Politică

Deputatul AUR de Vrancea George Badiu crede că moțiunea de cenzură inițiată de partidul său va scăpa județul de răzbunarea lui Câțu

Ziarul de Vrancea
10 sep 2021 2950 vizualizări

Deputatul AUR de Vrancea George Badiu își exprimă convingerea că prin moțiunea de cenzură inițiată de partidul său împreună cu USR-PLUS va salva județul nostru de răzbunarea lui Florin Cîțu. Citiți în continuare să aflați cum își justifică George Badiu această convingere. 

Am văzut în presa locală din Vrancea reacții ale parlamentarilor liberali aleși pe listele electorale din județ, precum că ar fi împotriva blatului dintre PNL și PSD, menit să-l salveze pe Câțu.

Mi se pare normal să fie împotrivă, pentru că ei sunt cam singurii parlamentari liberali ce s-au poziționat în favoarea lui Ludovic Orban în lupta cu Florin Câțu pentru șefia PNL, iar până acum câteva zile erau, implicit, în tabăra perdanților, deoarece șansele lui Orban erau aproape nule.

Datorită moțiunii AUR depuse vineri și care vizează căderea guvernului Câțu, precum și datorită înverșunării noastre de a desface și a devoala mașinațiunile și blaturile de la nivelul Parlamentului, procentele lui Orban și a lui Cîțu s-au modificat dramatic în favoarea primului, fapt ce dă o nesperată mână de ajutor taberei anti-Câțu, din care fac parte și liberalii vrânceni.

Ca atare, situarea lui Cătălin Toma, împreună cu parlamentarii Ioan, Ștefan și Dancă împotriva blatului PNL-PSD este cât se poate de normală, pentru că o eventuală victorie a lui Câțu ar însemna consecințe dramatice atât pe linie de partid, cât și pe linia alocărilor bugetare destinate județului Vrancea.

Câțu este răzbunător, nu trece cu vederea faptul că unii dintre liberali țin cu Orban, iar răzbunarea sa a fost foarte vizibilă în multe circumstanțe.

Nu ne dorim să fim arbitrii luptei pentru putere din PNL, dar acest arbitraj este o consecință clară a demersului nostru de doborâre a guvernului și implicit a distrugerii eșafodajului pe care s-a cățărat Câțu în ultimele două luni. Debarcarea lui Florin Câțu din fruntea guvernului înseamnă sfărșitul carierei sale politice, iar disperarea taberei susținătorilor săi, precum și a garantului de la Cotroceni, este imensă.

Moțiunea depusă de noi a alarmat toate cercurile de mafioți din țară și de peste hotare, sprijinitori ai actualului ( încă ) prim ministru. Demersul nostru a fost, cu certitudine, datorat nevoii de a schimba un guvern condus dictatorial și total neprofesionist, un guvern supus unor interese străine de România. Ajutorul dat taberei Orban este un efect colateral, nefiind urmărit în mod intenționat de AUR.

Propaganda PSD caută să acrediteze ideea că avem o înțelegere cu Ludovic Orban, ceea ce este total eronat. AUR nu face nicio înțelegere cu nimeni, ci acționează doar în interesul românilor. Faptul că ne folosim de cearta dintre tabăra Câțu și USR pentru a schimba un guvern antiromânesc este cu totul altceva, este dovada că avem maturitate și inteligență politică, în pofida certei evidențe că sunt doar câteva luni de când am intrat în Parlament.

Singura alianță pe care o facem noi, cei din AUR, este cu cetățenii români. Cu cei cinstiți. Ceilalți pot merge la alte partide.

Text informații + foto:George Badiu - Deputat AUR

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.