Politică

Consiliul Local Focșani convocat astăzi, pentru a doua încercare de constituire

Ziarul de Vrancea
27 oct 2020 2387 vizualizări
Foto:La prima încercare de constituire a Consiliului Local Focșani, au fost prezenți doar cei 10 consilieri locali liberali.Coordonarea în scopul boicotării constiturii a consilierilor PSD și a celor USR a generat multe comentarii și acuzații reciproce între susținătorii PNL și  USR.Cele două forțe politice  locale nu au izbutit să se alieze nici pentru a avea un candidat comun contra primarului social-democrat Cristi Valentin Misăilă, pe 27 septembrie 2020
Foto:La prima încercare de constituire a Consiliului Local Focșani, au fost prezenți doar cei 10 consilieri locali liberali.Coordonarea în scopul boicotării constiturii a consilierilor PSD și a celor USR a generat multe comentarii și acuzații reciproce între susținătorii PNL și USR.Cele două forțe politice locale nu au izbutit să se alieze nici pentru a avea un candidat comun contra primarului social-democrat Cristi Valentin Misăilă, pe 27 septembrie 2020

De această dată cu siguranță Consiliul Local Focșani va fi constituit. Din cauză că potrivit legii, dacă aleșii locali focșăneni absenți la prima încercare de constituire a CL Focșani din 21 octombrie 2020 ar repeta gestul mâine, 27 octombrie 2020, și-ar pierde pur și simplu mandatele.  

Astăzi marți 27 octombrie 2020, de la ora 13:00, va avea loc a doua încercare de constituire a Consiliului Local Focșani pentru mandatul 2020-2024. Se întâmplă, după ce prefectul judeţului Vrancea a emis un nou ordin de convocare a aleşilor locali din Focşani având ca scop începerea activității miniparlamentului Municipiului reședință a județului Vrancea, în noul mandat. De această dată, cu siguranță Consiliul Local Focșani va fi constituit. Certitudinea constituirii se bazează pe prevederea legală în vigoare potrivit căreia dacă aleșii locali focșăneni absenți la prima încercare de constituire a CL Focșani din 21 octombrie 2020 ar repeta gestul, mâine 27 octombrie 2020, și-ar pierde pur și simplu mandatele.  

Tot marţi, 27 octombrie 2020, la exact o lună de zile de la data desfășurării alegerilor locale, în ședința convocată la Primăria Focșani, vor depune jurământul şi cei 11 aleşi locali care nu au fost prezenţi la prima convocare, de pe 21 octombrie, când au venit doar cei zece consilieri liberali. La momentul respectiv, patru dintre consilierii PSD, aleşi pe lista de supleanţi, nu erau încă validaţi de instanţă. Dacă la prima şedinţă ratată de constituire, din 21 octombrie, au depus jurământul consilierii aleși Liviu Macovei, Nicu Tănase, Costel Bîrsan,  Ana Maria Dimitriu, Alina Drumea, Victor Dumitru, Livia Marcu,  Costea Ionel, Cornel Gheoca, Cristian Zîrnă, toţi de la PNL, marţi 27 octombrie vor depune jurământul Mihai Nedelcu, Cristina Nedelcu, Emanuel Gongu, Daniel Ungureanu,  Aurel Şelaru, Marius Iorga, Radu Niţu, Georgian Cristian Mocanu şi Alexandru Nistoroiu aleși pe lista  PSD, precum și Alexandra Tătaru şi Corina Atanasiu alese pe lista Alianţei USR-PLUS.

Reamintim că pe 21 octombrie 2020 la prima convocare constituirea Consiliului Local Focșani nu s-a putut realiza din cauza lipsei cvorumului de jumătate plus unu din numărul total al aleșilor pre văzut de lege în respectivul for. Concret, ar fi fost necesară pentru constituirea Consiliului Local Focșani prezența a măcar 11 consilieri din totalul de 21 prevăzuți de lege.

Surprinzător, la ședința de constituire, una care conform legislației în vigoare nu avea cum să fie altfel decât solemnă, fără valențe organizatorice, n-au fost prezenți 5 (cinci) consilieri - validați la acea dată de instanța judecătorească în urma alegerilor din 27 septembrie 2020 - de pe lista PSD și 2 (doi) de pe lista USR. Coordonarea celor 7 (șapte) consilieri (5 PSD și 2 USR) pentru absență la ședința de constituire a Consiliului Local Focșani a stârnit comentarii și acuzații pe măsură în mediul online local, la acea dată. Mai ales că explicațiile făcute publice, ulterior de USR Vrancea în privința absenței consilierilor săi nu au fost unele destul de neconvingătoare, fiind din contra dificil de înțeles și acceptat. 


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.