Politică

De ce spune că s-a abținut la votul legii privind adoptarea certificatului verde senatorul Alexandru Nazare, originar din Focșani

Ziarul de Vrancea
29 oct 2021 2789 vizualizări

Unul dintre senatorii PNL care s-a abținut la votul dat miercuri, 27 octombrie 2021, a fost parlamentarul Alexandru Nazare, originar din Focșani. Abținerea senatorului din Focșani a fost practic hotărâtoarea în neadoptare, având în vedere că legea a fost respinsă de Senat la diferență de un singur vot.

Mai exact, pentru adoptare, fiind lege organică, era nevoie de 68 de voturi pentru, iar în favoarea proiectului s-au pronunțat doar 67 de senatori. Proiectul de lege merge la Camera Deputaților care e decizională.

Focșăneanul Alexandru Nazare este absolvent al Colegiului Național „Al. I. Cuza”. El s-a întors în Ministerul Finanțelor, de această dată ca ministru în decembrie 2020 la formarea Guvernului Cîțu. Pentru câteva luni, între aprilie și noiembrie 2010, Alexandru Nazare a fost secretar de stat.

În luna iulie 2021 premierul Cîțu a trimis la Palatul Cotroceni cererea de revocare a Ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare după ce acesta a refuzat să-și dea demisia la cererea sa. Miza revocării Ministrului Finanțelor Alexandru Nazare a avut legătură cu războiul intern din partid de la acea vreme, respectiv de conflictul deschis între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Nazare este considerat printre parlamentarii din PNL de partea lui Ludovic Orban.

Citiți în continuare cum justifică senatorul Alexandru Nazare faptul că s-a abținut la vot miercuri, 27 octombrie 2021, în Senatul României, la proiectul de lege care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, dar și în cazul instituțiilor publice, inclusiv Parlamentul, și în clădirile de birouri.

 

„M-am abținut astăzi la votul privind adoptarea certificatului verde la locul de muncă din anumite motive punctuale, așa cum nu am susținut achiziționarea unui număr de doze de vaccin în exces.

Vaccinarea este necesară, așa cum și dozele aferente sunt necesare, dar proporțional cu populația României. Susțin campania de vaccinare, dar cred că aceasta trebuie să fie dusă cu argumente și nu cu forța.

Cred că PNL este obligat să genereze credibilitate, mesaje publice coerente care să convingă fără utilizarea în pripă a unor măsuri excesive, care nu ne caracterizează ca partid și pe care să le regretăm mai târziu.

Spre exemplu, nu cred că toți antreprenorii, cei care au susținut surplusul de venituri din acest an, trebuie să fie cei obligați să suspende pe termen nedeterminat raporturile de muncă cu angajații nevaccinați, în contextul în care ne confruntăm cu o criză a forței de muncă.

Campania de vaccinare are nevoie de resurse, care provin din taxe și impozite. Cred că există soluții prin care măsurile adoptate să nu implice falimente și închideri de companii. În execuția lunii septembrie, veniturile totale și fondurile europene încep să scadă. Veniturile per total au decelerat la 9 luni față de 8 luni cumulat cu 0.9 pp pe dinamică (de la 19,6% in aug la 18,7% in sep), in principal datorită încetinirii dinamicii veniturilor fiscale cu 0,4 pp și sumelor din fonduri europene cu 15,7pp. De asemenea, pe cheltuieli, investițiile scad cu 11,6pp (de la 25% în august la 13,4% an/an în septembrie) și cheltuielile de capital cu 6.8%, respectiv 1.2 miliarde. Sunt semnale de îngrijorare care nu ar trebui ignorate.”

Text informații + foto:Alexandru Nazare


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.