Politică

Deputatul Ion Ștefan propus ministru la Dezvoltare

Ionel Sclavone
24 oct 2019 2351 vizualizări

Deputatul Ion Ștefan a fost nominalizat de premierul desemnat Ludovic Orban pentru portofoliul de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Numele viitorilor miniștri au fost făcute publice de Ludovic Orban în cursul zilei de joi, după o ultimă consultare cu președintele Klaus Iohannis.

Lista viitorului Cabinet a fost depusă în Parlament, urmând ca Birourile Permanente ale celor două Camere să decidă când vor avea loc audierile miniștrilor la comisii și votul de învestitură.

„Este o reușită pentru PNL Vrancea ca și pentru PNL Focșani, organizație din care face parte și Ion Ștefan. Din punctul meu de vedere, această nominalizare reprezintă o recunoaștere a valorii organizației PNL Vrancea, a muncii pe catre am depus-o împreună și a rezultatelor pe care le-am obținut în alegeri. Pentru deputatul Ștefan este o mare responsabilitate preluarea acestui minister destul de dificil și, totodată, o provocare pentru a pune umărul la dezvoltarea acelor regiuni și județe pe care PSD le-a abandonat. Nominalizarea lui la Ministerul Dezvoltării reprezintă o șansă și pentru județul Vrancea, pentru a pune stop bătăii de joc la care îl supun Marian Oprișan și gașca sa din PSD“, a declarat Nicu Tănase, președintele PNL Focșani.

Ion Ştefan, în vârstă de 50 de ani, este de profesie inginer electromecanic şi activează în PNL de mai mulți ani. El a devenit cunoscut ca om de afaceri, fiind asociat, împreună cu fratele său, la grupul de firme Balcanic Prod, unde lucrează în jur de 135 de salariați. Conform declarației de avere, Ion Ștefan deține o casă în Focșani, împreună cu soția sa, un apartament în municipiul Iaşi, împreună cu frații săi, patru hectare de teren arabil în comuna Milcovul și 1000 mp de teren la Lepşa. Are un depozit bancar de 91.917 lei şi a împrumutat 1,4 milioane de lei PNL pentru alegerile europarlamentare.  El a încasat, anul trecut, o indemnizaţie de 120.042 de lei de la Parlamentul României şi aproape 6 milioane de lei sub formă de dividende de la firmele la care este asociat.

În perioada care s-a scurs de la desemnarea președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru funcția de premier, numele lui Ion Ștefan a mai fost vehiculat pentru ocuparea unor portofolii, la Muncă, Afaceri Interne sau Economie.  

Ion Ștefan nu este singurul membru al Cabinetului Orban care are legături cu Vrancea. Nicolae Ciucă, propunerea pentru Ministerul Apărării Naționale a fost comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focşani din februarie 2009 și până în ianuarie 2011.  Între martie 2007 - februarie 2009, Nicolae Ciucă a fost locţiitor al comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.