ” Constantin Guguianu și ca să lămurim cu "enormitățile" despre care vorbeați...din 2019 până în momentul de față, fără întrerupere, premierul României, care și-a pus semnătura pe acest proiect și nu numai, a fost PNL. Știu că vă vine greu, că se nasc frustrări, dar asta este realitatea. Poate îi transmiteți și colegului Dănuț care m-a blocat și care se află într-o eroare continuă. Peste tot.”

Matei Claudiu, consilier județean PNL:”Constantin Guguianu stimate coleg, discutați vă rog cu ceilalți colegi ai dumneavoastră, scrieți aceleași comentarii, copy-paste, la postările președintelui. Măcar încercați să modificați un pic mesajele trasate de PSD, să pară naturale.”

Constantin Guguianu -consilier județean PSD: ”Matei Claudiu , fâsss!”

Matei Claudiu, consilier județean PNL: ”Constantin Guguianu în sfârșit, un comentariu asumat, 100% personal. Bravo, domnule, vedeți ca se poate?”

Constantin Guguianu -consilier județean PSD:”Matei Claudiu sigur că se poate. La inepțiile pe care le debitezi, e normal un asemenea răspuns. Nu te necăji, atât poți!”

Matei Claudiu, consilier județean PNL:  ”Constantin Guguianu nu mă necăjiți, sunteți amuzant și știți lucrul acesta. Vă știm rolul, din păcate, vi-l jucați chiar bine. Aștept și ziua în care o să veniți cu proiecte bune si amendamente utile.”

Vasile Marin, consilier județean PSD:”Domnule Președinte, nu mai amestecați sigla PNL cu cea a Consiliului Județean Vrancea, pe astfel de imagini, pentru că se ajunge la confuzii și nu este corect!”

Adrian Crețu, consilier județean PNL, administratorul județului:”Vasile Marin sunteți venit nou în politică și confuzia e la dvs. Poate că la PSD nu te poți mândri cu partidul din care faci parte, dar este normal ca un om ce deține o funcție aleasă, uninominal, nu pe listă ca alții, să afișeze partidul și instituția pe care le reprezintă.”

Cătălin Aurelian Răducanu, fost consilier județean PSD actual director de cancelarie în Prefectura județului Vrancea:”Adrian Crețu nu e corect să asociezi sigla unui partid de cea a unei instituții. Cătălin Toma este președinte CJ doar o perioadă. Instituția va rămâne și după. Eu cred că aici e o greșeală de abordare mediatică care putea fi corectată. Apropo... nu e prima și data trecută, la felicitari, s-a putut rezolva. Păcat că nici măcar atât nu poate recunoaște cel care a editat poza.”

Adrian Crețu, consilier județean PNL, administratorul județului:”Cătălin Aurelian Răducanu aș căuta niște poze pe pagina fostului președinte ca să vezi cât de ipocrite sunt comentariile astea. Dar nu pot să o fac. Știi de ce? Am fost blocat în 2015, după primul comentariu pus acolo.PS Să nu-mi sugerezi să mă uit la primarul Misăilă pentru că sunt blocat și acolo.”

Cătălin Aurelian Răducanu, fost consilier județean PSD actual director de cancelarie în Prefectura județului Vrancea:” Adrian Crețu sunt convins că, dacă voiai sau dacă existau astfel de poze, ai fi reușit să intri în posesia lor. De data asta să știi ca ați greșit. Eu cel puțin așa cred. Este o asociere nefericită.”

Adrian Crețu, consilier județean PNL, administratorul județului:”Cătălin Aurelian Răducanu absolut deloc. Să înțeleg că dacă mă duc la o ședință de partid a PNL nu am voie, din punctul tău de vedere, să port insigna de consilier județean? Sunt membru PNL și consilier. Le port pe amândouă. E fix acelasi lucru. Chiar dacă nu îți place, Cătălin Toma reprezintă CJ Vrancea și PNL Vrancea. Despre asocieri nefericite m-aș referi la niște alianțe, dar lăsăm pe altă dată.Apropo...voi realizați că sunteți pe pagina personală a președintelui, nu pe a unei instituții, da?”

Cătălin Aurelian Răducanu, fost consilier județean PSD actual director de cancelarie în Prefectura județului Vrancea:”Adrian Crețu hai că discutăm până dimineață și tot nu o să ne înțelegem. Eu cred că tu ești consilier județean PNL cât vei mai fi (și îți doresc să fii în continuare) dar nu înseamnă că CJ=PNL pentru asta. Un consilier e politic, deci poate opta pentru ce calitate dorește. Tu îmi spui că dacă tu te duci cu insigna de consilier la partid le amesteci, eu zic că nu. Pe de altă parte, asocierea siglei PNL de cea a județului face ca toți angajații CJ să fie asociați PNL. Eu așa văd. Rămâne să stabilească alții disputele astea pentru că noi tot părerile proprii ni le vom menține.”

