Politică

Dacian Cioloș, despre riscurile majore ale modificarilor Codului Penal

Ziarul de Vrancea
8 iul 2018 894 vizualizări

Fostul premier Dacian Cioloş spune că modificarea cu dedicaţie a Codului Penal va fi plătită scump de România. Invitat la emisiunea „În faţa ta”, Dacian Cioloş vorbeşte despre mai multe riscuri: decizii judecătoreşti care să nu mai fie recunoscute în spaţiul european şi chiar pierderea de fonduri europene.

Dacian Cioloş: „Există riscul în primul rând de a înceta cooperarea judiciară între state membre, să nu mai recunoască decizii ale justiţiei din România, pentru că n-au încredere în modul în care legislaţia e una obiectivă şi în linie cu tratatul UE. E un risc efectiv să nu mai ai decizii judecătoreşti recunoscute de UE. Un al doilea risc e acela de a bloca fondurile europene. Pentru că instituţiile europene n-ar mai avea încredere în modul în care justiţia tranşează potenţiale acte de corupţie, inclusiv abuzul în serviciu care poate să fie legat de fondurile europene”.

Text+VIDEO:CANALUL DE STIRI


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.