Politică

Controversatul Cod Administrativ a fost aprobat marți de Guvern

Ziarul de Vrancea
25 iun 2019 2082 vizualizări
Dancila, la sedinta de Guvern Foto: Guvernul Romaniei
Dancila, la sedinta de Guvern Foto: Guvernul Romaniei

Controversatul Cod Administrativ a fost aprobat marți în ședința Guvernului, prin ordonanță de urgență. Reamintim că acest cod a stârnit o serie de controverse, fiind, de altfel, avizat negativ de către Consiliul Economic și Social. Sindicatele din Administrație susțin că singurul scop al acestui cod este de a proteja un grup de interese care dorește să feudalizeze administrația publică din România. 

Acest cod a mai trecut anul trecut și prin Parlament, însă a fost respins în ansamblul său de Curtea Constituțională, pentru că nu a fost respectat principiul bicameralismului. În loc să fie reluată procedura în Parlament, Coaliția PSD-ALDE a preferat să treacă acest cod prin Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Sindicatele din ad ministrație spun că, dacă ordonanța va fi adoptată azi, ținând cont că nu se află pe ordinea de zi a Guvernului, înseamnă că singurul scop este acela de a proteja un grup de interese care dorește să feudalizeze administrația publică din România. "În cazul în care Guvernul României va adopta în ședința OUG referitor la Codul Administrativ, fiind introdus pe lista suplimentară, vom consideră că acest demers este îndreptat împotrivă cetățenilor acestei țări, că sfidează toate princiile de drept iar singurul lui scop este acela de a proteja un grup de interese care dorește să feudalizeze administrația publică din România", mai transmit reprezentanții FNSA, printr-un comunicat de presă. 

Citiți întreg articolul accesând titlul alăturat:Controversatul Cod Administrativ a fost aprobat marți de Guvern

Citiți și:Guvernul Dăncilă a adoptat Codul administrativ prin OUG;

Iohannis: Adoptarea Codului Administrativ prin OUG arată un plan mult mai amplu al PSD de a conserva puterea și de a-și servi baronii;

(P) Marian Oprișan: Adoptarea Codului administrativ, un mare câștig pentru administrație

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.