Adrian Crețu, consilier județean PNL, administratorul județului:”Cătălin Aurelian Răducanu bineînțeles că nu încerc să te conving. Argumentele mele sunt pentru cei care citesc, iar eu cred că am fost clar. În plus mai facem trafic la pagină și în altă bulă.” 

Vasile Carnariu fost consilier județean PSD actual președinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate cu susținerea PSD:”S-au lăudat mulți , astăzi colaboratori ai președintelui PNL Vrancea cu realizări din alte epoci” Continuarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan – o prioritate pentru ministrul Ion Ștefan 

Lucian Antonescu, consilier local PNL în Consiliul Local Dumbrăveni:”Vasile Carnariu de 20 de ani de ce nu s-a mișcat nimic în Vrancea, în ciuda faptului că se putea?? De ce Vrancea a fost ținută în sărăcie timp de 20 de ani și de când a venit Toma ,Vrancea este în continua dezvoltare?Pentru că este în slujba vrâncenilor și o să fie votat de toți vrâncenii , inclusiv de mulți PSD/isti care vă înjură îngroziți când își amintesc cât de mult au suferit în timpul dictaturii de 20 de ani!Da, și cei mai aprigi PSD/iști din CJ îl vor vota pe Toma, nici nu vor să audă de o copie a lui Oprișan!”

Vasile Carnariu fost consilier județean PSD actual președinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate cu susținerea PSD:”Lucian Antonescu d-voastră vorbiți serios? DN 2D cunoașteți?, mausolele le-ați vizitat, bazin de înot în Focșani ați auzit? , alimentari cu apă, canalizări cunoașteți? ,  pe la Valea Sării-Brădăcești ați circulat?, de drumul vinului ați auzit?. Dacă nu, atunci nu vă exprimați părerile. Punct.”

Lucian Antonescu, consilier local PNL în Consiliul Local Dumbrăveni:”Vasile Carnariu și atunci de ce v-au trimis vrâncenii la groapa de gunoi a istoriei?Nu ați învățat nimic de la trecut, ar trebui să faceți toți un pas în spate!Ați avea multe de învățat de la domnii Vatră, Moscu , Zar , dar se pare că nu doriți!”

Cristian Bălosu consilier județean PNL :”Comentariile puse cu copy-paste aici de cei trei întâmplați prin Consiliul Județean Vrancea, Costică, Dănuț și Vasile, mi-au adus aminte de spusele cuiva din presa centrală: unul din trei psdiști e la fel de prost ca ceilalți doi! După ce ani de zile, acești trei întâmplați, cârpele lui Oprișan, nu au avut curaj nici să respire fără comandă de la stăpân, și după ce au lăsat, în cei 25 de ani de administrație psd, acest județ pe ultimul loc la toate capitolele, vin in seara asta și ne arată cât adevăr e în zicala: prostul dacă nu-i fudul, nu-i prost destul!”

Constantin Guguianu -consilier județean PSD:”S-a trezit domnul Bălosu! Ce s-a întâmplat, nu mai postați pe conturi false! Oricum, apreciez comentariul dv, se ridică la nivelul inteligenței liberale și chiar peste.”

Lucian Antonescu, consilier local PNL în Consiliul Local Dumbrăveni:”Constantin Guguianu pe dumneavoastră cum va putem cataloga că intrați pe pagina președintelui CJ și vă comportați precum câinii de lupta?Nu aș intra niciodată pe pagina lui Halici să fac comentarii , chiar dacă de multe ori confundă prefectura cu pesedeaua!Domnule Guguianu , nu sunteți un etalon pentru a putea vorbi de nivelul de inteligență a cuiva , chiar vă rog!Dacă vă recitiți comentariul aș fi curios la ce valoare v-ați aproxima IQ -ul!Când jigniți, vă rog să vă uitați în oglindă!Vă rog să rețineți comentariul ăsta: cunosc foarte mulți PSD-isti care vor vota la următoarele alegeri cu CĂTĂLIN Toma pentru că au văzut ce înseamnă să fii OM cu adevărat , nu doar vorbe!Da, mulți PSD-isti vor vota cu Toma pentru că s-au săturat de dictatura pe care au suportat-o 20 de ani și nu mai vor o copie a lui Oprișan!”

Dănuț Cristian, consilier județean PSD:”Bine că v-ați adus aminte acum de Canalul Siret-Bărăgan. Când erați în guvernare cu USR ați lăsat agricultura și implicit irigațiile cu zero finanțare. Ați devenit poștașii veștilor bune dar fără să spuneți că, de fapt, nu aveți merite la acest proiect.”

Matei Claudiu, consilier județean PNL: ”Dănuț Cristian atunci când în cadrul Partidului National Liberal se discuta despre aceste investiții la Canalul Siret - Bărăgan, PSD Vrancea ieșea cu atacuri nefondate și afirma că nu este posibil. Acum, când în sfârșit se fac pași concreți, v-ar plăcea sa va lăudați cu acest proiect. Stați liniștiți, vrâncenii nu uita ce (n-)ați făcut pentru județul Vrancea.”

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.