Politică

Corina Atanasiu și Liviu Mălureanu, după apariția în ZdV a articolului referitor la promovarea lor în funcții guvernamentale la București

Ziarul de Vrancea
2 feb 2021 3034 vizualizări

„Vă atașăm declarațiile doamnei Corina Atanasiu și domnului Liviu Mălureanu, după numirile acestora în funcții de demnitate publică, în special după apariția în publicația dvs. a unui articol referitor la acest subiect. Pentru lămurire, considerăm că este necesară publicarea celor două puncte de vedere. Vă mulțumim!”-USR Vrancea.

Articolul la care se face referire, publicat în Ziarul de Vrancea:Reacție din rândul foștilor USR-iști locali, după recentele promovări din Vrancea la București a Corinei Atanasiu și a lui Liviu Mălureanu

Corina Atanasiu, președinte USR Focșani: „Astăzi a fost prima zi de lucru în noul meu rol de Secretar de Stat la MIPE - Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (fostul Minister al Fondurilor Europene). Am credința că voi putea acționa în perioada următoare în a sprijini Municipiul Focșani și Județul Vrancea în ansamblul său, în atragerea de investiții și finanțări pentru proiecte mature care să aducă orașele și comunele noastre în secolul XXI.

Din păcate, lipsa cronică a investițiilor întreținută de conducerile locale din ultimii 30 de ani au făcut din Vrancea unul dintre cele mai sărace județe ale țării. Putem schimba lucrurile! Avem nevoie de proiecte mature și de vrânceni hotărâți să pună umărul la bunăstarea noastră a tuturor.

MIPE va coordona în perioada imediat următoare Planul Național de Redresare și Reziliență, cu o alocare de peste 30 de miliarde de euro, prin care vom avea acces la investiții în 6 domenii majore: tranziție verde, transformare digitală, competitivitate, domeniul social, reziliență instituțională, sprijin pentru noua generație.

Rămân aproape de vrânceni și am convingerea că vom fi suficient de hotărâți să ne reconstruim județul! Haideți alături de noi!”

Liviu Mălureanu, vicepreședinte USR: „Îmi reafirm dorința de a-mi ajuta mai departe Vrancea natală. Un exemplu în acest sens este faptul că, la rugămintea mea, două colege parlamentare din București își vor deschide cabinete în Vrancea și vor căuta să găsească rezolvări în Parlament la nevoile din județ. Mă voi implica mai departe să aducem transparența și eficiența în modul cum sunt cheltuiți banii publici și să promovăm oameni competenți și integri în administrația publică.

Vrancea a fost sărăcită sistematic în ultimii 30 de ani de toate administrațiile locale, iar mulți vrânceni au fost nevoiți să-și caute viitorul în altă parte. O parte dintre ei, printre care și eu, a decis însă să revină acasă.

Mesajul meu pentru toți vrâncenii este că voi rămâne mai departe alături de Vrancea, pentru că aici este locul unde m-am născut, am copilărit, am învățat și nu-l voi abandona, ci mă voi bate să-i ofer un viitor mai bun. Adresez, pe această cale, o invitație tuturor vrâncenilor de bună credință să vină alături de mine și de Alianța USR PLUS.

Nu în ultimul rând, menționez că sunt una dintre persoanele care a pus bazele USB (Uniunea Salvați Bucureștiul - precursorul USR) în 2016, atunci când foarte puțini români auziseră despre acest partid, fiind apoi membru fondator USR (Uniunea Salvați România). Filialei USR Vrancea m-am alăturat din poziția de Vicepreședinte USR Național.”

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.