Politică

De ce nu a vrut să își publice Oprișan declarația de avere: a împrumutat 50.000 de euro de la mama sa

Mihai Boicu
29 nov 2018 3200 vizualizări

Agenția Națională de Integritate a publicat declarațiile de avere ale șefilor din Consiliul Județean care le-au anonimizat. Marian Oprișan a împrumutat în acest an peste 50.000 de euro de la mama sa. 

Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean, a refuzat să își publice declarația de avere pe site-ul instituției, invocând legislația europeană privind protecția datelor cu caracter personal, care a intrat în vigoare și în țară noastră. Deși cu o întârziere destul de mare, Agenția Națională de Integritate (ANI)  a publicat însă declarația de avere a baronului vrâncean. În care au început să apară și bani, după ce ani de zile Marian Oprișan și-a declarat doar terenul de la Vînători, apartamentele din Focșani și salariul încasat de la CJ. Sursa banilor este, ca de obicei mama sa, bogata pensionară Lucia Gherarde, care i-a dăruit mai întâi o vilă la Bolotești, iar acum i-a dat ceva ”mărunțiș”, de 51.466,12 euro. De unde are atâția bani mama președintelui CJ, rămâne un mister, cel puțin deocamdată.

Aceasta nu este singura noutate din declarația lui Marian Oprișan. Anul trecut, acesta și-a deschis un cont la BCR în care a depus puțin peste 75000 de lei. Venitul din salariile încasate anul trecut de la CJ se ridică la 103.696 lei.

La Raluca Dan, secretarul general al județului, apare deocamdată doar declarația de interese, din care aflăm că deține o mulțime de funcții. Tatăl acesteia a încheiat, prin firma Harions Serv, șase contracte cu instituții publice, printre care Primăria Focșani sau Primăria Adjud.

Un alt șef din CJ care și-a anonimizat declarația de avere este vicepreședintele Ionel Cel – Mare. Potrivit declarației de avere de peste site-ul ANI, președintele ALDE Vrancea, a economisit 80.000 lei, pe care i-a depus la bancă. Ionel Cel – Mare are o pensie de 151896 lei pe an, adică peste 12000 lei lunar. Salariul de pe vicepreședinte al CJ se ridică la 95.612 lei. (Mihai BOICU)

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.