Politică

De ce nu a votat PNL proiectele primarului Misăilă: cămin de 30.000 lei și apometru de 8000 lei

Mihai Boicu
29 oct 2017 1136 vizualizări
Opriți-vă din furat” le-a transmis Ion Ștefan pesediștilor
Opriți-vă din furat” le-a transmis Ion Ștefan pesediștilor

Deputatul Ion Ștefan și aleșii PNL din CL Focșani au afirmat că nu sunt de acord cu proiectele primarului Cristi Misăilă din cauza costurilor foarte mari u astfel, un cămin la Colegiul Cuza costă peste 28.000 lei și un apometru peste 8000 lei

 

 

Deputatul Ion Ștefan aproape a făcut ”explozie” la conferința de presă de vineri, după ce a participat la ședința Consiliului Local Focșani, care a avut loc cu o zi înainte. Liberalul a spus că aleșii PNL s-au opus din cauza costurilor foarte mari din proiectele propuse de primarul Cristi Misăilă. La proiectul ”Reabilitarea instalației de hidranți exteriori și a instalației de drencere corp clădire Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza” un cămin apometru costă 28.381,5 lei, iar un apometru are un preț de 8.151,5 lei. ”Imaginați-vă, Consiliul Local a aprobat 300 de milioane lei vechi pentru realizarea unui cămin, în care să montăm un apometru de 80 de milioane lei vechi. Nu e posibil așa ceva. Niciun om în curtea lui, în societatea lui comercială, nu ar accepta o groapă, în care se montează o cutie, pe care să plătească 300 de milioane lei și 80 de milioane de lei pentru un apometru Cu toții știm că e 2, 3, 4, 5 milioane lei, nu 80 de milioane lei. Și unul dintre consilieri se gudura, ținând cont că familia lui are societate de instalații”, a spus Ion Ștefan în conferința de presă. Acesta mai criticat alocarea sumei de 150.000 lei pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru Parcul Bălcescu, repartizarea sumei de 500.000 lei Teatrului Municipal, suma cheltuită pentru căruțele vieneze, care costă 30.000 lei fiecare, sumele plătite pentru parcări, dar și modul în care este cheltuit excedentul de 32 milioane lei. Pentru tăierea corcodușilor din Focșani s-a propus suma de 400 lei pentru fiecare. ”Opriți-vă din furat. Într-un oraș în care se fură de dimineața nu va fi dezvoltare. Sunt 2500 de oameni care părăsesc anual orașul Focșani. În patru ani vorbim de 10.000 de oameni. Copiii care merg la facultate nu se mai întorc acasă, pentru că nu mai au unde să-și desfășoare activitatea”, a mai spus deputatul PNL. La rândul lor, consilierii PNL și-au justificat decizia de a nu vota proiectele PSD prin cheltuielile ”fără precedent și dubioase”, după cum a spus Nicu Tănase. Consilierul PNL a dat ca exemplu construirea unei fântâni cu lumini în locul celei actuale, care nu are prea mulți ani vechime și creșterea sumelor pentru proiectul de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza de la o lună la alta. Nicu Tănase l-a mai acuzat pe primarul Cristi Misăilă că și-a însușit proiectul PNL de scădere a taxelor de parcare din oraș la 120 lei pe an. ”În problema Ateneului Popular, rar am văzut atâta consecvență. El (primarul) în realitate probabil că are o problemă personală cu directorul de acolo și vrea să desființeze singura instituție de cultură din Vrancea care mai face ceva”, a spus Nicu Tănase. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.