Politică

Contre Petre Daea – Dacian Cioloș pe tema pestei porcine

Ziarul de Vrancea
17 sep 2018 881 vizualizări

Noi contre între Petre Daea şi Dacian Cioloş pe tema pestei porcine. După ce ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că fostul premier ar trebui să dea socoteală pentru răspândirea virusului, Dacian Cioloş i-a răspuns în direct că actuala guvernare pare depăşită de situaţie.

„Noi nu am avut nevoie în 2016 de informările de la SRI ca să știm ce se întâmplă în țară, pentru că ANSVSA își făcea treaba atunci”, a spus fostul premier al României, Dacian Cioloș. După ce SRI a dezvăluit că a transmis 132 de informări pe tema pestei porcine din 2016 încoace, ministrul agriculturii, Petre Daea, a dat vina pe Dacian Cioloş, pentru că el era premier la acea vreme.

„Am intensificat controalele la frontieră, am informat autoritățile locale din ţară și am adoptat mai multe acte normative pentru ca lucrurile să fie foarte clare pentru toți cei responsabili de prevenirea și de ținerea sub control a răspândiri virusului dacă el apare”, a arătat Dacian Cioloș.

„Mantra de la PSD în ultimul an și jumătate e că tehnocrații sunt de vină pentru tot ce guvernul e incapabil să facă”,a replicat fostul premier. „Din 2017 încoace, de când dl Daea s-a instalat pe scaun și spune că avea informările respective, că știa ce se întâmplă în țară... păi dacă știa e și mai grav, pentru că văd că n-au intervenit, nu au luat nicio măsură de prevenție în 2017 și iată unde ne aflăm astăzi”, a punctat Dacian Cioloș, fost comisar european pentru agricultură.

Text informații + VIDEO:CANALUL DE STIRI


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.