Politică

Corina Atanasiu a câștigat președinția organizației USR-PLUS Focșani la un vot diferență față de contracandidatul său, Radu Țigănuș

Ziarul de Vrancea
28 iun 2021 3279 vizualizări

Conform informațiilor neoficiale intrate în posesia Ziarului de Vrancea, secretarul de stat Corina Atanasiu a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al organizației USR-PLUS Focșani, la un singur vot diferență de contracandidatul său, subprefectul Radu Țigănuș. 

Astfel, potrivit informațiilor noastre, 89 de voturi au revenit Corinei Anatasiu și 88 de voturi lui Radu Țigănuș.

Subprefectul Radu Țigănuș va ocupa însă unul din cele două posturi de vicepreședinți ai organizației USR-PLUS Focșani. Cel de-al doilea post de vicepreședinte va fi ocupat de Ion Bercuci.

Aseară, după încheierea votului, președintele organizației USR-PLUS Focșani, Corina Atanasiu, nu a răspuns solicitărilor Ziarului de Vrancea pentru a da o declarație în legătură cu subiectul alegerilor pe care le-a câștigat.

Radu Țigănuș a precizat însă următoarele pentru Ziarul de Vrancea::„Totul a fost în regulă. Nu au fost probleme de nicio natură, în afară de faptul că unei membre PLUS i s-a îngrădit dreptul la vot, nefiind înscrisă în Registrul Electoral în pofida faptului că avea acest drept.”

Radu Țigănuș a mai adăugat că din ce știe, în mod sigur membra PLUS va contesta faptul că i s-a îngrădit dreptul de a vota în interiorul organizației USR-PLUS Focșani duminică, 27 iunie 2021. Nu se știe însă în ce termen va fi soluționată contestația și dacă ea va avea ca efect vreo schimbare în privința rezultatului alegerilor pentru funcția de președinte al organizației USR-PLUS Focșani.

Reamintim că sâmbătă, 26 iunie 2021, la prima convocare a adunării generale de alegeri a organizației Focșani USR-PLUS, nu au votat suficienți de membri pentru a se atinge cvorumul. Drept urmare, s-a reconvocat adunarea generală de alegeri a organizației, duminică 27 iunie 2021. 

La adunarea generală de alegeri reconvocată duminică, 27 iunie 2021, indiferent de câți membri au venit la vot, alegerile s-au validat, nemaiținându-se cont de cvorum. Votul s-a desfășurat la sediul USR-PLUS Vrancea din Focșani, în intervalul 10:00-20:00.

Adunarea generală de alegeri a organizației Focșani a fost inițial programată în urmă cu două săptămâni, pe 12-13 iunie 2021. Întrunirea a fost însă reprogramată ca urmare a acuzațiilor de fraudă și a incidentelor de sâmbătă, 12 iunie 2021, și mai ales de duminică, 13 iunie 2021, zi în care inclusiv prezența polițiștilor a fost solicitată prin apel 112 la sediul USR-PLUS Focșani.

Pentru funcția de președinte al organizației USR-PLUS Focșani au candidat, din nou, duminică 27 iunie 2021, la fel ca în urmă cu două săptămâni, Corina Atanasiu și Radu Țigănuș. Corina Atanasiu este președintele USR Focșani și secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Radu Țigănuș ocupă funcția de subprefect și a condus PLUS Vrancea.

De asemenea, din informații neoficiale vehiculate, se pare că mai multe buletine de vot au fost declarate nule duminică, 27 iunie 2021, la numărătoarea voturilor participanților la alegerile organizației USR-PLUS Focșani. Este posibil din această cauză să se fi depus una sau mai multe contestații și să se renumere buletinele de vot.

Peste o săptămână vor avea loc alegerile pentru conducerea județeană a USR-PLUS Vrancea, când pentru funcția de președinte și-au anunțat candidaturile Mihăiță Lepădatu, consilier județean actualul președinte al USR Vrancea și Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Se așteaptă prin urmare o nouă rundă tensionată de alegeri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.