Politică

Consiliul Județean Vrancea se întrunește miercuri în ședință ordinară

Mihai Boicu
19 sep 2017 942 vizualizări

Pe ordinea de zi sunt 29 de proiecte de hotărâri, din care trei ale consilierilor PNL u la ședință va fi rectificat bugetul județului cu fondurile primite de la Guvern

Consiliul Județean Vrancea se întrunește miercuri într-o ședință ordinară, pe a cărei ordine de zi se află 29 de proiecte de hotărâri. Nu toate sunt propuse de Marian Oprișan, deoarece și liberalii au avut trei inițiative. Printre proiectele care trebuie votate este rectificarea bugetului, cu banii care au fost repartizați de la nivel central, în urma rectificării făcute de Guvern. De asemenea, un alt motiv este alocarea sumei de 600.000 lei Centrului Cultural Județean, care va cheltui, probabil, banii pentru Festivalul Internațional Viei și Vinului. CUP supune atenției consilierilor județeni strategia tarifară până în anul 2022 pentru serviciile de apă și canal pe care le oferă. CJ propune actualizarea devizului general, a indicatorilor tehnico – economici și a categoriilor de cheltuieli pentru mai multe investiții în drumuri și poduri. Un alt proiect are în vedere solicitarea de transmitere a imobilului clădire ”Corp B – Stația CF Focșani” cu terenul aferent din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea. Această solicitare a fost făcută și în anul 2014, dar nu s-a putut concretiza atunci. Regionala Căi Ferate Galați și-a dat acordul, dar a solicitat actualizarea și completării Hotărârii CJ. CJ vrea să solicite fonduri europene pentru proiectul ”Transparență și integritate în administrația locală din județul Vrancea”, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020. CJ vrea să solicite orașului Mărășești suprafața de 75 hectare de pășune pentru înființarea ”Parcului Memoriei Naționale”. Aleșii județeni PNL au inițiat și ei trei proiecte de hotărâri. Unul dintre aceste are ca obiect exprimarea acordului de principiu pentru ”Realizarea unui monument de comemorare a vrâncenilor care au murit în diaspora”. Liberalii cer, printr-un alt proiect, ”publicarea în format deschis a tuturor informațiilor publice pe site-urile Consiliului Județean Vrancea și ale instituțiilor subordonate, transmiterea în format deschis a materialelor pentru ședințe, transmiterea trimestrială a rapoartelor de activitate ale instituțiilor subordonate fiecărui consilier județean”. PNL mai propune organizarea unui nou festival, ”Zilele turismului și tradițiilor vrâncene”, pentru promovarea și valorificarea tradițiilor, locurilor cu potențial turistic și a artiștilor, artizanilor și producătorilor locali. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.